MARCA: Jude Bellingham se vrací na své místo

MARCA: Jude Bellingham se vrací na své místo
Jude Bellingham (zdroj: realmadrid.com)

Podle deníku MARCA se v důsledku Mbappého zranění Jude Bellingham vrátí na pozici, na které odehrál svou vynikající debutovou sezónu v Realu Madrid. Tedy na místo za Viníciusem a Rodrygem v útočném triu. Právě zde měl v posledním ročníku vynikající čísla. Je to pozice, ze které ho Mbappé sesadil a na kterou se dnes večer v derby kvůli zranění francouzského hráče vrátí.

Bellingham byl v minulé sezoně zjevením. Na konci září 2023 měl po osmi odehraných zápasech, sedmi v lize a jednom v Lize mistrů, na kontě šest branek. Fotbalovým světem koloval obrázek Juda s otevřenou náručí, jak slaví další a další góly, znovu a znovu. Angličan prokazoval úchvatnou formu a střílel téměř jeden gól na zápas.

V aktuálním ročníku se však do střelecké listiny ještě nezapsal. V tom předchozím nastřílel 23 branek a v týmu ho překonal pouze Vinícius (24 zásahů). Absence klasického středního útočníka po odchodu Benzemy měly za následek to, že Carlo Ancelotti posunul Bellinghama blíže k brance a v jistém smyslu to byl právě Angličan, kdo plnil roli Karima.

MARCA poznamenává, že výsledek byl velkolepý – Jude překonal hranici 20 gólů a k tomu přidal 13 asistencí. Jeho vliv na ofenzivní hru dal zapomenout na Benzemu a Real vyhrál La Ligu, Ligu mistrů i Španělský superpohár. Letos příchod Mbappého a konec Kroose přiměly Ancelottiho opět s Bellinghamem pohnout, tentokrát však hlouběji do středu pole. Trenér musel uvolnit místo francouzské hvězdě a zároveň zaplnit mezeru po německém špílmachrovi.

To pro Angličana znamenalo nejen vzdálení se od branky, ale také převzetí větší taktické a defenzivní zodpovědnosti. Mbappé ho nahradil v trojzubci spolu s Viníciusem a Rodrygem, zatímco Jude doplnil druhý trojzubec, tedy záložníky Valverdeho a Tchouméniho.

Bellinghamovi nepomohlo ani svalové zranění, které utrpěl na začátku sezony a které ho vyřadilo ze hry na 24 dní. Fotbalista trénoval pouhý týden před Evropským superpohárem. Začátek sezony nebyl pro Angličana jednoduchý.

Faktem je, že Bellingham dnes večer v derby znovu nastoupí na pozici, která mu v minulé sezóně vyhovovala a která by mu mohla pomoci vrátit se na listinu střelců. Záložník se v minulém ročníku představil proti Atlétiku čtyřikrát, ale proti Rojiblancos se mu skórovat nepodařilo.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

MARCA: Ancelotti bezprostředně po Alavésu hráčům důrazně domluvil
Mužstvo

MARCA: Ancelotti bezprostředně po Alavésu hráčům důrazně domluvil

Dnešní derby se hraje v momentu, kdy v Realu Madrid panuje napjatá atmosféra. Stačí se zeptat hráčů, které Carlo Ancelotti…
Seznam rekordů, které zázračný chlapec Realu Madrid překonal za klub i reprezentaci
Mužstvo

Seznam rekordů, které zázračný chlapec Realu Madrid překonal za klub i reprezentaci

Endrickova cesta v profesionálním fotbale je velmi pozoruhodná, zvláště když uvážíme, že je mu teprve 18 let. Od svého profesionálního…
Endrick před blízkými i týmem přiznal svoji chybu. Už se to nebude opakovat, kál se
Mužstvo

Endrick před blízkými i týmem přiznal svoji chybu. Už se to nebude opakovat, kál se

Endrick ví, že udělal chybu. Sám to přiznal a je odhodlán se v tomto směru polepšit. Uvědomuje si, že udělal chybu.…
Neymar: Není lepšího kandidáta na Zlatý míč než Vinícius
Mužstvo

Neymar: Není lepšího kandidáta na Zlatý míč než Vinícius

Během galavečera Bandsports poskytl krátký rozhovor Neymar. Při té příležitosti poskytl krátký rozhovor, v němž mj. uvedl, že nejlepším kandidátem na…