MARCA: Sáhli jsme si na dno. Alarm už zazněl a nyní je potřeba okamžitě reagovat

MARCA: Sáhli jsme si na dno. Alarm už zazněl a nyní je potřeba okamžitě reagovat
Dresy pro sezónu 2024/25 (zdroj: realmadrid.com)

Vedení klubu nadále vystupuje klidně a sebevědomě, ale všichni si uvědomují, že je zle.

Florentino Pérez tentokrát do šatny nešel. Nemohl, protože nebyl v Lille, aby se osobně zúčastnil možná nejhoršího zápasu Realu Madrid za poslední tři roky. Udělal by to, jako to dělá vždy, když je přítomen na stadionu, kde Los Blancos hrají. Vždycky.

Je to součást rituálu po vítězstvích i porážkách. Včerejší nepřítomnost však neznamená, že by poselství nebylo předáno. José Ángel Sánchez, generální manažer, byl v Lille a doprovázel několik členů představenstva týmu, informuje José Félix Díaz z deníku Marca.

Vedení Bílého baletu nadále vyjadřuje klid a sebedůvěru, ale tentokrát začínají pociťovat jisté znepokojení nad tím, že tým nefunguje správně. Porážka samozřejmě není potěšující, ale nejvíc pochybností vzbuzuje obraz, který hráči předvedli ve střetnutí s týmem Lille, který Ancelottiho tým předčil intenzitou, nasazením, fyzickou kondicí a po dobu 85 minut i samotnou hrou, poznamenává novinář deníku Marca.

Sáhli jsme si na dno,“ zaznělo po zápase v šatně Realu Madrid. Ancelotti ve druhém poločase zápasu vyzkoušel všechno. Střídání hráčů, rotace hráčů, různé systémy… Ale odpověď byla vždy stejná, s výjimkou posledních deseti minut, kdy nastoupili náhradníci a zůstali ti, kteří už byli na hřišti.

Na pochybách od začátku

Real Madrid byl od začátku sezóny pochybný. Dokonce i v zápasech, které se zdály být nejkomplexnější, jako byl ten proti Alavésu. Něco nefunguje. Teď už není čas na vysvětlování o létě, o vzpamatovávání se z Eura… teď jde o soutěž a první analýza (která není nová) ukazuje, jaký odstup mají oba týmy. Zatímco Lille uběhlo 117,9 kilometrů, Real Madrid pouze 107,1, což jasně odráží rozdíl v intenzitě, s jakou oba týmy k zápasu přistoupily, uvádí José Félix Díaz.

Tento rozdíl je pouze potvrzením toho, co bylo patrné v průběhu celého zápasu, ale trenérský štáb královského klubu už netrápí pouze počet naběhaných kilometrů, ale také jejich kvalita – většina z nich byla absolvována bez potřebné intenzity, kterou moderní fotbal vyžaduje. To, že samotný dres nemůže vyhrát zápas, bylo v průběhu sezóny mnohokrát připomínáno, ale zdá se, že k hráčům se tato zpráva nedostala.

Dalším znepokojujícím faktem pro trenérský štáb Realu Madrid jsou tři žluté karty, které hráči královského klubu obdrželi téměř v řadě a které vyplývaly z bezmoci tváří v tvář dění na hřišti. Tresty pro Bellinghama, Modriće a Rüdigera, zejména druhý jmenovaný, kdy byl francouzský hráč již v ofsajdu a míč získal zpět.

Zarážející je také ztráta koncentrace během zápasů, kdy hráči ztrácejí jednoduché míče pod jednoduchým odhodláním soupeře. Alarm už zazněl a nyní je potřeba okamžitě reagovat. Už nejde o výsledky, ale o image, uzavírá novinář deníku Marca.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: marca.com

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

MARCA: Yeremy Pino je v hlubokém šoku. S Carvajalem je v kontaktu
Mužstvo

MARCA: Yeremy Pino je v hlubokém šoku. S Carvajalem je v kontaktu

Podle zpráv deníku MARCA se Yeremy Pino rozplakal, když viděl výsledek svého střetnutí s Danim Carvajalem. Madridské noviny zdůrazňují, že…
Carvajal: Děkuji Realu Madrid i prezidentu Pérezovi. Ještě si užijeme mnoho let Carvajala v bílém
Mužstvo

Carvajal: Děkuji Realu Madrid i prezidentu Pérezovi. Ještě si užijeme mnoho let Carvajala v bílém

Toto prodloužení smlouvy bylo nestandardní. Real Madrid oznámil, že s Danim Carvajalem prodloužil smlouvu do 30. června 2026 necelý den poté,…
OFICIÁLNĚ: Dani Carvajal prodloužil smlouvu s Realem Madrid
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Dani Carvajal prodloužil smlouvu s Realem Madrid

Real Madrid v neděli odpoledne na svých webových stránkách oznámil, že prodloužil smlouvu s Danim Carvajalem. Nový kontrakt je platný do 30.…
OFICIÁLNĚ: Vinícius Júnior je zraněný!
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Vinícius Júnior je zraněný!

Zdravotní problémy Realu Madrid neberou konce. Klub dnes dopoledne zveřejnil podrobnosti o stavu Viníciuse Júniora. „Po vyšetřeních, která našemu hráči…