BMV: Trio, které Barcelonu v minulé sezóně připravilo o šanci na úspěch hned ve třech soutěžích

BMV: Trio, které Barcelonu v minulé sezóně připravilo o šanci na úspěch hned ve třech soutěžích
Kylian Mbappé a Jude Bellingham (© realmadrid.com)

Pokud mají v Katalánsku na někoho z loňské nevydařené sezóny špatné vzpomínky, pak je to trio BMV. Tehdy ještě nebylo kompletně sjednoceno v bílých barvách Realu Madrid, nicméně Kylian Mbappé s Paříží utnul šance Barcelony na úspěch v Lize mistrů, zatímco Vinícius Júnior a Jude Bellingham ji připravili o možnost získat titul v La Lize a vybojovat Španělský superpohár.

První se zaměřme na Juda Bellinghama. Ten má při absenci Rodryga šanci hrát více vpředu a razantněji podporovat francouzsko-brazilskou ofenzivní vozbu Realu Madrid. Pro mladého Angličana to bude čtvrté soutěžní El Clásico. V předchozích třech vystoupeních proti největšímu rivalovi Los Blancos se mu podařilo třikrát skórovat. V září to byl rok, kdy Jude dvěma góly na Estadi Olympic v Barceloně řídil obrat Realu z 0:1 na 2:1, přičemž druhou trefu zaznamenal v nastaveném čase. V ligové odvetě na Santiago Bernabéu potom rozhodl, opět v nastavení, o výhře Realu 3:2, čímž prakticky utnul naděje Barcelony se ještě ve zbývajících kolech utkat o španělský titul. Real Madrid díky jeho last minute brankám zdolal Barcu v obou ligových zápasech.

Druhým katem Katalánců v minulé sezóně byl Vinícius Júnior. Fanoušci si jistě vzpomenou na jeho řádění v Saúdské Arábii při finále Španělského superpoháru. Vini tehdy vstřelil hattrick už za poločas a byl k nezastavení. Řídil vítězství v poměru 4:1. Svoji roli sehrál i ve zmíněné ligové odvetě na Bernabéu. Nejprve z penalty srovnával na 1:1, následně asistoval u branky Lucase Vázqueze na 2:2. Dlouhodobě se mu proti Kataláncům daří. V 17 utkáních proti nim skóroval sedmkrát, připsal si 10 vítězství, 1 remízu a 6 proher.

Další špatnou vzpomínku z minulého ročníku má Barcelona na Kyliana Mbappého, pro něhož to v sobotu bude první El Clásico. To ale neznamená, že by už francouzský snajpr nepálil proti Blaugranas ostrými. Na jaře se v dresu PSG utkal s Barcelonou ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Katalánci zvítězili v prvním utkání 3:2, nicméně Mbappé dvěma góly v odvetě podpořil obrat Pařížanů, kteří nakonec po vítězství 4:1 postoupili do semifinále soutěže a připravili Barcelonu o šanci na další trofej v minulé sezóně.

Zde bychom rádi upravili chybný údaj v ranním článku, ve kterém jsme psali, že Kylian Mbappé vstřelil proti Barceloně už dvakrát hattrick. Zatím proti ní má ve statistikách pouze jeden třígólový večer ze sezóny 2020/21, kdy vstřelil hattrick na Camp Nou při vítězství PSG 4:1. Gól následně vstřelil i v odvetě v Parku princů, kde utkání skončilo 1:1.

Celkem tedy Kylian Mbappé nastoupil proti Barceloně čtyřikrát a vstřelil jí šest branek.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

MARCA: Na galavečeru Golden Ball bude široká delegace zástupců Bílého baletu
Mužstvo

MARCA: Na galavečeru Golden Ball bude široká delegace zástupců Bílého baletu

Podle španělského deníku MARCA nebude na pondělním galavečeru Zlatý míč v Paříži chybět nikdo, od Florentina Péreze a Carla Ancelottiho…
Syn brazilské legendy Pelého chválí hvězdu Realu Madrid. „Je podobný mému otci“
Mužstvo

Syn brazilské legendy Pelého chválí hvězdu Realu Madrid. „Je podobný mému otci“

Hrdinství Vinicia juniora v zápase s Borussií Dortmund stálo u zrodu remontady v utkání Realu Madrid v Lize mistrů. Brazilec…
AS: Modrić nepatří do starého železa. Chorvat svými výkony táhne Real Madrid
Mužstvo

AS: Modrić nepatří do starého železa. Chorvat svými výkony táhne Real Madrid

Chorvat, který je momentálně ve skvělé formě, odehrál v zápase s Borussií Dortmund výborný druhý poločas a ukázal svou připravenost…
RELEVO: Část týmu začíná pochybovat o Pintusovi a jeho metodách
Mužstvo

RELEVO: Část týmu začíná pochybovat o Pintusovi a jeho metodách

V Realu Madrid, který v posledních letech působil jako klidný přístav, se začínají objevovat první trhliny. Výsledky se rodí těžce…