MARCA: Eduardo Camavinga brzy začne naplno trénovat. Hrát by mohl v derby proti Atlétiku Madrid

MARCA: Eduardo Camavinga brzy začne naplno trénovat. Hrát by mohl v derby proti Atlétiku Madrid
Eduardo Camavinga v tréninku (zdroj: realmadrid.com)

Další záblesk lepších zítřků je v táboře Los Blancos. Ve Vadebabas se usilovně pracuje na tom, aby se v dohledné době vrátil do akce Eduardo Camavinga. Francouzský hráč by mohl hrát už v madridském derby proti Atlétiku Madrid (29. září). Od jeho návratu si Ancelotti a jeho štáb slibují další vyztužení záložní řady týmu.

Real Madrid se snaží znovu získat plynulost, dynamiku a sílu. Tedy aspekty, které mu v minulé sezoně přinesly tak dobré výsledky. A Camavinga je v tomto směru nepostradatelný, poznamenává José Félix Díaz z deníku MARCA.

Carlo Ancelotti si nikdy nestěžoval na nedostatek hráčů, kteří by nebyli připraveni hrát. Nikdy se na absenci žádného hráče nevymlouval, bez ohledu na to, jak důležití byli v jeho plánech nebo kolik klíčových hráčů chybělo. Vždy našel řešení v rámci týmu. V posledních týdnech mu ale chybělo to, co mohl na začátku této sezony přinést Eduardo Camavinga. Alespoň tak soudí novinář deníku MARCA.

Francouz v této sezoně ještě nehrál v soutěžním utkání. Zabránilo mu v tom zranění, které utrpěl v tréninku před Evropským superpohárem. Nečekaná povaha zranění a způsob, jakým k němu došlo, převrátily původní plány trenéra Realu.

Čas ukázal, že Ancelottiho nervozita v době zranění byla oprávněná. Camavingova absence byla citelná hned v prvních zápasech. Francouz přináší do hry alternativy, které nikdo jiný z kádru v tuto chvíli nabídnout nemůže. Schopnost proniknout po lajně, dostat se do pokutového území soupeře a vrozená schopnost podklouznout a odebrat soupeři míč, to jsou jen některé z vlastností, které Ancelottiho týmu v prvních šesti týdnech sezóny chyběly.

O dva týdny dříve

Zranění bércového vazu v levém koleni se postupně hojí, a to natolik, že se Francouz v nejbližších dnech pomalu zapojí do tréninku s týmem. Lékaři a tréninkový personál věří, že nastal okamžik, kdy se může opět podívat na trávník a odehrát první minuty v této sezóně, informuje José Félix Díaz.

Cíl je jasný – Ancelotti chce mít francouzského hráče k dispozici 29. září proti Atlétiku Madrid. Pozitivní průběh rehabilitace a Camavingova schopnost urychlit rekonvalescenci, což už dvakrát dokázal v Realu Madrid, naznačují, že by se trenérovo přání mohlo splnit.

Nikdo nechce zbytečně riskovat, ale skutečnost je taková, že Camavinga dělá pokroky směrem k úplnému uzdravení a tým touží po jeho fotbalovém umění a potenciálu. To vše by k radosti trenérského štábu mohlo znamenat brzký návrat na hřiště, přičemž na obzoru je derby na Metropolitanu.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis
Mužstvo

Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis

V minulých dnech se útočník oženil a v pouhých 18 letech a 58 dnech vstřelil gól na Bernabéu v Lize…
Je Courtois nejlepším brankářem v historii Realu Madrid?
Mužstvo

Je Courtois nejlepším brankářem v historii Realu Madrid?

Thibaut Courtois už ve své kariéře udělal vše pro to, aby byl považován za nejlepšího brankáře na světě a možná…
RELEVO: Tchouaméniho výkonnost vyvolává pochybnosti
Mužstvo

RELEVO: Tchouaméniho výkonnost vyvolává pochybnosti

Francouz se proti Stuttgartu trápil a jeho výkony v letošní sezóně jsou diskutabilní. Mezitím Eduardo Camavinga, hlavní rival Auréliena na…
Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů
Mužstvo

Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů

Fede Valverde byl zvolen nejlepším hráčem Realu Madrid za měsíc srpen. Ve čtvrtek ve Valdebebas převzal speciální cenu od sponzora…