RELEVO: Tchouaméniho výkonnost vyvolává pochybnosti

RELEVO: Tchouaméniho výkonnost vyvolává pochybnosti
Aurélien Tchouaméni (zdroj: realmadrid.com)

Francouz se proti Stuttgartu trápil a jeho výkony v letošní sezóně jsou diskutabilní. Mezitím Eduardo Camavinga, hlavní rival Auréliena na postu defenzivního záložníka, se blíží návratu po zranění.

Aurélien Tchouaméni hraje v Realu Madrid třetí sezónu. A přestože je poměrně dobře etablovaný jako hráč základní sestavy, stále všechny nepřesvědčil. V této sezóně se zatím prezentuje nevyrovnanými výkony a střídá skvělé momenty s těmi méně povedenými. Naposledy se tak stalo v úterním utkání proti Stuttgartu, v němž nedokázal být skutečnou oporou týmu, kterému na hřišti zoufale chyběla rovnováha. A doplatil na to víc než kdokoli jiný. Tváří v tvář pochybnostem o předváděné hře a potřebě dostat se na svou nejvyšší úroveň je Francouz opět v centru pozornosti, píše Jorge C. Picón z webu Relevo.

Za jeho slabší výkony v Lize mistrů mohou částečně i zdravotní problémy. Novinář poukazuje na to, že podle informací, které Relevo získalo, nebyl Tchouaméni připraven na sto procent a trpěl bolestmi v levém chodidle. Šlo o týž problém, kvůli němuž musel předčasně opustit zářijový tréninkový kemp francouzské reprezentace. Ani sám Tchouaméni to však neuznává jako omluvu, neboť si je vědom toho, že mu chybí pravidelnost.

Když pomineme ofenzivní hráče, byl Tchouaméni hráčem s nejnižší efektivitou přihrávek (86,8 %) v týmu Los Blancos. To je jeho hlavní nedostatek, tedy pokud jde o hru s míčem. V obraně má naopak potíže s vykrýváním prostoru, často chodí do špatných pozic. To je ovšem problém, který trápí aktuálně i ostatní hráče v týmu, píše Relevo.

Ve Valdebebas analyzují, proč se Tchouaménimu nedaří zachytit kontinuitu. Nedá se říci, že by v něj ztratili důvěru, ale diskuse o jeho statutu nezpochybnitelného hráče základní jedenáctky, která je mezi fanoušky, se dostala i do některých oddělení klubu. Investice nemalé částky do jeho přestupu v roce 2022 (80 milionů eur) měla za cíl nahradit Casemira, ale stále nevzbuzuje takovou důvěru, jakou vyvolával Brazilec, a to jak uvnitř, tak vně klubu, poznamenává redaktor serveru Relevo.

Tchouaméni se stále těší důvěře Carla Ancelottiho, pro kterého je nenahraditelný. Ital ho považuje za nejlepšího hráče v kádru na pozici defenzivního záložníka, ačkoli má na toto místo i jiné varianty. Oceňuje také jeho adaptabilitu na roli středního obránce. „Je to fantastický defenzivní záložník. Na defenzivní úrovni je nenahraditelný,“ řekl Carletto na tiskové konferenci po působivém výkonu svého svěřence ve střetnutí s Betisem.

Picón uvádí, že Eduardo Camavinga se mezitím rychle zotavuje. Největší konkurent Tchouaméniho na pozici pivota se blíží návratu na hřiště poté, co utrpěl zranění holenního postranního vazu v levém koleni. Od 13. srpna není k dispozici a jeho nástup bude postupný. Trenérský štáb nicméně doufá, že příští týden už bude trénovat se zbytkem týmu a není vyloučeno, že se objeví v sestavě pro derby s Atlétikem Madrid (29. září).

Odchovanec Stade Rennes musí přesvědčit Ancelottiho, který na něj v době, kdy byl Tchouaméni zdravý, téměř nevsadil. Camavinga se však blýskl na konci minulé sezóny, včetně finále Ligy mistrů, v němž vyběhl v základní sestavě. Podle webu Transfermarkt nasbíral v barvách Los Blancos 48 zápasů jako defenzivní záložník a 65 jako klasický střední záložník.

Camavingův návrat v dobré formě by debatu ještě více vyostřil. Tchouaméni má před sebou dva zápasy (Espanyol a Deportivo Alavés), aby získal zpět titul defenzivního lídra zálohy a především sebevědomí. Už příští týden však bude cítit tlak soupeře, který bojuje o místo v jedenáctce, uzavírá Jorge C. Picón.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: relevo.com

1 Komentářů

  • Avatar

    Srovnávat Tchouaméniho s Camavingou je trochu problematické. Jsou to typově úplně rozdílní hráči. Stejně tak určit kdo je lepší. Tchouaméni je tvrdší,důraznější,silově lépe vybavený,ale také pomalejší,těžkopádnější,méně technicky vybavený než Camavinga. Kdybych si měl vybrat kdo se lépe hodí do Realu Madrid,tak za mě určitě Camavinga. Je v podstatě fotbalovější,ale chápu a vím,že oba dva typy jsou pro fotbal jako takový důležitý.

    2
    0

Přidat komentář

Související články

Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis
Mužstvo

Endrickův velký týden. Nejdříve svatba, potom historický zápis

V minulých dnech se útočník oženil a v pouhých 18 letech a 58 dnech vstřelil gól na Bernabéu v Lize…
Je Courtois nejlepším brankářem v historii Realu Madrid?
Mužstvo

Je Courtois nejlepším brankářem v historii Realu Madrid?

Thibaut Courtois už ve své kariéře udělal vše pro to, aby byl považován za nejlepšího brankáře na světě a možná…
Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů
Mužstvo

Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů

Fede Valverde byl zvolen nejlepším hráčem Realu Madrid za měsíc srpen. Ve čtvrtek ve Valdebebas převzal speciální cenu od sponzora…
Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA
Mužstvo

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA

Najít formu z minulé sezony je pro Real Madrid o něco těžší, než se očekávalo. Zdálo se, že se Los…