MARCA: Real Madrid sleduje mladého francouzského stopera RB Lipska

MARCA: Real Madrid sleduje mladého francouzského stopera RB Lipska
Castello Lukeba (zdroj: X.com)

Klub hledá středního obránce, ale v klidu a bez tlaku. Castello Lukeba z RB Lipsko analyzovalo sportovní oddělení Realu Madrid na Metropolitano během zápasu s Atléticem.

Hledání mladého kandidáta do středu obrany Realu Madrid začalo. Radar už se rozběhl a hledá hráče, který by mohl být dalším cílem po neúspěšné (ze zřejmých důvodů, například proto, že Manchester United svou nabídku oproti návrhu Los Blancos téměř zčtyřnásobil) operaci spojené s Yorem.

Minulý čtvrtek se madridský klub zaměřil na Metropolitano, aby sledoval Castello Leukeba, jednadvacetiletého stopera Lipska, který už má za sebou debut v seniorské francouzské reprezentaci, informuje José Félix Díaz z deníku Marca.

Zatímco se mediální humbuk soustředí na Alphonsa Daviese a Alexandra Arnolda kvůli tomu, že jim 30. června 2025 končí smlouvy, sportovní oddělení Realu Madrid se rozhlíží a analyzuje potenciální přestupové cíle.

Je pravda, že Kanaďan a Angličan naznačují, že by mohli jít ve stopách Mbappého nebo Alaby. Otázkou je, zda tak činí s cílem zahrát si v bílém dresu, nebo spíše navýšit své smlouvy v Bayernu Mnichov a Liverpoolu vzhledem k tlaku ze strany madridského klubu, poznamenává novinář listu Marca.

Dobré výkony v Německu

Záměry všech stran ukáže čas, jisté však je, že se v současné době hledá klub především střední obránce. Z Německa přicházejí zprávy, že sledování hráče narozeného v Lyonu začalo již před několika týdny a zápas na Metropolitanu nebyl prvním tahem kolem Francouze.

Zatím je stejně jako u ostatních hráčů vše ve fázi analýzy, pozorování a sledování jeho hry v náročných střetnutích, jako bylo to, v němž se Lipsko utkalo s Atléticem, uvádí José Félix Díaz.

Lukeba přišel do Německa v roce 2023 z Lyonu, kde levonohý střední obránce vyrůstal a rozvýjel se. Byl také základním hráčem francouzského olympijského týmu, který přišel o zlato po porážce se Španělskem, a před rokem debutoval za seniorskou reprezentaci. Od svého příchodu do Bundesligy je nesporným základním hráčem RB Lipsko.

Německý klub za něj zaplatil Lyonu 34 milionů eur. Jednadvacetiletý levý obránce okamžitě získal stálé místo v sestavě RB a od svého příchodu do Lipska je klíčovou postavou.

Analýza pokračuje, ale přístup k přestupům zůstává stejný. Na jedné straně se klub snaží najít mladé talenty, perspektivní a strategické. Po Hazardově přestupu si lze jen těžko představit, že by Real Madrid uskutečnil operaci za sto milionů eur s hráčem, který se blíží třicítce. Na druhou stranu klub bedlivě sleduje hráče, kterým končí smlouvy. Podle toho se bude postupovat i v následujících měsících.

Klub také věnuje pozornost dění v canteře, v jejímž čele stojí Joan Martínez. Jeho dlouhodobé zranění zastavilo jeho postup v prvním týmu, ale klub na něj čeká a nabízí mu novou smlouvu. Jacobo Ramón a Asencio jsou dalšími středními obránci, které si Valdebebas vyhlédl, alespoň ti, kteří momentálně vyčnívají.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Relevo: Davies jde ve stopách Alaby. Prodloužení smlouvy s Bayernem je v nedohlednu
Přestupy

Relevo: Davies jde ve stopách Alaby. Prodloužení smlouvy s Bayernem je v nedohlednu

Kanaďan zřejmě následuje stejnou taktiku jako Rakušan, když mu v Mnichově také končila smlouva. Každým dnem se blížíme k vyřešení…
Alexander-Arnold prolomil mlčení o své budoucnosti: Klíčový faktor? Chci vyhrávat trofeje, řekl
Přestupy

Alexander-Arnold prolomil mlčení o své budoucnosti: Klíčový faktor? Chci vyhrávat trofeje, řekl

Trent Alexander-Arnold je pravděpodobně jedním z největších cílů Realu Madrid pro léto 2025. Los Blancos hledají dlouhodobé řešení na pozici…
Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League
Přestupy

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League

Real Madrid nebyl během letního přestupového období příliš aktivní. Jeho jediné nové akvizice nakonec byly ty, které byly předem dohodnuté…
AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese
Přestupy

AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese

Real je údajně spokojen s tím, jak Alphonso Davies odrazil tlak Bayernu. Úřadující německý vicemistr toužil s kanadským levým bekem prodloužit kontrakt.…