Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se o žádného fotbalistu, ale o dalšího člena trenérského štábu.

Vedení klubu chtělo přivést Andyho Mangana, anglického trenéra, který zůstal bez práce poté, co se rozloučil s Bristol Rovers. Vše již bylo dohodnuto, ale v samém závěru se objevily formální problémy. Britovi se nepodařilo včas získat pracovní povolení.

Ze samotného záměru klubu je zřejmé, že v šatně už nějakou dobu existoval zjevný problém. Ancelotti a jeho kolegové se domnívají, že potřebují někoho dalšího na výpomoc. Ke zlepšení výkonnosti týmu je zapotřebí člověk, který poslouží jako pomocník v některých taktických a technických otázkách.

V současné době má první trenér vedle sebe svého syna Davideho (druhý trenér), Luise Llopise (trenér brankářů), Francesca Mauriho (technický asistent), Simoneho Montanaro (analytik), Mino Fulca (asistent technické a fyzické přípravy), Antonia Pintuse (trenér fyzické přípravy) a dva videoanalytiky.

Příliš úzký tým

Pro srovnání: Unai Emery se obklopil skupinou až dvaceti spolupracovníků. Guardiola má dva trenéry brankářů a šest analytiků plus dva asistenty. Marcelino se naopak opírá až o deset technických a taktických specialistů.

V Realu Madrid se v současné době někteří členové štábu musí v praxi zabývat věcmi nad rámec svých skutečných kompetencí – od vymýšlení cvičení pro trénink přes analýzy až po plánování standardních situací. Je prostě zapotřebí někoho, kdo dokáže odlehčit ostatním.

Klub vyhověl Ancelottiho žádosti a pokusil se přivést Mangana. Potíž je v tom, že královský klub nehodlá najmout jen tak někoho. Jedním z klíčů k nedávným úspěchům týmu byla souhra a vzájemné porozumění mezi členy trenérského štábu.

Harmonie mezi Carlovými kolegy musí zůstat zachována. Na druhou stranu by vedení rádo získalo někoho, kdo by v klubu mohl zůstat už po případném Ancelottiho odchodu, aby změnu prvního trenéra pocítili co nejméně.

Hráčům by na druhou stranu nevadila ani další taktická práce, i když tady jim program nepomáhá. Už teď se tréninky stále zkracují, protože není čas vše v klidu skloubit dohromady. Trenérský štáb v současné situaci často dává hráčům individuální pokyny s ohledem na konkrétní zápas a pak se to snaží co nejvíc propracovat ve skupině.

Vedení klubu neustále prohledává trh. Ancelotti a jeho okolí mají nějakou představu, ale vše závisí na schválení ze strany klubu. Ať už se na to díváte z jakéhokoli úhlu pohledu, vidět v blízké budoucnosti někoho nového v kádru by nemělo být žádným překvapením, zdůrazňují novináři Relevo. Současný počet zaměstnanců je zkrátka příliš malý.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: relevo.com

Přidat komentář

Související články

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…
MARCA: Eduardo Camavinga brzy začne naplno trénovat. Hrát by mohl v derby proti Atlétiku Madrid
Mužstvo

MARCA: Eduardo Camavinga brzy začne naplno trénovat. Hrát by mohl v derby proti Atlétiku Madrid

Další záblesk lepších zítřků je v táboře Los Blancos. Ve Vadebabas se usilovně pracuje na tom, aby se v dohledné době vrátil…