AS: Šatna Realu Madrid zmatena zvláštním zacházením ze strany rozhodčích

AS: Šatna Realu Madrid zmatena zvláštním zacházením ze strany rozhodčích
Jude Bellingham (zdroj: realmadrid.com)

Včerejší vítězství Realu Madrid nad Alavésem vyvolalo velké pozdvižení kvůli dvojímu metru rozhodčích. Některé výroky Alejandra Muñize Ruize z úterního večera byly nevysvětlitelné. Vše rozebírá deník AS.

V úterý večer vyrobili hráči Alavésu deset faulů, ale od hlavního sudího neviděl žlutou kartu žádný z nich. Naopak Los Blancos faulovali sedmkrát. Na konci zápasu měli čtyři hráči žlutou za nesportovní chování. Postupně ji uviděli Valverde, Vinícius, Endrick a Luka Modrić.

La Liga před začátkem sezóny upravila pravidla trestání hráčů. Rozhodčí mají pokyn daleko více trestat nesportovní gesta, komentáře a podobné věci. Šatna Realu Madrid je ovšem zmatena tím, jak přísně jsou tyto prohřešky trestány za žlutou právě vůči hráčům Los Blancos.

Nejtrestanější tým

Podle španělského deníku AS se hráči Realu Madrid dopustili v dosavadní ligové sezóně 61 faulů. Navzdory tomu už ale mají 15 žlutých karet. Průměr celé ligy je přitom 86 faulů a 9 žlutých trestů.

Je přitom ohromující, jak často jsou hráči Los Blancos trestáni za protesty. Hned devětkrát uviděl některý z hráčů Realu žlutou kartu za to, že diskutoval s rozhodčím. Nejtrestanějším je v tomto ohledu Vinícius, který viděl už tři žluté karty za nesportovní chování.

Podle nových pravidel smí pouze kapitán hovořit s rozhodčím a protestovat proti jakémukoli rozhodnutí.

Potom je ale zarážející, že Luka Modrić, který v tu dobu měl na ruce kapitánskou pásku, dostal právě za diskuzi s rozhodčím v šesté minutě nastaveného času žlutou kartu.

Na tohle je složité reagovat. Pokud platí, že kapitán může diskutovat, a náš kapitán dostal žlutou právě za to, tak jediný, kdo toto může vysvětlit, je rozhodčí,“ řekl k žluté kartě Modriće trenér Carlo Ancelotti.

Úzkostlivě si rozhodčí počínali i při žluté kartě Fedeho Valverdeho. Stejně tak Jude Bellingham a Kylian Mbappé proti Espanyolu dostali žlutou kartu za protesty. Deník AS ale upozorňuje, že oba hráči pouze „rezervovaně gestikulovali, ovšem bez verbálního komentáře.“

Deník AS píše, že kabina Realu Madrid je zklamána z výkonů rozhodčích. Hráči mají pocit, že jsou terčem tohoto typu trestů mnohem více než ostatní celky.

Napětí se stupňuje zejména po posledních dvou zápasech proti Espanyolu a Alavésu. Real Madrid v nich obdržel osm žlutých karet, hned sedm z nich ale bylo právě a nesportovní chování.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

1 Komentářů

  • Avatar

    Už by se s tím mělo něco dělat. Počet faulů vs počet žlutých karet na hráče Realu Madrid v La Lize neodpovídá počtu žlutých karet a faulů Realu Madrid. Ba dokonce nikdo v Evropě snad nemá takhle špatnou statistiku…

    1
    0

Přidat komentář

Související články

OFICIÁLNĚ: Kylian Mbappé je zraněný! Chybět bude až tři týdny
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Kylian Mbappé je zraněný! Chybět bude až tři týdny

Kylian Mbappé včera opustil hrací plochu v 80. minutě a nahradil ho Arda Güler. Nejednalo se o taktickou změnu, jak…
Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…