Nico Paz se poprvé trefil v Serii A. Argentinec by se mohl stát náhradou Modriće

Nico Paz se poprvé trefil v Serii A. Argentinec by se mohl stát náhradou Modriće
Nico Paz (zdroj: instagram.com)

Real Madrid na Nica Paze nezapomíná a nespouští ho z očí. To samé mimochodem platí i pro další odchovance, kteří se rozhodli hledat štěstí mimo Valdebebas.

Královská rodina nikdy nezavírá dveře před návratem hráčů z akademie. Klub se spíše snaží každou dohodu přizpůsobit a nechává si otevřený prostor na několik dalších let. Teprve poté se hráč může svobodně rozhodnout o své budoucnosti bez ohledu na názor Realu. Pozorovací období pro canteranos je obvykle tři až čtyři roky.

Případ Nica Paze je jedním z nejpřitažlivějších. V Madridu také po každém úspěšném vystoupení myslí na Miguela Gutierreze. Dříve se však znovu a znovu objevovalo téma, zda dát šanci v prvním týmu Arribasovi, Antoniovi Blancovi, Rafovi Marinovi nebo Mariovi Gilovi. Prakticky každý hráč, který se vyšvihne nad průměr, spadá do stejného schématu.

Otázka Nica se vrací především kvůli jeho debutu za argentinskou reprezentaci a díky jeho velmi dobré hře v barvách Coma. Dříve se zdálo, že dvacetiletý hráč vstoupí do dynamiky Carletova týmu natrvalo, ale tato vize se velmi rychle rozplynula. Ancelotti po pohárovém utkání s Arandinou vyřadil Paze z prvního týmu. Proto se Real příliš dlouho nerozmýšlel, když za záložníka přišla uspokojivá nabídka. Přitom si však klub ponechal právo zpětného odkupu, což je v tomto případě velmi důležité.

Pokud bude Paz pokračovat ve stejných výkonech, mohou Los Blancos zpětný odkup využít. Real opravdu nepohrdne ani nezapomene na své odchovance. Varianta Nicova návratu je stále reálná, a to nejen teoreticky. Zatím si však musíme počkat do konce sezony, abychom viděli, jakým směrem se věci budou ubírat.

Manažeři se do hostování příliš nehrnou, i když v případě Rafy Marina to dopadlo dobře. Je možné, že se to samé stane i v případě Maria Martina, který si vydobyl místo v prvním týmu Realu Valladolid. Marinův další osud však ukazuje, že nejen v hlavním městě Španělska jsou požadavky velmi vysoké. Stoper je zatím stále bez debutu v Serii A. Zatím si připsal více minut než v klubu v barvách reprezentace do 21 let, upozorňuje MARCA.

Dobrý start Paze

Zpět však k Nico Pazovi. Paz má za sebou povedený start do italského fotbalu, který pokračoval i v sobotu, kdy vstřelil svůj první gól za Como při remíze 1:1 proti Parmě. Como za polovinu hráčových práv zaplatilo něco málo přes 6 milionů eur. Real si zaručil právo zpětného odkupu, protože Argentinec v Madridu vždy vzbuzuje velké naděje.

Podobnými dohodami se Los Blancos ujišťují, že klub i hráč mají zaručenou jistotu. Královský celek zůstává o pokroku dvacetiletého hráče informován a podobně je tomu i v případě řady dalších hráčů, kteří opustili Valdebebas na základě dvojích smluv.

V létě se uskutečnily také tři méně standardní přestupy. Mevlin se po hostování v Bayeru Leverkusen vrátil do Realu Madrid C. Alex Jimenez, který v Castille strávil pouhý měsíc, byl prodán do Milána za 5 milionů eur, ale pravý obránce si zatím k trávníku ani nečichl.

Iker Bravo byl také natrvalo vyřazen. Útočník vkládal velké naděje do přestupu do Udinese, ale v současné době nedostává mnoho minut. V jeho případě má Bílý balet nárok pouze na případný pozdější tréninkový příspěvek. Ať se na to díváte jakkoli, klub se vždy snaží dělat rozhodnutí, která jsou logická ze sportovního i ekonomického hlediska, uzavírá téma deník MARCA.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Kroos: Zisk Zlatého míče pro mě není důležitý. Když ho vyhraje Vini, Jude nebo Dani, budu spokojený
Bývalí hráči Realu

Kroos: Zisk Zlatého míče pro mě není důležitý. Když ho vyhraje Vini, Jude nebo Dani, budu spokojený

Někdejší záložník Realu Madrid Toni Kroos poskytl rozhovor španělské televizi TVE. Hovořil o konci kariéry i Zlatém míči. O konci…
Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl
Mužstvo

Beckham pochválil záložníka Realu. Jude je výjimečný hráč, fanoušci Realu ho milují za jeho osobnost, řekl

Jen málo hráčů se dokázalo tak rychle adaptovat v Realu Madrid, jako to v minulé sezóně dokázal Jude Bellingham. Angličan po příchodu…
Ronaldo byl jediný, kdo se nevážil, řekl Guti o brazilském útočníkovi
Bývalí hráči Realu

Ronaldo byl jediný, kdo se nevážil, řekl Guti o brazilském útočníkovi

Bývalý hráč Realu Madrid Guti se čas od času objevuje jako expert v pořadu El Chiringuito de Jugonés na televizi La…
Messi pochválil Nica Paze: Je na vysoké úrovni, řekl Argentinec
Bývalí hráči Realu

Messi pochválil Nica Paze: Je na vysoké úrovni, řekl Argentinec

Argentinec Leo Messi pochválil bývalého záložníka Realu Madrid Nica Paze, který aktuálně hraje za italské Como. Bílý balet má hráče…