Sousedé v okolí Santiago Bernabéu si stěžují na hluk během zápasů

Sousedé v okolí Santiago Bernabéu si stěžují na hluk během zápasů
Santiago Bernabéu (zdroj: realmadrid.com)

Obyvatelé v okolí Santiago Bernabéu si tentokrát stěžují na nadměrný hluk, který se ze stadionu ozývá po vstřelení gólu a během střídání. Kromě toho prý byla v důsledku prací na parkovišti poškozena jedna zeď parkoviště na ulici Rafaela Salgada.

Sousedé z okolí Estadio Santiago Bernabéu si stále stěžují na hluk, který se ozývá z nového stadionu Realu Madrid. Jejich stížnosti vedly klub k tomu, že prozatím pozastavil pořádání koncertů na stadionu nejméně do dubna příštího roku, aby mohl během tohoto období provést nezbytné práce na odhlučnění objektu. Los Blancos šli dokonce ještě o něco dál a během posledního střetnutí s Espanyolem ztlumili ozvučení na – zdánlivě – nezbytné minimum.

Nespokojení sousedé

Uspokojilo opatření klubu místní obyvatele? No, ne, jak se dozvídáme z příspěvku na profilu Ruido_Bernabeu na portálu X, který je jakýmsi hlasem místních proti hluku vycházejícímu z nového Bernabéua.

Tentokrát si účet stěžoval na nadměrný hluk po… vstřelení gólu ze strany Bílého baletu a během střídání. „Někdo psal, že při zápasech snížili hladinu zvuku, ale nezdá se, že by tomu tak bylo. Proč to dělají po každém gólu? To samé při střídání. Jsou to ojedinělé momenty, ale jdou nad rámec norem OPCAT (nařízení o ochraně před akustickým a tepelným znečištěním),“ napsal účet a níže přiložil video.

Tyto stížnosti vyvolaly pobouření mnoha fanoušků Los Blancos, na které Ruido_Bernabeu, který účet vede, odpověděl: „Mluvím o zvukovém systému a ten není na této úrovni potřeba a nesplňuje požadavky OPCAT.“ Navíc pod dalším příspěvkem správce účtu otevřeně uvádí, že bude vyžadovat dodržování vyhlášky o hluku i během zápasů Královského klubu.

Bezpochyby je (hluk) během koncertů mnohem vyšší než během zápasů. To byla ta poslední kapka naší trpělivosti. Ale protože chtěli zneužít našeho dobrého sousedství, budeme muset vyžadovat přísné dodržování hlukové hladiny i během zápasů.“

Problém s parkovištěm

Profil v minulém týdnu také zveřejnil problém probíhajících prací na výstavbě parkovišť, které stále pokračují navzdory rozhodnutí správního soudu, který po květnové žalobě sousedů zrušil smlouvu města s klubem z prosince 2023 o výstavbě dvou podzemních parkovišť vedle samotného stadionu.

Klub tyto stavební práce provádí dodnes, protože rozsudek není pravomocný, a město se rozhodlo podat odvolání, protože tvrdí, že vznesené otázky byly soudcem vyřešeny nebo nesprávně posouzeny.

Bouře, které Madrid zasáhly minulý týden, způsobily propady v místech, kde probíhají práce na výstavbě nových parkovišť. Podle obyvatel nashromážděná voda prorazila stěnu již existujícího parkoviště, oslabenou pracemi, a zaplavila celé parkoviště, na kterém se nacházela auta obyvatel jedné z nemovitostí nacházející se na ulici Rafaela Salgada.

Další příklad zaujatosti Florentina Péreze a společnosti Acciona,“ uvádí se ve videu, které portálu Somos Madrid zaslal jeden z obyvatel a který tvrdí, že záběry použije v soudním sporu proti městu a Realu Madrid. Video z parkoviště si můžete prohlédnout níže.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: realmadryt.pl

1 Komentářů

  • Avatar

    Dementi!!! U starého stadionu si nikdo na nic nestěžoval a najednou jim bude vadit úplně všechno. Tak ať se lidé, kterým Real Madrid vadí, odstěhují. Nechápu čeho chtějí docílit?? Aby se supermoderní stadion uprostřed města za miliardy eur nevyužíval!?

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Bild: Raúl je hlavním kandidátem na nového trenéra klubu z Gelsenkirchenu
Klub

Bild: Raúl je hlavním kandidátem na nového trenéra klubu z Gelsenkirchenu

Redakce německého deníku uvádí, že Raúl je hlavním kandidátem na nového trenéra klubu z Gelsenkirchenu. Představenstvo klubu kvůli nesmiřitelným rozdílům…
Bernabéu je nejlepším stadionem na světě v roce 2024 podle World Football Summit
Klub

Bernabéu je nejlepším stadionem na světě v roce 2024 podle World Football Summit

Přední platforma fotbalového průmyslu označila stadion Realu Madrid za nejlepší stadion roku. Estadio Santiago Bernabéu byl zvolen nejlepším stadionem na…
Uspíší Florentino Pérez příští volbu prezidenta? Má jeden dobrý důvod
Klub

Uspíší Florentino Pérez příští volbu prezidenta? Má jeden dobrý důvod

Ramón Álvarez de Mon, socio Realu Madrid, youtuber, právník a přispěvatel španělských médií, který rovněž provozuje svůj youtubový kanál zveřejnil…
Oficiálně: Hisense je novým sponzorem Realu Madrid
Klub

Oficiálně: Hisense je novým sponzorem Realu Madrid

Klub podepsal tříletou smlouvu s čínskou společností vyrábějící domácí spotřebiče a spotřební elektroniku. „Real Madrid a společnost Hisense oznámily dohodu…