Ancelotti: Druhý poločas proti Dortmundu by mohl být klíčovým a zlomovým momentem naší sezóny

Ancelotti: Druhý poločas proti Dortmundu by mohl být klíčovým a zlomovým momentem naší sezóny
Carlo Ancelotti (zdroj: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti na pozápasové tiskové konferenci provedl první analýzu zápasu. Jeho tým dokázal otočit z 0:2 na 5:2. Podle italského trenéra může jít o klíčový a zlomový moment sezóny Realu Madrid. Uvědomuje si ale, že tým musí hrát s větší vyrovnaností. Po špatné první půli museli Los Blancos honit výsledek po změně stran. „Druhý poločas jsme odehráli ve vysoké intenzitě. Takto nejde hrát pořád. Musíme něco z této intenzity přenést i do první půle,“ řekl.

Co se stalo s Realem Madrid o poločasové přestávce?

V klidu jsme si promluvili o tom, co musíme do druhého poločasu změnit. Změnil jsem systém, tým zareagoval dobře a naše hra byla mnohem intenzivnější. V prvním poločase jsme byli nesmělí až bojácní, bez tlaku a vypadalo to, že Borussia má dění vcelku pod kontrolou. Dala nám dva góly z bezprostřední blízkosti. Bylo nám celkem jasné, co musíme udělat.

Po změně stran si tým vedl dobře. Tento druhý poločas byl nejlepším poločasem v této sezóně, s mnohem větším tlakem, větší intenzitou… Druhý poločas nám jasně ukázal, jak musíme hrát a jak toho docílit. Mohl by to být klíčový moment naší sezóny.

Zápas bych tedy popsal takto. Rozdělil bych ho na dva poločasy. V tom prvním jsme byli bojácní a hráli s malou intenzitou. Netlačili jsme na míč a Borussia měla první poločas pod kontrolou. My jsme měli pár šancí, dvakrát jsme trefili břevno, ale hráli jsme bázlivě. Tím, že jsme ve druhé půli začali hrát více na risk, jsme do hry vnesli větší energii. Musíme presovat, protože na to máme fyzické předpoklady.

Co jste hráčům v kabině o přestávce řekl?

Řekl jsem jim, že myslet si, že dáme Dortmundu tři góly, může být utopické, ale že musíme začít přemýšlet o změně v malých detailech: neztrácet přihrávky, vyhrávat souboje, lépe presovat, mít větší intenzitu. Tak postupně změníte dynamiku hry. S prvním gólem se to zcela otočilo.

Co říkáte na Výkon Viníciuse Júniora?

Málokdy se vidí hráč, který je schopen zahrát druhý poločas takhle. Bylo vzácné tyto hráče vidět v minulosti, je to vzácné i teď. Ukázal energii, intenzitu, charakter… Jeho výkon byl mimořádný. Na jiných stadionech na něho pískají, protože on dokáže udělat rozdíl. Ve Španělsku je respektován. Řeší otázku rasismu, ale má velký respekt.

Vyhraje Zlatý míč, ale ne za to, co předvedl dnes večer, ale za to, co udělal v minulosti, což nám pomohlo vyhrát Ligu mistrů. Tyto tři góly mu pomohou k dalšímu Zlatému míči.

Co jste změnil v herním systému?

Víte, herní systém není to nejdůležitější. Tím je přístup hráčů k hře v určitém systému. Chci říct, že nejdůležitější je vždy přístup hráčů v utkání.

Co je příčinou nedostatečné intenzity v určitých fázích zápasů?

Nevím, čím je to způsobeno. Je těžké to říct. Musíme si vzít příklad z druhého poločasu, kdy jsme hráli s vysokou intenzitou a ve vysokém tempu. Cílem je, abychom takhle začali, a ne až ve chvíli, kdy prohráváme o dva góly. Je jasné, že nemůžete hrát celý zápas tak, jak jsme odehráli druhý poločas. Ale můžeme být více vyrovnaní v intenzitě. V první půli musíme přidat, pak v té druhé nemusíme hrát tak intenzivně. Chce to rovnováhu. Podaří se nám toho docílit.

