Do souboje o Daviese se chystá vstoupit Barcelona

Do souboje o Daviese se chystá vstoupit Barcelona
Alphonso Davies v dresu Bayernu (zdroj: wikipedia.org)

Alphonso Davies je dlouhodobě spojován se zájmem Realu Madrid. Katalánský deník MUNDO DEPORTIVO nicméně ve svém dnešním vydání informuje, že o služby hráče má zájem také Barcelona.

Situace kolem kanadského hráče se zdála dlouho jasná. Bayern Mnichov se snaží s hráčem prodloužit kontrakt, Davies odmítá, Real Madrid vyčkává do konce sezóny.

Celé týdny se všeobecně věřilo, že Real Madrid je v pole position.

Nedávné zprávy ale naznačují, že jednání o nové smlouvě mezi Daviesem a Bayernem uvázla na mrtvém bodě, což byl pro ostatní kluby signál. Jedním z těch, které začaly situaci kolem kanadského obránce sledovat, je Barcelona.

V posledních týdnech se o Daviesově situaci objevilo několik zvěstí. Někteří dokonce tvrdili, že hráč předběžně souhlasil s pětiletou smlouvou s Realem Madrid, která by ho vázala ve španělském klubu do roku 2030 s opcí na další rok.

Navzdory těmto zprávám nedošlo, a ani nemohlo dojít, k žádnému oficiálnímu potvrzení a Daviesova budoucnost zůstává nejasná. Nelze vyloučit ani myšlenku, že by ještě mohl prodloužit smlouvu s Bayernem Mnichov.

Jedno je jisté. V lednu bude moct Davies oficiálně jednat s ostatními zájemci bez účasti Bayernu. Od té doby, pokud tedy neprodlouží v Mnichově, bude situace hodně zajímavá. Barcelona plánuje, že hráči rovněž představí svůj projekt. O Daviese projevil zájem také Manchester United.

Kde Davies nakonec skončí? To se teprve uvidí. Jasné je, že po zařazení Barcelony mezi zájemce o Kanaďana usilují čtyři elitní evropské kluby.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: mundodeportivo.com

2 Komentářů

  • Avatar

    Barcelona mu nabídne sotva to, co mu teď nabízí Bayern. Na druhou stranu oni mají LM a teď německého trenéra. Unishit trenéra každý týden málem vyhazuje a LM mít nebudou. Sice se pokusí udělat to samé jako s Yorem, že hráči nasypou nesmysl na platu, ale tentokrát jsou v nevýhodě, páč už v tom nebude klub. Davies si sám vybere. A že by si vybral současný United, to se mi zdá málo pravděpodobné.

    Na druhou stranu jak bude vypadat naše obrana, jestli na beku budou hrát Davies a TAA? Kdo nevěří Thibovi, ten nefandí? :sweat_smile:

    0
    0
  • Avatar

    8arcelona vstupuje do súboja o Daviesa? A čím? Stravnými lístkami??? :thinking:

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Saúdský klub se zajímal o Thibauta Courtoise
Spekulace

Saúdský klub se zajímal o Thibauta Courtoise

José Félix Díaz z deníku MARCA informoval, že Thibaut Courtois v nedávné době upoutal pozornost nejmenovaného klubu ze saúdskoarabské ligy. Tento klub…
AS: Situace Davida Alaby nutí klub hledat stopera
Spekulace

AS: Situace Davida Alaby nutí klub hledat stopera

Madridský sportovní deník AS přišel ve čtvrtek s informací, že neuspokojivý vývoj rekonvalescence Davida Alaby nutí Real Madrid přemýšlet o zisku…
MARCA: Liverpool začíná předpokládat, že Alexander-Arnold neprodlouží smlouvu
Spekulace

MARCA: Liverpool začíná předpokládat, že Alexander-Arnold neprodlouží smlouvu

Real Madrid hledá posily na pravý kraj obrany a do stoperské dvojice. Pokud bude nějaký zajímavý hráč k dispozici, pak Los…
Saúdové nadále usilují o Viníciuse. V Londýně se nedávno setkali s jeho zástupci
Spekulace

Saúdové nadále usilují o Viníciuse. V Londýně se nedávno setkali s jeho zástupci

Saúdové se nevzdávají myšlenky získat pro svůj fotbalový projekt Viníciuse Júniora. V průběhu léta se spekulovalo o lukrativní nabídce. Ta…