AS: Jović je připraven odejít z Realu Madrid. Srbský útočník se neprosadil ani pod Ancelottim

AS: Jović je připraven odejít z Realu Madrid. Srbský útočník se neprosadil ani pod Ancelottim

V této sezóně odehrál Luka Jović pouhých 95 minut z 1440 možných (6 %), a proto v zimním přestupovém období bude znovu zvažovat hostování. Jak zjistil deník AS, srbský útočník je připraven odejít, pokud dostane zajímavou nabídku.

Poté, co přišel Carlo Ancelotti, Luka Jović doufal v mnohem větší porci času na trávníku. Třiadvacetiletý hráč si byl vědom, že při současné formě Karima Benzemy a herním systému jednoho útočníka musí využít každou příležitost ke hře.  

Těch však nebylo mnoho, a pokud ano, Carletto na Srba zapomněl. To byl případ zápasu proti Elche, ze kterého na poslední chvíli vypadl Benzema. Na Estadio Manuel Martíneze Valera Jović nehrál ani minutu, i když se celý druhý poločas rozcvičoval.  

Před zápasem měl útočník menší zdravotní problémy, a tak se Ancelotti rozhodl neriskovat zdraví Luky a do první sestavy postavil Mariana. Naděje Joviće na větší konzistenci hraní nebyly neopodstatněné, protože odchod útočníka v létě zablokoval sám Ancelotti.

Důvěra Carla 

Ital chtěl vidět hráčovu každodenní práci a věřil, že se mu podaří dostat Joviće do nejlepší formy. Do té, kterou předváděl v Eintrachtu, když za něj Real zaplatil 60 milionů eur po sezoně, ve které dal 27 gólů ve 48 zápasech.  

To se však nestalo. Jović přišel do Realu Madrid v roce 2019 a jeho dosavadní úspěch je 39 zápasů a 2 góly. Není pak divu, že se fotbalistovo okolí obává, že tak krátká a občasná vystoupení mohou zastavit jeho vývoj.  

Útočník je otevřený změně klubových barev, ale jeho okolí zdůrazňuje, že nebude nutit klub k odchodu, jako například Ødegaard v polovině předchozí sezóny. Lidé pracující s Jovićem neustále analyzují situaci.  

Chápou, že 23letý hráč není tak energický útočník jako Mariano, který se dokáže dostat na hřiště a během okamžiku odvést velký kus práce. Luka je profil jiného útočníka, na hřišti je o něco „víc v pohodě“, takže potřebuje větší pravidelnost, aby ukázal své nejlepší kvality.  

V této sezóně se Jović zatím nedostal do základní sestavy. Z lavičky nastoupil pouze v 7 zápasech, z toho v 5 po 80. minutě. V předchozí sezóně Srb po odehrání 209 minut souhlasil v zimě s hostováním v Eintrachtu.

Najde se klub?

Momentálně se zdá, že tato možnost je vyloučena, protože útočné pozice ve Frankfurtu nad Mohanem jsou již rozebrány (Rafael Borré, Sam Lammers, Gonzalo Paciencia, Ragnar Ache).  

V tuto chvíli za Joviće nepřišla žádná nabídka, ale Real také ve skutečnosti nehledá nový klub pro Srba, protože respektuje Ancelottiho letní rozhodnutí. Před časem psala La Gazzetta o zájmu Interu a dello Sport a La Nazione zmínily Řím. Mluvilo se i o Arsenalu, ale Jovićův agent žádnou nabídku nedostal.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: AS.com

11 Komentářů

  • Avatar

    Jeho energie kdyz uz ne na hristi neni prilis velka a to se mi prilis nelibi….ale jak zde padlo je to jiny typ utocnika….
    Osobne uz prilis neverim, ze by se u nas mel nekdy prosadit, nicmene stale bych si pral aby dostal poradnou prilezitost, na zaklade ktere by se s cistym svedomym reklo ma smysl aby tady byl a nebo ne….
    Kazdopadne bych ho v zime na hostovani nepoustel….nikdy nevime kdy se mu Benz zranit a potom to nejak latat a vymyslet je spatne…
    Dvw varianty, bud hned prodej, at je vyreseno. Nebo at tu zustane do konce sezony, s tim ze dostane aspon dva tri zapasy v zakladu at se nam ukaze co spravne delat dal….

    0
    0
  • Avatar

    Nema nato mentalne, na velkoklub potrebuje lepsiu inteligenciu. Utocnik na vysokej urovni musi vediet spravne nabehnut do volneho priestoru, hladat vhodne miesto, byt agilnejsi. V tomto su spickovi CR, Messi, Suarez ci Lewa, u neho ani naznak.

    Zbytocny nakup, 1 sezona v Nemecku pritom v Portugalsku nic nehral. Uz na tlacovke posobil roztrasene a take je aj jeho angazma.

    0
    0
  • Avatar photo

    Netrafi ani 2 stodoly.. to uz radsej blaznivy Mariano ktory beha aj tam kde netreba, ale aspon beha

    0
    0
    • Avatar

      netrefí ani 2 stodoly ? to jako vážně ? to zas opatrně..
      Souhlasím se vším že Jovič na Real nemá , není to moc běhavý energický hráč jako Mariano a není chytrý Útočník jak Karim , ale co rozhodně umí je zakončit jak levou tak pravou to ukazoval ve Frankfurtu kde ten team pracoval na 2 útočníky ve předu a to Jovičovi sedělo jen si nabíhat do vápna a zakončovat , nikdy nepracoval pro team jak Benzema pro nás , Jovič se prostě hodí do systému co hrál Fraknfurt , nebo do podobné formace na 2 utočníky jak to hraje např Inter , ale co rozhodně umí je zakončení a trefení se do brány v tom jediném mu věřím . jinak souhlasím že to byl zbytečný uspěchaný nákup a ten hráč se nehodí absolutně k nám a nebál bych se ho prodat už v lednu např do toho New Castlu kde budou pokukovat po volných prodejných hráčích aby nesestoupili a to šejkové nedovolí si mylsím , a v Realu jich pár máme jako např . Bale , Jovič , Mariano(ikdyž toho bych si nechal max do léta at máme aspon jednu náhradu za Benzemu).

      0
      0
  • Avatar photo

    ale uz pred 3 aj pol rokmi nam trebalo noveho utocnika ked CR oznamil ze ide prec

    0
    0

Přidat komentář

Související články

AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné
Přestupy

AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné

Poslední dva měsíce změnily akční plán Bílého baletu na přestupovém trhu. Cílem Realu je získání Kroosova nástupce, pravého beka a…
Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku
Přestupy

Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku

Vztahy mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid neprožívají nejlepší období. Derby 29. září na Metropolitanu bylo důkazem napětí, které mezi…
MARCA: Sportovní úsek Realu požádá Florentina Péreze o aktivitu na zimním přestupovém trhu
Přestupy

MARCA: Sportovní úsek Realu požádá Florentina Péreze o aktivitu na zimním přestupovém trhu

Deník MARCA tvrdí, že někteří hlavní představitelé sportovního úseku Realu Madrid chtějí, aby klub byl v zimě aktivní na přestupovém trhu.…
Cíl Realu Madrid pro rok 2025 nevylučuje překvapivé prodloužení spolupráce se svým klubem
Přestupy

Cíl Realu Madrid pro rok 2025 nevylučuje překvapivé prodloužení spolupráce se svým klubem

Florian Wirtz bude v roce 2025 žádaným hráčem a několik špičkových evropských klubů, včetně Realu Madrid, by ho rádo získalo…