The Invincibles. Real Madrid blízko roku bez ligové porážky

The Invincibles. Real Madrid blízko roku bez ligové porážky
Carlo Ancelotti (zdroj: realmadrid.com)

Pokud se nestane v sobotu večer něco nečekaného, jsou Los Blancos blízko překonání jednoho milníku. V případě, že na Santiago Bernabéu neprohrají s Espanyolem, a to se naposledy stalo 21. dubna 1996, pak dostanou v úterý (24.9.) příležitost natáhnout doma proti Alavésu svoji neporazitelnost přesně na jeden rok. Naposledy totiž v La Lize padli 24. září 2023 na Metropolitano Atlétiku Madrid. Deník AS k této impozantní statistice rovněž dodává, že Los Colchoneros jsou jediný týmem, který dokázal nad Realem za posledních 16 měsíců zvítězit.

Aktuální série Realu v La Lize a Lize mistrů činí 50 zápasů bez porážky. Ve všech soutěžích je to naopak 33 střetnutí. Nutno ovšem připomenout, že k prohře s Atlétikem Madrid v lednovém utkání Copa del Rey došlo až po prodloužení.

Los Blancos aktuálně navyšují vlastní rekord. V La Lize nebyli poraženi 37 utkání. Jde o třetí nejlepší sérii v téměř stoleté historie Primera División.

Pokud Real Madrid v sobotu s Espanyolem neprohraje, vyrovná výslede Sociedadu z let 1979-1980. Baskové tehdy neprohráli 38 ligových utkání v řadě.

Absolutní rekord soutěže drží Barcelona, která v letech 2017-2018 neprohrála 43 zápasů v řadě. Zajímavé je, že pokud by Real Madrid prodlužoval i nadále tuto svoji sérii, mohl by tu barcelonskou vyrovnat právě v El Clásiku.

Překonat by ji pak mohli hned v nadcházejícím utkání s dalším historickým rivalem – Valencií. A kromě Atlétika Madrid jsou valencijští Netopýři posledním týmem, který Real obral o všechny body.

Pokud Real nezaznamená proti Espanyolu klopýtnutí, vyrovná výsledek Realu Sociedad z let 1979-1980 a na rekord Barcelony, která v letech 2017-2018 odehrála 43 zápasů, jí stále chybí pět zápasů. Zajímavé je, že právě v klasice by mohlo dojít k vyrovnání s Katalánci. Na druhou stranu by se Královci mohli posunout do samostatného vedení po konfrontaci s dalším historickým rivalem, Valencií. Netopýři jsou také kromě Atlética posledním týmem, který dokázal Real porazit.

V Lize mistrů je to podobné. V minulém ročníku tým dosáhl na ušatý pohár, aniž by při cestě za ním nalezl přemožitele. Není bez zajímavosti, že to bylo vůbec poprvé, kdy celou soutěží prošel bez prohry.

Zápas se Stuttgartem byl čtrnáctým utkáním bez porážky v Champions league v řadě. Rekord Realu v počtu zápasů bez porážky v Lize mistrů je 15, a to mezi čtvrtfinále s Wolfsburgem (0:2) v roce 2016 a semifinále s Atlétikem v roce 2017 (1:2).

Historický rekord soutěže je 25 zápasů a patří Manchesteru United. Rudí ďáblové zůstali neporaženi od září 2007 až do května 2009, Ajax a Bayern zaznamenaly sérii 19 střetnutí bez přemožitele.

K překonání historického rekordu by museli Los Blancos projít do čtvrtfinále aktuálního ročníku Ligy mistrů bez porážky, vypočítává deník AS.

Klíčem Realu v předchozí vítězné sezoně byla bezpochyby pevná obrana a skvělé výkony brankářů. Za zmínku však stojí i to, že i když královský celek nestřílí hromady gólů, skóroval v 63 z posledních 65 oficiálních zápasů. Ancelottiho tým nedokázal překonat pouze gólmany Raya a Betisu, přičemž druhé z těchto střetnutí již mělo spíše přípravný charakter vzhledem k již rozhodnuté situaci v La Lize.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

LA LIGA, 6. KOLO: Real Madrid – RCD Espanyol. Stejná nominace jako na Stuttgart
La Liga

LA LIGA, 6. KOLO: Real Madrid – RCD Espanyol. Stejná nominace jako na Stuttgart

Real Madrid má o nadcházejícím víkendu na programu zápas 6. kola španělské La Ligy. V sobotu od 21 hodin tým Carla…
KONEC: Real Madrid – VfB Stuttgart 3:1. Los Blancos rozhodli o třech bodech v závěru
La Liga

KONEC: Real Madrid – VfB Stuttgart 3:1. Los Blancos rozhodli o třech bodech v závěru

Real Madrid se ve svém úvodním utkání Ligy mistrů na vítězství pořádně nadřel. Německý Stuttgart odehrál na půdě obhájce titulu…
Ancelotti: Bellingham a Tchouaméni se cítí dobře. Militão je stoprocentně k dispozici
La Liga

Ancelotti: Bellingham a Tchouaméni se cítí dobře. Militão je stoprocentně k dispozici

Carlo Ancelotti dnes vystoupil na tiskové konferenci před zítřejším utkáním Ligy mistrů se Stuttgartem. Přinášíme nejdůležitější výroky trenéra Realu Madrid…
Arda udělal na Anoetě velký krok vpřed
La Liga

Arda udělal na Anoetě velký krok vpřed

Arda Güler se ve střetnutí proti Realu Sociedad ukázal v dobrém světle, přestože nehrál na svém oblíbeném postu. Carlo Ancelotti…