Giráldez: Když Real hraje dobře, umí vás rozdrtit. A když špatně? Pak mu na výhru stačí jedna šance

Giráldez: Když Real hraje dobře, umí vás rozdrtit. A když špatně? Pak mu na výhru stačí jedna šance

Celtu Vigo povede proti Realu Madrid nejmladší trenér La Ligy. Claudio Giráldez, který část mládežnického věku strávil v La Fábrice, jako hráč velkou díru do světa neudělal. Krátce po ukončení aktivní kariéry se vydal na trenérskou dráhu ve strukturách Celty Vigo, kde se během necelých pěti let propracoval od mládeže k áčku, k němuž byl dosazen v polovině března letošního roku. Zatím vedl galicijský tým v 19 utkáních, proti Realu Madrid se ale na lavičce postaví teprve poprvé.

Absence Iaga Aspase

Kdo ho nahradí? Nápad už mám, ale neprozradím vám ho. Ještě o sestavě nemám definitivně rozhodnuto. Čekáme, jak dopadne odvolání Ilaixe Moriby. Jestli je problém, když 24 hodin před utkáním nevíme, zda hráč může hrát? To je dobrá otázka. Ale ne, nemyslím si, že by to byl problém.

Celta bez Aspase

Je pro nás nenahraditelný díky svému talentu, kreativitě. Znamená pro nás hodně. Máme však jiné prostředky, abychom mohli konkurovat Realu Madrid.

Zápas

Real Madrid dokáže cokoliv. Může vám ublížit bez ohledu na to, zda ovládá dění na hřišti nebo ne. Vím, co od svých hráčů mohu očekávat, ale je těžké předvídat, co se stane. Chceme, abychom se vyvarovali chybám a zbytečným ztrátám. Důležité bude, abychom nenechali Real Madrid dostat do tlaku. Pokusíme se, abychom to byli my, kdo bude na hřišti dominovat.

Nejtěžší zápas?

Ne. Na všechny zápasy se připravuji stejně. Zatím ten nejtěžší zápas, do kterého jsem vedl Celtu, byl ten proti Gironě. Byl to totiž zápas, na který jsme měli nejméně času se připravit, proti týmu, který si na hřišti vede velmi dobře. Teď jsme měli dva týdny na důkladnou přípravu, navíc Real Madrid dobře známe. Oni mají mnoho zbraní, jak zápas mohou rozhodnout a vyhrát. Víme dobře, jak komplikovaný zápas nás čeká.

Mbappé

Je to jeden z nejlepších hráčů na světě, který kolem sebe má další špičkové hráče. Potřebují trochu čas, aby si na hřišti dokonale porozuměli. Kyliana je těžké uhlídat, a to jak na otevřeném prostranství, tak na zúženém hřišti a v malých prostorech. Do Realu Madrid se perfektně hodí, pokud jde o rychlý přechod z obrany do útoku. Kyliana musíme bránit jako tým. Týmově musíme bránit proti celému Realu.

Strach z kvality, nebo z kondice Realu?

Jsou skvělí v obou ohledech. Real má velmi talentované hráče, kteří na tom jsou skvěle fyzicky i po technické stránce. Mají rozdílovou mentalitu. Když hrají dobře, dokáží soupeře rozdrtit, a když ne, stačí jim klidně jen jedna akce, aby zápas rozhodli ve svůj prospěch. Jsou jediným týmem na světě, který to takto umí. Proto tolik vyhráli. Dokáží se přizpůsobit každému soupeři.

Motivace

Vedl jsem Celtu už v devatenácti utkáních. Kdyby mě nemotivoval každý zápas La Ligy, musel bych odejít. Prodloužil jsem tady smlouvu, mám velkou chuť i motivaci. Často jsem jako blázen, jsem hodně namotivovaný. Mám štěstí, že mě tahle práce opravdu baví.

Umíte si představit, že jednou vedete Real Madrid?

Ne. Právě jsem tady prodloužil smlouvu. Představuji si, že tady, ve svém domově, budu dlouho. Nic jiného nepotřebuji. Jsem šťastný a plním si svůj sen. V Celtě se vidím na hodně dlouhou dobu.

Mbappého obvinění

Neznám hráče, ani detaily celé situace. Takže to nemohu posoudit. Tito hráči jsou ale zvyklí na tlak, na pozitivní i negativní komentáře. Myslím si, že Kylian bude maximálně koncentrovaný, aby odehrál dobrý zápas.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com, as.com

Přidat komentář

Související články

Ancelotti: V tým mám větší důvěru než před měsícem. Hráči jsou motivovanější a v lepší kondici
La Liga

Ancelotti: V tým mám větší důvěru než před měsícem. Hráči jsou motivovanější a v lepší kondici

Real Madrid se zítra od 21 hodin představí na Balaídos ve Vigu, kde bude mít za soupeře Celtu. Trenér Carlo…
SER: Madridské derby bude mít dohru. Bude podána žádost o úplné uzavření Metropolitana
La Liga

SER: Madridské derby bude mít dohru. Bude podána žádost o úplné uzavření Metropolitana

Anton Meana z rádia SER informuje, že vládní komise bude požadovat úplné uzavření stadionu Atlética Madrid a uloží klubu ještě…
AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů
La Liga

AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů

Tento víkend zahájí hráči Realu Madrid maraton, který potrvá až do konce kalendářního roku 2024. Během něj se utkají mj.…
Yéremy Pino: Když jsem Daniho slyšel za sebou hrozivě křičet, hned mi bylo jasné, co se stalo
La Liga

Yéremy Pino: Když jsem Daniho slyšel za sebou hrozivě křičet, hned mi bylo jasné, co se stalo

Hráč Villarrealu Yéremy Pino, který byl smutným aktérem zranění Daniho Carvajala, poprvé veřejně promluvil o tomto momentu pro list El…