RELEVO: Část týmu začíná pochybovat o Pintusovi a jeho metodách

RELEVO: Část týmu začíná pochybovat o Pintusovi a jeho metodách
Antonio Pintus (zdroj. realmadrid.com)

V Realu Madrid, který v posledních letech působil jako klidný přístav, se začínají objevovat první trhliny. Výsledky se rodí těžce a hra týmu zaostává za očekáváním vedení, které v létě doplnilo galerii svých hvězd o Mbappého. V šatně všichni prvně hledají chybu sami u sebe, ale i u ostatních členů kabiny. Hráči, trenérský štáb, fyzioterapeuti… vina je společná. Jedna z nesporných postav posledních let však začíná u některých členů týmu vzbuzovat pochybnosti. Především mezi fotbalisty, popisují Manuel Amor a Sergio Gómez z Releva.

Antonio Pintus je v klubu považován za klíčovou postavu, která se podílela na zisku posledních titulů, včetně pěti titulů v Lize mistrů. Pro prezidenta Péreze je darem z nebes. Přesto některá jeho rozhodnutí a velká vlna zranění, která Real Madrid postihla v minulé a letošní sezoně, vyvolávají ve Valdebebas pochybnosti. Jeho osobnost, kterou mnozí zvenčí nezpochybňují, se nyní stává předmětem diskusí uvnitř týmu, tvrdí Manuel Amor a Sergio Gómez.

Především slogan „Pintusova metoda“ mnozí považují za mýtus a někdy dokonce za přehnané propagování této metody jako klíče k úspěchu Los Blancos. Oceňují jeho roli trenéra fyzické přípravy, ale zdůrazňují také význam práce, kterou každý hráč vykonává doma s dalšími specialisty, kteří zpochybňují některé prvky plánu realizovaného ve Valdebebas. Individuální fyzické předpoklady fotbalistů, kteří byli vybráni částečně pro své atletické schopnosti, jsou také mimo Italův vliv. To znamená, že hraje důležitou, ale nikoli rozhodující roli při úspěších týmu, jak se některé kruhy snaží prodat. Navíc na začátku této sezony jeho rozhodnutí způsobily, že tým má daleko k optimální formě, poznamenávají Manuel Amor a Sergio Gómez.

Sláva, které se těšil díky klubu a médiím, se nyní rozpadá, protože tým, jak Ancelotti přiznal na několika tiskových konferencích, není po „fyzické stránce stoprocentní.“ V kuloárech Valdebebas se mluví o nové Pintusově pověsti: „Je to trenér sportovců“. Přeloženo do jednoduššího jazyka: hráči mají dobrou fyzickou formu, ale jsou náchylnější ke zdravotním problémům, protože některá cvičení, která provádějí, se fotbalistům nedoporučují, soudí novináři Releva.

Podpora představenstva ho stála vztah se Zidanem. Na pozici šéfa fyzické přípravy přišel v červenci 2016 na doporučení Zidana, který ho znal z hráčských dob v Juventusu. Když Francouz v roce 2018 odešel, Pintus se rozhodl v klubu zůstat, dostal nabídku pokračovat, což mu Zizou neodpustil a při svém návratu v roce 2019 ho odsunul na vedlejší kolej. Jeho dobré vztahy s vedením mu však umožnily vrátit se v roce 2022 zpátky.

Ancelottiho návrat byl oznámen 1. června 2022, návrat Pintuse o tři dny později. Vedení klubu dopředu informovalo Carletta, aby si nepřivedl vlastního trenéra fyzické přípravy, protože hodlalo najmout bývalého kouče Interu, Palerma nebo Marseille. Rozhodnutí, které Ancelotti, muž loajální ke klubu a znalý Pintusovy pověsti, přijal.

S problémy na hřišti se začíná hledat viník a některá obvinění směřují na Pintuse, který se stále těší podpoře představenstva klubu. Hodnocení jeho práce bude provedeno až na konci sezony, ale jeho dosavadní výkony z předchozích ročníků hovoří v jeho prospěch. Tyto výsledky však nic nemění na tom, že část týmu k němu ztrácí důvěru. Naopak: nejistota roste a ne všichni už „Pintusově metodě“ věří. Přinejmenším ne tak silně jako dříve, končí Manuel Amor a Sergio Gómez z Releva.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: relevo.com

Přidat komentář

Související články

OFICIÁLNĚ: Rodrygo je zraněný. Vrátí se až na konci listopadu
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Rodrygo je zraněný. Vrátí se až na konci listopadu

Real Madrid na svých webových stránkách informoval o zdravotním stavu Rodryga. Potvrdil tak včerejší spekulace. „Po testech, které Rodrygovi provedl…
Pozitivní zprávy. Brahim dělá vše pro to, aby stihl sobotní El Clásico
Mužstvo

Pozitivní zprávy. Brahim dělá vše pro to, aby stihl sobotní El Clásico

Úterní vítězství 5:2 nad Borussií Dortmund bylo velkým pozitivem před sobotním El Clásikem. Radost fanoušků Realu Madrid nicméně během středečního…
OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný!
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný!

Belgičan utrpěl zranění ve včerejším zápase proti Borussii Dortmund. Real Madrid o tom informoval na svých webových stránkách. „Po vyšetřeních,…
Ancelotti vidí veterána Realu Madrid jako „jedinečné“ řešení problémů týmu
Mužstvo

Ancelotti vidí veterána Realu Madrid jako „jedinečné“ řešení problémů týmu

Záložníci Realu Madrid vypadají v této sezoně nevýrazně. Změna rozestavení například minimalizovala vliv Judeho Bellinghama v útoku a odchod Toniho…