SPORT: Důvěra v Ancelottiho byla poškozena. Florentino už pracuje na příchodu Xabiho Alonsa

SPORT: Důvěra v Ancelottiho byla poškozena. Florentino už pracuje na příchodu Xabiho Alonsa
Carlo Ancelotti (zdroj: realmadrid.com)

Podle katalánského deníku SPORT ztratil Ancelotti důvěru Florentina Péreze, který už pracuje na příchodu Xabiho Alonsa pro novou sezonu. Deník zároveň zmiňuje, že pokud nedojde k nějaké „katastrofě,“ nebude klub sahat k trenérské výměně v průběhu této sezóny. Zdůrazňujeme, že jde o informace katalánských novinářů.

Po sobotním ponížení v El Clásiku se v Realu Madrid vzedmul hněv. Krátce po porážce s Barcelonou se prý Florentino Pérez vydal do šatny, aby tým podpořil, ačkoli prý ve svém nejbližším okolí vydal příkaz, aby klub začal pracovat na příchodu Xabiho Alonsa pro příští sezonu, informuje katalánský deník SPORT, který dodává, že pro Florentina končí cyklus Carla Ancelottiho a v klubu panuje obrovské zklamání z vedení týmu po příchodu Kyliana Mbappého.

Florentino se po velmi dobré minulé sezoně rozhodl prodloužit Carlettovu smlouvu až do roku 2026. Přestože se objevily pochybnosti, mimo jiné i nad Italovým věkem, sám trenér prohlásil, že má dost sil na to, aby tým vedl. Navíc, podle deníku SPORT, dal zelenou k příchodu Mbappého, čímž zajistil, že tým bude po příchodu Francouze neporazitelný. Kroosova odchodu se neobával, protože tvrdil, že tým je vyrovnaný, dodává SPORT.

Podle katalánského deníku jsou představitelé klubu nejen nespokojeni se špatným začátkem sezony. Uvnitř klubu ale panují neshody také kvůli vedení některých hráčů. Např. Ancelotti požaduje prodloužení smlouvy s Mendym, ačkoliv lidé z vedení a části sportovního managementu klubu jej prodloužit nechtějí a pro příští sezónu upřednostňují dvojici Davies – Fran García. Neshody se vedou údajně také kvůli nízkému nasazení Ardy Gülera.

Deník SPORT očekává, že ačkoliv to Real navenek nedá najevo, uvnitř si důležití lidé přiznávají, že se situace vymkla klubu z rukou, a jen málo nasvědčuje tomu, že by ji Ancelotti dokázal zvrátit.

Znepokojení v klubu je obrovské, ale pokud nedojde k absolutní katastrofě, k žádným unáhleným a drastickým rozhodnutím nedojde. Představitelé Realu Madrid věří, že tým má sílu na to, aby sezónu odehrál důstojně, pochybují však o tom, zda se podaří splnit všechny vytyčené cíle. Porážka s Barçou a způsob, jakým k ní došlo, však otevřely obrovskou ránu, kterou ani případné trofeje nemusí zacelit. „Důvěra v Ancelottiho byla poškozena,“ píše Sport.

Florentino Pérez se o svá rozhodnutí dělí jen se svými blízkými, ale důležití lidé Realu už vědí, že prezident chce s Xabim Alonsem zahájit novou éru. Florentino se již rozhodl a nyní mají jeho lidé pracovat na tom, aby se vše co nejdříve vyřešilo. Xabi před rokem prodloužil smlouvu s Bayerem do roku 2026 a rozhodl se zůstat v Leverkusenu, aby mohl dále rozvíjet svůj projekt.

Podle deníku SPORT má však Xabi klauzuli, která mu umožňuje v červnu jednostranně ukončit smlouvu.

Katalánský deník své informace uzavírá konstatováním, že pro Real Madrid to bude dlouhá sezona. Hlavním problémem týmu podle SPORTU je, že mužstvo nemá jasnou tvář a herní plán. Záložníci nevytvářejí situace, Bellingham nemá prostor a v útoku začíná být prakticky nemožné vměstnat vedle sebe Viniho a Mbappého.

Ancelotti si je na druhou stranu vědom toho, že ztratil podporu prezidenta, ale má za sebou hráče. Ti jediní mohou tuto velmi nebezpečnou situaci zvrátit, protože nejsou zvyklí prohrávat, natož být ponižováni.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: sport.es

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

AS: Rüdiger bez vážného zranění. Start v sobotu na Mestalle je nicméně nejistý
Mužstvo

AS: Rüdiger bez vážného zranění. Start v sobotu na Mestalle je nicméně nejistý

Antonio Rüdiger podle madridského deníku AS absolvoval zdravotní prohlídku, která vyloučila vážnější zranění. Účast německého stopera v sobotním klání proti Valencii…
BMV: Trio, které Barcelonu v minulé sezóně připravilo o šanci na úspěch hned ve třech soutěžích
Mužstvo

BMV: Trio, které Barcelonu v minulé sezóně připravilo o šanci na úspěch hned ve třech soutěžích

Pokud mají v Katalánsku na někoho z loňské nevydařené sezóny špatné vzpomínky, pak je to trio BMV. Tehdy ještě nebylo kompletně sjednoceno…
MARCA: Na galavečeru Golden Ball bude široká delegace zástupců Bílého baletu
Mužstvo

MARCA: Na galavečeru Golden Ball bude široká delegace zástupců Bílého baletu

Podle španělského deníku MARCA nebude na pondělním galavečeru Zlatý míč v Paříži chybět nikdo, od Florentina Péreze a Carla Ancelottiho…
Syn brazilské legendy Pelého chválí hvězdu Realu Madrid. „Je podobný mému otci“
Mužstvo

Syn brazilské legendy Pelého chválí hvězdu Realu Madrid. „Je podobný mému otci“

Hrdinství Vinicia juniora v zápase s Borussií Dortmund stálo u zrodu remontady v utkání Realu Madrid v Lize mistrů. Brazilec…