Pozitiva a negativa zápasu s Levante: Přímočarost, gólový Vinícius, ale i nedůslednost

Pozitiva a negativa zápasu s Levante: Přímočarost, gólový Vinícius, ale i nedůslednost

Real Madrid odehrál bláznivý zápas na hřišti Levante, ze kterého si nakonec odvezl bod po remíze 3:3. Utkání nabídlo mnoho emocí a zajímavých momentů. Vybrali jsme hlavní pozitiva a negativa.

+ Znovu nalezená přímočarost

Věc, která byla Zidanově Realu v minulých dvou sezonách hodně vyčítána. Chybějící přímočarost. Kolikrát jsme byli svědky toho, že jeden z hráčů dovezl míč až k vápnu soupeře a kombinací jsme se dostali zpět k brankáři. To se pod Carlem Ancelottim změnilo. Ital chce hráč přímočařeji, nejlepším důkazem byl gól na 2:2 v podání Viníciuse. Hráči mají evidentně rovněž za úkol častěji střílet. Real v tomto bavil.

+ Gólový Vinícius

Za první dvě kola La Ligy odehrál pouze 57 minut. Přesto nastřílel tři góly a je nejlepším střelcem týmu i soutěže. Vinícius Junior rozjel sezonu ve velkém stylu. Obdivuhodné navíc bylo, jak chladnokrevně obě akce proti Levante zakončil. Nešlo totiž o snadné pozice, především druhý gól byl skutečně unikátní. Fanoušci Merengues musí nyní doufat, že si Brazilec formu udrží.

+ Probuzený Isco

V prvním poločase jsme Isca nepoznávali. Španěl byl obrovsky aktivní, rozjížděl snad každou akci svého týmu a soupeř ho musel často zastavit jedině faulem. Navíc v prvním dějství získal pro svůj tým hned 8 míčů, nejvíce ze všech hráčů na hřišti. Isco podal vynikající výkon a řekl si o další šance.

– Nedůslednosti v obraně

Právě chyby, lépe řečeno nedůslednosti, v defenzivě, stály Real Madrid dva body. Při prvním gólu špatně bránil soupeře Lucas Vázquez. Při druhém se naopak s Campanou „nechytl“ Gareth Bale ani nikdo ze záložníků. Vrcholem byl třetí gól, kdy zůstali před brankářem Thibautem Courtoisem tři úplně volní hráči. Tohle musí Real zlepšit.

– Nevýrazný Hazard

Real Madrid odehrál velmi dobrý první poločas, největší slabinou ovšem byla křídla. Gareth Bale vše vylepšil gólem, Eden Hazard se ale trápil. Belgičan toho předvedl opravdu velmi málo a bylo dobře, že ho Carlo Ancelotti brzy střídal. 

– Nepřesná střelba

Hráči Realu se nebáli a snažili se prověřit brankáře Levante i z větší vzdálenosti. Jenže střelba v jejich podání byla bohužel brutálně nepřesná. Za všechno hovoří základní statistika. Merengues měli na svém kontě hned 19 střel, na branku mířilo ovšem pouze 5 z nich. Tři skončily gólem, dvakrát šlo o nepříliš nebezpečné projektily. Škoda.

Podvinho je zakladatelem webu BilyBalet.cz. Realu Madrid fandí už od roku 2002, několikrát ho viděl v akci na Bernabéu i jinde v Evropě. Sám celý život hraje fotbal, v mládeži působil i ve Slavii Praha. Má za sebou také angažmá v deníku Sport, kde působil čtyři roky jako novinář. Aktuálně je fotbalovým trenérem.


Přidat komentář

Související články

AS: V La Lize jsou si rovni a rovnější, někteří karty dostávají a jiní ne
La Liga

AS: V La Lize jsou si rovni a rovnější, někteří karty dostávají a jiní ne

Real Madrid samozřejmě patří mezi ty „rovné“. Musíte se totiž opravdu snažit, abyste dostali napomenutí za faul na hráče španělského…
MARCA: La Liga má problém. Hrozí stávka trenérů
La Liga

MARCA: La Liga má problém. Hrozí stávka trenérů

Důvodem pro možnou stávku se staly opožděné výplaty pro propuštěné trenéry. Poprvé ve španělském fotbale se objevuje hrozba stávky trenérů.…
Fran García: Když Betis otevřel hru, věděli jsme, jak toho využít
La Liga

Fran García: Když Betis otevřel hru, věděli jsme, jak toho využít

Fran García po zápase s Betisem promluvil pro Realmadrid TV a vyjádřil spokojenost s výhrou: „Je to velký úspěch, že…
Brahim: Byli jsme pevní v obraně a velmi efektivní při našich šancích skórovat
La Liga

Brahim: Byli jsme pevní v obraně a velmi efektivní při našich šancích skórovat

Brahim opět sehrál klíčovou roli při vítězství Realu Madrid. Právě jeho přihrávka skončila jako penalta Ruie Silvy na Viniho juniora…