Lucas Vázquez

Vstřelil gól, který nás poslal do vedení. Někdy je pro něj těžší bránit nebo být ve správné pozici, když bráníme. Jeho ofenzivní práce nám dává velké možnosti na pravém křídle a on vstřelil krásně propracovaný gól.“

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: realmadrid.com

6 Komentářů

  • Avatar

    Velice taktně okomentoval Lucase:upside_down:

    2
    0
    • Avatar photo

      :thumbsup: Ve své podstatě má ale pravdu. Byl vždy křídlem a v bránění má své hranice.

      1
      0
      • Avatar

        Ano jistě, já to nerozporuju. Beru to spíše jako takové nepřímé rýpnutí do vedení i když asi ani tak to nemyslel, to mu není vlastní.

        Jsem zvědav jestli ho tam nasadí i v sobotu a nebo se hecne s Millitaem a dá Tchoua na stopera.

        0
        0
        • Avatar

          Věřím, že v sobotu bude Lucas opět v základu. Kdyby ho Carlo nepostavil, tak by mu to po dnešku mohlo dost naburat sebevědomí, což si teď nemůžeme dovolit vzhledem k tomu, že je naším jediným RB pro zbytek sezony. Navíc určitě nebude chtít rozbít fungující stoperskou dvojici. Pokud Carlo udělá nějakou změnu, tak spíš dá na RB Fedeho a Lucase posune na křídlo, když je Rodrygo zraněný.

          1
          0
          • Avatar

            Také si myslím,že Lukas nastoupí. Za A) jak říkáš,na seběvědomí by mu to nepřidalo,B) teď si dá moc dobrý pozor,aby se chyby neopakovali, C) je dost zkušený na to,aby El Clásico zvládnul,není to jeho první. Nehledě na to,že tento zápas je zcela vyjímečný a všichni to vědí. O motivaci nemusím ani mluvit. Dotáhneme bodově Barcu a pak už to bude jízda za dalším titulem. Sezona je dlouhá a Barca nemá lavičku tak kvalitní jak my. Nevydrží tohle tempo. Stejně tak jako loni Girona.

            2
            0
  • Avatar

    Ja som dnes zvedavý na zápas Barcelony, lebo toto bude fakt prvá kvalitná previerka, ako na tom sú. Osobne si myslím, že Bayern tú ich eufóriu uzemní a vyzlečie ich, o dosť slabšie mužstvá si proti nim vytvárajú šance, bayern je iný level a bude to premieňať. Uvidíme, ak Barcelona vyhrá, tak sú asi ozaj na dobrej ceste vrátiť sa medzi elitu a boj o titul bude ešte ťažký.

    1
    0

Přidat komentář

Související články

KOMENTÁŘ: To nebyl špatný aperitiv. Klasický zázrak čtyři dny před El Clásikem, píše Carlos Carpio
Liga mistrů

KOMENTÁŘ: To nebyl špatný aperitiv. Klasický zázrak čtyři dny před El Clásikem, píše Carlos Carpio

Také zástupce šéfredaktora deníku MARCA ve svém sloupku popsal své dojmy z remontady Realu Madrid proti Dortmundu. „Jako aperitiv to nebylo…
Rodrygo je zraněný a dnes podstoupí testy. V El Clásiku hrát určitě nebude, řekl Ancelotti
Liga mistrů

Rodrygo je zraněný a dnes podstoupí testy. V El Clásiku hrát určitě nebude, řekl Ancelotti

Špatné zprávy po včerejší magické noci na Bernabéu! Rodrygo je pro sobotní El Clásico nedostupný. Brazilský útočník se zranil v…
Lucas: Viniho výkon po změně stran byl brutální. Ukažte ho dětem, aby viděly, jak se hraje fotbal
Liga mistrů

Lucas: Viniho výkon po změně stran byl brutální. Ukažte ho dětem, aby viděly, jak se hraje fotbal

V první půli byl Lucas Vázquez u obou inkasovaných branek Realu Madrid. Ale po změně stran se z toho vykoupil a nakonec…
Courtois: Proti Barceloně musíme v sobotu začít tak, jak jsme končili proti Dortmundu
Liga mistrů

Courtois: Proti Barceloně musíme v sobotu začít tak, jak jsme končili proti Dortmundu

Vedle Viníciuse Júniora byl jedním z hrdinů zápasu mezi Realem a Dortmundem Thibaut Courtois. Belgický gólman sice v první půli dvakrát kapituloval,…