PREVIEW: Real Madrid – Villarreal. Odčinit prohru z Lille!

PREVIEW: Real Madrid – Villarreal. Odčinit prohru z Lille!
Vinícius, Bellingham, Mbappé, Rodrygo (zdroj: realmadrid.com)

Hráči Realu Madrid dnes odehrají poslední zápas před říjnovou reprezentační přestávkou. Do cesty se týmu trenéra Carla Ancelottiho postaví Žlutá ponorka z Villarrealu, která naznačila v úvodu sezóny, že ambice má letos vysoké. Duel druhého se třetím týmem La Ligy se na Santiago Bernabéu odehraje od 21 hodin, řídit ho bude sudí Guillermo Cuadra Fernández. Přímý přenos bude vysílat Nova Sport 4.

MATCHDAY ZDE

REAL MADRID

Ve středu skončila úctyhodná série Realu Madrid bez prohry v soutěžním utkání. Ta se táhla od ledna, kdy Los Blancos po prodloužení padli v Copa del Rey s Atlétikem Madrid. Zastavila se nakonec na čísle 36.

Tým Carla Ancelottiho stále ale drží sérii bez porážky v La Lize, která před utkáním proti Villarrealu čítá 40 zápasů. Bílý balet je jen tři duely od vyrovnání absolutního rekordu soutěže, který je aktuálně připsán Barceloně. Dorovnat by ho mohl v říjnovém El Clásiku. Nyní však ale Ancelottiho bílá skvadra řeší úplně jiné problémy.

Merengues stále nemohou naplno nastartovat motory, světlé momenty střídají s rozpačitými výkony. V Lille dostalo mužstvo facku, o které Ancelotti věří, že by mužstvu mohla pomoct.

Porážka s Lille pro nás může být dobrou příležitostí, pokud na ni dobře zareagujeme. Tým nechtěl prohrát, do zápasu dal všechno, soupeři jsme konkurovali až do konce. Mluvil jsem s hráči, shodli jsme se v tom, že nám chyběla intenzita na míči, a že musíme rychleji cirkulovat s míčem,“ řekl Carletto po utkání. Zároveň se ale za nic neschovával a uznal, že tým hrál velmi špatně. „Kritika je po středečním zápase oprávněná. Někdy jsou chvíle, kdy je třeba se znovu sjednotit, a musíte to udělat rychle a pohotově.“

CELOU TISKOVOU KONFERENCI TRENÉRA CARLA ANCELOTTIHO NAJDETE ZDE

Pohotovou reakci musí tým předvést dnes. V Lize mistrů si jedno klopýtnutí v ligové fázi dovolit mohl, v La Lize už ale žádoucí není, Real stále kouká na záda Barceloně kvůli ztrátě, kterou nabral v úvodních třech kolech.

Od utkání v Lille nečítá tým žádné nové absence, do zápasové nominace se navíc vrátil záložník Dani Ceballos.

VILLARREAL

Žlutá ponorka vždy patří k nepříjemným soupeřům, který je schopen obrat o body Real Madrid i Barcelonu. Letos se navíc zdá, že výkony týmu z valencijské oblasti jsou konzistentnější než v minulé sezóně, ve které Marcelinův tým obsadil až 8. místo, jehož pozitivem je, že Villarreal nehraje evropské poháry a může se soustředit plně na domácí scénu.

V La Lize to týmu zatím šlape a po osmi kolech je na výborné třetí pozici. Jediným přemožitelem Žluté ponorky se stala zatím Barcelona, která 22. září vyhrála ve Villarrealu 5:1. Zápas ale nebyl tak jednoznačný, jak by se mohlo při pouhém pohledu na výsledek zdát, hráčům Villarrealu se podařilo hned čtyřikrát rozvlnit síť soupeřovy brány, třikrát ale gól nebyl pro ofsajd uznán.

Jednoho giganta už Marcelinův výběr má za sebou, nyní bude čelit druhému. Ačkoliv se všude možně rozebírá špatný herní projev a forma Realu Madrid, trenér Villarrealu na to má opačný názor.

Nemám dojem, že by se Real Madrid nacházel ve špatném období, k tomu má daleko. Existuje mnoho statistik, které říkají pravý opak. Mají hráče s největším počtem střel na branku, patří k týmům, které hrají nejčastěji na polovině soupeře. Mají větší držení míče, jsou týmem, který dává nejvíce gólů ve druhém poločase,“ řekl trenér Žluté ponorky.

