RELEVO: Endrickova osobnost tentokrát pracovala proti němu. Co vyšlo proti Stuttgartu, to v derby nestačilo

RELEVO: Endrickova osobnost tentokrát pracovala proti němu. Co vyšlo proti Stuttgartu, to v derby nestačilo
Endrick (zdroj: realmadrid.com)

Jedna z akcí mohla mít v závěru derby citelný vliv na výsledek. Po Carvajalově přihrávce měl Endrick před sebou obránce, kteří se snažili vrátit zpět do defenzivních pozice. Brazilec dlouho táhl míč a poté zcela ignoroval nabíhající spoluhráče – Bellinghama a Lucase, kteří běželi přes 60 metrů. V situaci, volající po přihrávce, útočník raději vystřelil z dálky. A minul.

Když míč minul tyč, Endrick vzhlédl k nebi a věděl, že tohle se mu nepovedlo. Jude neskrýval hněv nad rozhodnutím svého spoluhráče, padl na kolena a bylo vidět, jak je ze zakončení slibné akce, která mohla dát Atletům finální K.O., frustrovaný.

Ancelotti se v pozápasové konferenci snažil situaci trochu zlehčit, pachuť ale rozhodně zůstala. Proti Brazilci poprvé zapracovala silná osobnost. Poté, co Los Blancos nakonec v derby nezvítězili, mnoho lidí si vzpomnělo na akci mladého útočníka. Se Stuttgartem podobné rozhodnutí nemohlo mít lepší výsledky. Proti Atlétiku to skončilo tím nejhorším možným způsobem.

Přestože se obě akce zdají velmi podobné, v několika ohledech se liší. Proti Stuttgartu vedli Los Blancos také o jeden gól, ale okamžik zápasu byl jiný. Endrick se k brance soupeře řítil v 95. minutě, tedy po uplynutí řádné hrací doby. Po jeho bocích se hnali vpřed Mbappé a Vinícius, kteří se proti Stuttgartu prezentovali lépe, než Bellingham proti Atlétiku.

Proč tedy bývalý hráč Palmeiras zasáhl proti Stuttgartu cíl? Klíčové mohlo být chování brankáře, který byl špatně postavený a očekával přihrávku, čehož si všiml Endrick.

V derby to bylo jiné. Ani Jude, ani Lucas se nestihli dostat do pozice, aby mohli být v tandemu s Endrickem větší hrozbou, a Brazilec, místo aby chvíli čekal, se svým rozhodnutím přispěchal.

Oblak měl navíc mnohem lepší pozici pro případný zásah. Ta akce vyžadovala klid a čekání na spoluhráče. Endrick byl však příliš optimistický a pln sebevědomí. Po posledním hvizdu bylo jasné, že se fotbalista s touto promarněnou příležitostí potýká, a někteří hráči Los Blancos se ho rozhodli utěšit. Tento 18letý hráč na vlastní kůži poznal, kolik se platí za chyby v klubu, jako je Real Madrid. To samozřejmě neznamená, že se Endrick bude od nynějška nutit ke změně stylu, ale určitě se poučil.

Z chyb se musíte poučit a příležitost by měla přijít brzy. Ancelotti před časem oznámil, že mladého útočníka uvidíme v zahajovací sestavě v některém z příštích zápasů, uzavírá text Relevo.

 

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: relevo.com

Přidat komentář

Související články

RELEVO: Čas ukazuje, že Lunin měl pravdu. Ukrajinský gólman na sebe opět strne pozornost
Mužstvo

RELEVO: Čas ukazuje, že Lunin měl pravdu. Ukrajinský gólman na sebe opět strne pozornost

Andriy Lunin se rozhodl prodloužit smlouvu s Realem Madrid, přestože mu to jeho okolí nedoporučovalo. Ukrajinský gólman a hrdina jarního tažení…
OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Thibaut Courtois je zraněný

Real Madrid na svých webových stránkách potvrdil, že belgický gólman Thibaut Courtois se v utkání na Cívitas Metropolitano zranil. V nadcházejících…
MARCA: Ancelotti bezprostředně po Alavésu hráčům důrazně domluvil
Mužstvo

MARCA: Ancelotti bezprostředně po Alavésu hráčům důrazně domluvil

Dnešní derby se hraje v momentu, kdy v Realu Madrid panuje napjatá atmosféra. Stačí se zeptat hráčů, které Carlo Ancelotti…
MARCA: Jude Bellingham se vrací na své místo
Mužstvo

MARCA: Jude Bellingham se vrací na své místo

Podle deníku MARCA se v důsledku Mbappého zranění Jude Bellingham vrátí na pozici, na které odehrál svou vynikající debutovou sezónu v…