MARCA: Technická komise rozhodčích se nebude zabývat Bellinghamovými slovy

MARCA: Technická komise rozhodčích se nebude zabývat Bellinghamovými slovy
Jude Bellingham (zdroj: realmadrid.com)

Angličan se vyhne trestu za své včerejší výroky na adresu práce rozhodčího.

Technická komise rozhodčích (CTA) nebude požadovat potrestání Jude Bellinghama za kontroverzní výrok, který hráč Realu Madrid pronesl poté, co mu rozhodčí Munuera Montero ukázal žlutou kartu za protesty v sobotním utkání proti Espanyolu.

Zprávy od CTA obvykle přicházejí v případě, že takové výroky zazní během oficiálních prohlášení na hřišti nebo na tiskových konferencích. Pokud se něco stane během zápasu a rozhodčí to neslyší, zůstává věc bez dalších následků. Tak tomu bude i po incidentu na Santiago Bernabéu, do kterého byl zapleten anglický fotbalista, informuje José Félix Díaz z deníku Marca.

Může se však stát, že se na incidentu budou podílet i třetí strany, jako tomu bylo v minulé sezóně při incidentu mezi Bellinghamem a Greenwoodem v zápase Getafe – Real Madrid, který údajně nahlásilo Getafe, ačkoli se to nikdy nepotvrdilo. Stížnost byla nakonec stažena, poznamenává novinář deníku Marca.

Jude Bellingham obdržel žlutou kartu poté, co protestoval proti rozhodnutí Munuera Montera, který nepískl údajný faul, jehož se měl dopustit hráč Espanyolu, jak to posoudil Angličan. Chvíli po obdržení karty zachytily kamery Bellinghamovo prohlášení v angličtině, v němž nazval rozhodčího „kusem ho*na“.

V hledáčku rozhodčích

Technická komise rozhodčích se domnívá, že o tom, co se děje na hřišti, by se mělo rozhodovat na místě, a že pokud rozhodčí něco neslyšel, je nejlepší to nechat být a dále to nezkoumat. Jiná situace nastává, pokud jde o veřejné výroky pronesené před mikrofonem, které jsou nahlášeny a potrestány, jak možná někteří profesionálové zažili. Během zápasů, pokud není výrok mířen přímo na konkrétní osobu, jako tomu mohlo být v případě Saúla v této sezóně, taková urážlivá slova „obvykle“ nejsou slyšeny.

Bez ohledu na to rozhodčí věnují zvláštní pozornost Jude Bellinghamovi, neboť jeho neustálé protesty, gesta a komentáře považují za problematické. Podle José Félixe Díaze jsou toho názoru, že to není nejlepší možné chování a že si svými gesty proti sobě poštvává diváky.

Gil Manzano již Angličana ze hřiště na Estadio Mestalla vykázal, což vedlo k tomu, že byl rozhodčí na určitou dobu suspendován. V sobotu dostal Bellingham za protesty žlutou kartu, i když ne na takové úrovni jako Vinícius, ale ani to se rozhodčímu nelíbilo.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Endrick má velkou šanci na základní sestavu proti Alavésu, píše novinář Releva
La Liga

Endrick má velkou šanci na základní sestavu proti Alavésu, píše novinář Releva

Endrick, ač nedostává tolik herního času, kolik by si asi představoval, si hlasitě říká o své místo. Za 26 minut,…
Courtois podpořil zraněného Ter Stegena
La Liga

Courtois podpořil zraněného Ter Stegena

Barcelona včera přišla o svoji brankářskou jedničku ter Stegena, který se zranil ve včerejším utkání Blaugranas na půdě Villarrealu. Podporu…
AS: Hurikán Vinícius. Brazilec v sobotu začal na lavičce, pak udeřil v plné síle
La Liga

AS: Hurikán Vinícius. Brazilec v sobotu začal na lavičce, pak udeřil v plné síle

Deník AS komentuje sobotní výhru nad Espanyolem. Zápas proti Periquitos potvrdil, že ačkoliv má Real široký kádr, je mezi „týmem…
VIDEO: Bellingham nazval rozhodčího „kusem ho*na.“ Co záložníka rozčílilo?
La Liga

VIDEO: Bellingham nazval rozhodčího „kusem ho*na.“ Co záložníka rozčílilo?

Real Madrid je po včerejším utkání s Espanyolem rozhořčený z výkonu sudího. José Luis Munuera Montero potrestal Kyliana Mbappého, Juda Bellighama a…