CELOU TISKOVOU KONFERENCI TRENÉRA MARCELINA NAJDETE ZDE

Villarreal během léta přišel o dvě výrazné tváře. Nejlepší střelec loňské sezóny La Ligy, norský útočník Alexander Sørloth přestoupil do Atlétika Madrid, gólman Filip Jørgensen zamířil do Chelsea.

Mužstvo však bylo posíleno, do Villarrealu v létě přišli stoper Logan Costa (z Toulouse), útočník Thierno Barry (z Basileje), křídelník Ayoze Pérez (z Betisu), nebo např. levý bek Juan Bernat (hostování z PSG).

Z HISTORIE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

Vzhledem k nepříliš dlouhé prvoligové historii Villarrealu, zatím Real Madrid neodehrál s tímto soupeřem tolik zápasů, jako proti jiným španělským týmům. Na Santiago Bernabéu se dnes odehraje 49. ligové utkání mezi Los Blancos a Žlutou ponorkou. Dosavadní bilance je: 25 vítězství Realu Madrid – 17 remíz – 6 vítězství Villarrealu.

Na své půdě dokázal Real zdolat tohoto soupeře 16x, remíza se zrodila 6x a tři body si z Madridu odvezla Žlutá ponorka ve 2 případech.

Při pohledu na posledních deset vzájemných zápasů ale zjistíme, že Los Blancos zdolali Villarreal pouze třikrát.

Nejvyšší výhra Realu nad Žlutou ponorkou se zrodila 2. září 2007. Pod vítězství 5:0 se tehdy podepsali čtyři střelci – dvakrát pálil přesně Wesley Sneijder, po jedné brance přidali Raúl, Ruud van Nistelrooy a Guti.

Osm branek padlo 21. února 2012 při výhře Realu v poměru 6:2 (2x Higuaín, 2x Kaká, Ronaldo, Xabi Alonso – Nilmar, Senna). Gólové hody nabídlo i poslední vzájemné utkání letos v květnu ve Villarrealu, kde Los Blancos vedli po první půli už 4:1, zápas nakonec skončil remízou 4:4. Čtyřmi góly táhl Žlutou ponorku Alexander Sørloth, který nakonec v souboji o Pichichi porazil Viníciuse a Juda Bellinghama. Ti totiž do zápasu ani nenastoupili, Ancelotti tehdy oba šetřil na blížící se finále Ligy mistrů. Za Real dvakrát skóroval Arda, jednou Joselu a Lucas.

Cristiano Ronaldo vstřelil v La Lize Villarrealu 13 branek a je nejlepším střelcem vzájemných zápasů. Následují Karim Benzema (9 gólů), Gareth Bale (6) a Kaká (5).

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Přidat komentář

Související články

Ancelotti: V tým mám větší důvěru než před měsícem. Hráči jsou motivovanější a v lepší kondici
La Liga

Ancelotti: V tým mám větší důvěru než před měsícem. Hráči jsou motivovanější a v lepší kondici

Real Madrid se zítra od 21 hodin představí na Balaídos ve Vigu, kde bude mít za soupeře Celtu. Trenér Carlo…
SER: Madridské derby bude mít dohru. Bude podána žádost o úplné uzavření Metropolitana
La Liga

SER: Madridské derby bude mít dohru. Bude podána žádost o úplné uzavření Metropolitana

Anton Meana z rádia SER informuje, že vládní komise bude požadovat úplné uzavření stadionu Atlética Madrid a uloží klubu ještě…
AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů
La Liga

AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů

Tento víkend zahájí hráči Realu Madrid maraton, který potrvá až do konce kalendářního roku 2024. Během něj se utkají mj.…
Yéremy Pino: Když jsem Daniho slyšel za sebou hrozivě křičet, hned mi bylo jasné, co se stalo
La Liga

Yéremy Pino: Když jsem Daniho slyšel za sebou hrozivě křičet, hned mi bylo jasné, co se stalo

Hráč Villarrealu Yéremy Pino, který byl smutným aktérem zranění Daniho Carvajala, poprvé veřejně promluvil o tomto momentu pro list El…