MARCA: Přestup Trenta? Pokud se uskuteční, pak se vším respektem k Liverpoolu

MARCA: Přestup Trenta? Pokud se uskuteční, pak se vším respektem k Liverpoolu
Trent Alexander-Arnold (© instagram.com/trentarnold66/)

Real Madrid nebude nijak tlačit na přestup Trenta Alexandera-Arnolda. Naopak, chce si počínat opatrně, korektně a se vším respektem k jeho současnému zaměstnavateli, kterým je anglický Liverpool.

Trent Alexander-Arnold. Někteří sní o jeho příchodu do hlavního města Španělska a každodenní práci ve Valdebebas. Zkrátka o tom, aby se stal posilou týmu Carla Ancelottiho. Někteří si Trentův příchod přejí raději co nejdříve. Real Madrid nicméně chce v celé záležitosti našlapovat opatrně, zvláště když na druhé straně jednacího stolu je Liverpool. Tedy klub, s nímž Real v posledních letech udržuje srdečné vztahy. Jsou zde ale také potřeby samotného Bílého baletu. Sportovní management a trenérský štáb totiž mají za to, že je třeba tým ještě v průběhu této sezóny, tedy během lednového přestupového období, posílit hned na několika pozicích. Mužstvo potřebuje pravého beka a levonohého stopera. Ve svém posledním článku se tomuto tématu věnuje José Félix Díaz z deníku MARCA.

Kolem Angličana panuje v současné době napětí. Trentovi v Liverpoolu končí v červnu smlouva, její prodloužení je v nedohlednu. Míč je na straně Alexandera-Arnolda. Majitelé The Reds udělali vše, co bylo v jejich silách, aby se s Trentem dohodli a zabránili tak jedné z klíčových opor týmu Arneho Slota v odchodu jinam. Vědí proč. Podle renomovaného serveru Transfermarkt je TAA nejcennějším krajním obráncem na světě.

Díaz uvádí, že na základě všeho, co se v posledních týdnech událo, včetně rozhovorů se samotným Trentem, se vedení Liverpoolu rozhodlo zvážit předčasné rozloučení se šestadvacetiletým hráčem. The Reds sice doufají, že si vicemistr Evropy ještě vše rozmyslí a přijme lukrativní nabídku na prodloužení smlouvy, čas se nicméně krátí. V případě, že k prodloužení nedojde, je Liverpool ochoten vyjednávat se zájemci o přestupu již v lednu, aby za svého odchovance alespoň nějaké peníze utržil.

V měsících před vypršením smlouvy hraje každá strana tak, jak má rozdané karty. Real Madrid moc dobře ví, jak to v těchto případech funguje. Na vlastní kůži toto zažil při odchodu Marca Asensia, či naopak v příchodech Kyliana Mbappého, Davida Alaby či Antonia Rüdigera, což byly operace, při nichž Los Blancos neposlali předchozím zaměstnavatelům hráčů ani cent. Je nicméně třeba postupovat opatrně, především se vyhýbat situacím, které by klub dostaly do pozice, kdy by z celé záležitosti těžil oponent.

V případě Trenta ale podle deníku MARCA přešel Real Madrid od fáze pozorování a analýz k fázi, při níž směrem k hráči vysílá impulzy a kontaktuje jeho okolí. Díaz zdůrazňuje, že si ve Valdebebas uvědomují, že v tomto případě není radno nic uspěchat. Svůj plán totiž realizuje i Liverpool, který se stále snaží dohodnout prodloužení smlouvy se svým odchovancem, aby se vyhnul selhání, kterým by odchod Trenta byl. Tisk spojený s anglickým klubem stále věří, že možnost prodloužení smlouvy TAA na Anfield je reálná.

Trumf Realu Madrid? Jude Bellingham. Velký přítel Alexandera-Arnolda, který svého spoluhráče z anglické reprezentace bezpochyby detailně zasvětil do plánů Los Blancos. Jude mu jistojistě předal své zkušenosti s přesunem do španělské metropole, nicméně tahu na bránu Realu Madrid se v tomto případě neúčastní.

Vše se děje s velkým respektem k Liverpoolu. Rovněž není od věci připomenout, že hráče a klub v tomto případě stále chrání předpisy FIFA. Tedy až do 1. ledna 2025.

Precedens z minulosti? Steve McManaman si už v minulosti vydláždil cestu, když se jako volný hráč připojil k Realu Madrid po vypršení smlouvy s Liverpoolem, uzavírá José Félix Díaz.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné
Spekulace

AS: Přestupové cíle Realu Madrid jsou již jasné

Poslední dva měsíce změnily akční plán Bílého baletu na přestupovém trhu. Cílem Realu je získání Kroosova nástupce, pravého beka a…
Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku
Přestupy

Válka mezi Realem a Atléticem o odchovance trvá. Nejslibnější hvězda Atletica odmítla nabídku

Vztahy mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid neprožívají nejlepší období. Derby 29. září na Metropolitanu bylo důkazem napětí, které mezi…
MARCA: Sportovní úsek Realu požádá Florentina Péreze o aktivitu na zimním přestupovém trhu
Přestupy

MARCA: Sportovní úsek Realu požádá Florentina Péreze o aktivitu na zimním přestupovém trhu

Deník MARCA tvrdí, že někteří hlavní představitelé sportovního úseku Realu Madrid chtějí, aby klub byl v zimě aktivní na přestupovém trhu.…
Cíl Realu Madrid pro rok 2025 nevylučuje překvapivé prodloužení spolupráce se svým klubem
Přestupy

Cíl Realu Madrid pro rok 2025 nevylučuje překvapivé prodloužení spolupráce se svým klubem

Florian Wirtz bude v roce 2025 žádaným hráčem a několik špičkových evropských klubů, včetně Realu Madrid, by ho rádo získalo…