Zoufale hledáme Bellinghama z minulé sezóny

Zoufale hledáme Bellinghama z minulé sezóny
Jude Bellingham (zdroj: realmadrid.com)

Angličan, ačkoliv i proti Lille předvedl dobrý výkon, v sezóně stále neskóroval. Loni touhle dobou měl na kontě přesných zásahů šest. Nyní je na opačné straně extrému – ještě nedal ani gól.

Madridský tábor chce opět vidět ikonické dvě natažené paže. Jinými slovy, chce vidět Juda Bellinghama slavit gól. Angličan hraje v utkáních s velkou intenzitou a chutí vstřelit gól. Jenže tento cíl mu zatím vzdoruje.

Hlavním problémem je, že v minulé sezóně si Jude nasadil laťku příliš vysoko. Po sedmi odehraných utkáních měl na pažbě šest zářezů a byl překvapivě považován z jednoho z kandidátů na Trofeo Pichichi. Nyní je ale na opačném straně. V kolonce gólů svítí nula.

Ačkoliv se Bellingham nepohybuje tak blízko soupeřově brance, jako v sezóně 2023/24, kvůli příchodu Mbappého, či všudypřítomném Viníciusovi, který byl loni v této fázi sezóny zraněný, je patrné, že s Judem není vše v pořádku.

Na branku totiž vyprodukoval deset střel. Jednou z nich proti Lille byl kousek od toho, aby spasil Los Blancos. Ale nestalo se tak.

Není to ono úspěšné torpédo, jak jsme si zvykli. „Nyní nám nefungují věci, na které jsme se mohli v minulé sezóně spolehnout,“ přiznal po Lille Carlo Ancelotti. Jednou z věcí, které měl na mysli, je i produktivita Juda Bellinghama.

Vraťme se o rok zpět a připomeňme si, jak byl Angličan pro Los Blancos v minulém ročníku důležitý. Například proti Unionu Berlín vstřelil na Bernabéu gól v nastavení a Real zvítězil 1:0. Na Balaídos ve Vigu, gólem v 81. minutě, opět zařídil výhru 1:0, či při své premiéře na Bernabéu proti Getafe, kde skóroval opět v nastavení. To vše se stalo před říjnem 2023.

Nyní ho částečně přibrzdilo zranění, které ho připravilo o čtyři zápasy. Jude se to snažil brát pozitivně. „Možná, že moje tělo chtělo, abych přibrzdil,“ řekl krátce po zranění. Opět ho trápí rameno, které se během letní přestávky, po poradě s lékaři, rozhodl neoperovat.

Navzdory tomu všemu ale zůstává jeho role pro tým stále veledůležitou. Ve Varšavě při Evropském superpoháru byl za vynikající výkon vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Přihrál tam Mbappému na první gól utkání. Také pro něj připravil gól v utkání proti Alavésu. K nejlepším hráčům Los Blancos patřil i v derby proti Atlétiku Madrid.

Real Madrid se o Bellinghama nebojí, práci, kterou od něj Ancelotti vyžaduje, odvede. Ale jeho góly by se hodily týmu, který zatím marně hledá recept na to, jak jich dosahovat konzistentně a bez útrap.

 

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

1 Komentářů

  • Avatar

    áno, minulú sezónu mal ako „nováčik“ v tíme perfektný štart v sezóne, zopárkrát zachránil body pre Real,
    tento rok – v porovnaní s tými štatistikami – zaostáva, ale to asi celá útočná formácia Vini, Mbappé, Rodrygo, ktorí hľadajú chémiu medzi sebou,

    taký najväčší bojovník s konzistentným nasadením mi príde Valverde, len on sa viac „tlačí“ do vlastných obranných radov a my aktuálne potrebujeme podporiť tvorivú ofenzívnu hru.

    0
    0

Přidat komentář

Související články

MARCA: Yeremy Pino je v hlubokém šoku. S Carvajalem je v kontaktu
Mužstvo

MARCA: Yeremy Pino je v hlubokém šoku. S Carvajalem je v kontaktu

Podle zpráv deníku MARCA se Yeremy Pino rozplakal, když viděl výsledek svého střetnutí s Danim Carvajalem. Madridské noviny zdůrazňují, že…
Carvajal: Děkuji Realu Madrid i prezidentu Pérezovi. Ještě si užijeme mnoho let Carvajala v bílém
Mužstvo

Carvajal: Děkuji Realu Madrid i prezidentu Pérezovi. Ještě si užijeme mnoho let Carvajala v bílém

Toto prodloužení smlouvy bylo nestandardní. Real Madrid oznámil, že s Danim Carvajalem prodloužil smlouvu do 30. června 2026 necelý den poté,…
OFICIÁLNĚ: Dani Carvajal prodloužil smlouvu s Realem Madrid
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Dani Carvajal prodloužil smlouvu s Realem Madrid

Real Madrid v neděli odpoledne na svých webových stránkách oznámil, že prodloužil smlouvu s Danim Carvajalem. Nový kontrakt je platný do 30.…
OFICIÁLNĚ: Vinícius Júnior je zraněný!
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Vinícius Júnior je zraněný!

Zdravotní problémy Realu Madrid neberou konce. Klub dnes dopoledne zveřejnil podrobnosti o stavu Viníciuse Júniora. „Po vyšetřeních, která našemu hráči…