Génésio, trenér Lille: Pokud si budeme předem myslet, že prohrajeme, pak je lepší nehrát vůbec

Génésio, trenér Lille: Pokud si budeme předem myslet, že prohrajeme, pak je lepší nehrát vůbec
Bruno Génésio (zdroj: youtube.com/losc)

V úterý absolvoval tiskovou konferenci před zápasem proti Realu Madrid také trenér Lille Bruno Génésio. Francouzský kouč věří, že jeho svěřenci mají ve středu šanci uspět. „Musíme věřit, že máme šanci proti Realu uspět. Pokud bychom nevěřili, a šli do zápasu s tím, že je rozhodnutý, je lepší zůstat doma a nehrát vůbec,“ řekl.

Jonathan David

Je to stále velmi mladý hráč, na to nesmíme zapomínat. Jeho hra však vypadá velice vyspěle, jako kdyby mu bylo 30 let a více. Myslím, že v Ligue 1 nemusí nic dokazovat, ukázal tam konzistentní výkonnost. Pravidelně dává 20-25 gólů za sezónu, je důležitý pro to, aby klub byl úspěšný. V Lize mistrů tolik zkušeností nemá, ale na mezinárodním poli je zkušený. Vždyť je to kanadský reprezentant. Nelze ho posuzovat pouze podle počtu vstřelených gólů.

Zápas proti Realu Madrid

Máme ambici uhrát dobrý výsledek. Hrajeme doma. Kdybychom šli do zápasu sklíčení a mysleli si, že je rozhodnuto už před začátkem, můžeme rovnou zůstat doma a nehrát. Čelíme největšímu klubu na světě, který během deseti let šestkrát vyhrál Ligu mistrů. To je neuvěřitelný úspěch. Real je největší klub, má nejsilnější tým na světě. Na fotbale se mi ale líbí, že občas dokáže slabší porazit silnějšího.

Kylian Mbappé

Nevíme, zda bude hrát od začátku, nebo jestli nastoupí až ve druhém poločase. Jisté však je, že Kylian je jedním z nejlepších hráčů na světě a hraje za jeden z nejlepších klubů planety, dokonce ten nejlepší. Připravujeme se na oba scénáře. Ať tak či onak, chystáme se na to, že budeme hrát proti celému týmu, ne proti jednotlivci. Když hovoříme o Mbappém, musíme hovořit také o Vinim, Rodrygovi, Tchouaménim, Valverdem a dalších…  O všech. Jsou to skvělí hráči. Je samozřejmě důležité se na ně připravit a mít na paměti, komu budete čelit. Musíme hrát na 100 procent svého potenciálu. Ve fázi plánování vše vypadá dobře. Pokud chceme dosáhnout příznivého výsledku, musíme být na tom dobře po celý zápas.

Záloha Lille

Mám k dispozici hráče, kteří mohou proti Realu hrát. André, Cabella, který také umí hrát ve středu pole, a Bouaddi. Ten bude zítra hrát (ve středu mu bude 17 let – pozn. redakce).

Cíle v Lize mistrů

Nemyslím si, že jsme schopni Ligu mistrů vyhrát, nebo být mezi osmi nejlepšími v ligové fázi. Jsme při zemi. Uvidíme, jestli se vejdeme mezi 24 týmů, které postoupí do vyřazovacích bojů. Především si ale myslím, že jsme si postup do této soutěže zasloužili. V minulém ročníku nám byl v závěrečných vteřinách odepřen. Teď jsme si to vynahradili. Zažít Ligu mistrů, to je pro fanoušky něco příjemného. Nový formát soutěže nám umožňuje prosadit se a psát klubovou historii. Pokud zítra vyhrajeme, určitě se do historie zapíšeme.

Eden Hazard

I on se zapsal do historie Lille. Přispěl k zisku doublu.“

Rozestavení

Ještě jsem se nerozhodl, zda budeme hrát na tři nebo čtyři obránce. I kdybych se už rozhodl, stejně bych to neprozradil. Nebudu se k tomu vyjadřovat.“

Víra ve vítězství

Už jsem to řekl. Pokud půjdeme na hřiště s tím, že prohrajeme, tak je lepší nehrát vůbec. Musíme věřit, že máme šanci Real Madrid porazit. Také bychom se měli snažit hrát svoji hru. Do zápasu pojďme uvolnění. My můžeme jen hodně získat. Pokud proti Realu neuspějeme, nebude to něco nečekaného. Na druhou stranu, každý výsledek, který není prohrou, vzbudí naději. Máme za sebou skvělý zápas proti Le Havre. Musíme stavět na věcech, které nás posílí a mít respekt k soupeři. Měli bychom hrát stejně, jako v předchozím utkání.

Nedojde k střetnutí mezi Ethanem a Kylianem Mbappém. (Ethan Mbappé utrpěl zranění)

Je to samozřejmě zklamání, zvlášť když mluvíme o mladém hráči. Myslím, že ve fotbale není mnoho sourozenců, kteří by měli příležitost se proti sobě postavit v Lize mistrů. Možná se to ani nikdy nestalo. Od jeho zranění jsem ho neviděl. Nechci nic říkat, protože nevím, jak se cítí. K tomuto tématu není třeba nic dodávat. Promluvím si s ním po zápase, protože emočně je to pro něj určitě těžký moment, také pro jeho rodinu. Je to mladý, rozvíjející se fotbalista. Ještě bude mít příležitost získat podobné zkušenosti.“

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů
Interkontinentální pohár

AS: Real Madrid před velkým maratonem. Do konce roku odehraje 14 zápasů

Tento víkend zahájí hráči Realu Madrid maraton, který potrvá až do konce kalendářního roku 2024. Během něj se utkají mj.…
Génésio: Porazit trenéra, jako je Carlo, je čest
Liga mistrů

Génésio: Porazit trenéra, jako je Carlo, je čest

Trenér Lille Bruno Génésio se po vítězném zápase s Realem Madrid setkal s novináři. Dojmy ze zápasu „Myslím, že jsme…
GLOSA: Takhle to, mistři, nepůjde! Je třeba vrátit do hry srdce
Komentáře

GLOSA: Takhle to, mistři, nepůjde! Je třeba vrátit do hry srdce

Real Madrid prohrál po 14 zápasech v Lize mistrů, v soutěžním utkání celkově skoro po roce. To pochopitelně není žádná…
Endrick: Ze základu mám radost, ale přebíjí to porážka. Potrénujeme a nad Villarrealem zvítězíme
Liga mistrů

Endrick: Ze základu mám radost, ale přebíjí to porážka. Potrénujeme a nad Villarrealem zvítězíme

Brazilec Endrick prožil zvláštní večer. Poprvé totiž naskočil v základní sestavě Los Blancos při mistrovském utkání. Zatímco předchozí debuty, ať už…