Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA
Fede Valverde (zdroj: realmadrid.com)

Najít formu z minulé sezony je pro Real Madrid o něco těžší, než se očekávalo. Zdálo se, že se Los Blancos rapidně zlepší s příchodem Kyliana Mbappého. Trenérský štáb i hráči ale hledají tu správnou formu a chemii, daří se jim to sice bez proher, ovšem je na první pohled ze hry týmu patrné, že to skřípe. Mužstvo Carla Ancelotti se na výhru zpravidla hodně nadře, píše José Félix Díaz z deníku Marca.

První závěry Carla Ancelottiho naznačují, že stojí za zvážení hrát se čtyřmi záložníky ve snaze dosáhnout rovnováhy, která nyní mužstvu chybí. Nebude to platit pro všechny zápasy, ale plán se začne brzy realizovat, zejména ve venkovních zápasech La Ligy. Vzhledem k tomu, že za deset dní je na obzoru derby proti Atlétiku, nebylo by překvapením, kdyby Real Madrid svoji záložní řadu posílil. Tuto myšlenku již realizují ve Valdebebas, poznamenává José Félix Díaz.

Přidání čtvrtého hráče do středu pole má hodně společného s rovnováhou, která dosud chyběla. Proti Stuttgartu si tým dokázal vytvořit mnoho příležitostí, když vyslal až devatenáct střel na branku, ale také sedmnácti pokusům soupeře čelil.

Tento plán už byl na spadnutí a to, co se stalo v zápase s německým týmem, tuto změnu urychlí. Novinář deníku MARCA zdůrazňuje, že cílem změny rozestavení není defenzivnější hra. Ancelotti chce pouze vidět pevnost a kontinuitu.

Tato změna ztenčí počet útočníků ze tří na dva. Díaz nejmenuje, kdo z hvězdného tria bude posazen na lavici náhradníků.

Hodně se bude očekávat i od Juda Bellinghama. Ten sice bude využit v záloze, bude si muset ovšem vzpomenout na to, co od něj Ancelotti očekával v minulém ročníku. V ofenzivě bude mít volnost, ale také bude mít jasně vymezeny defenzivní úkoly v blízkosti levé strany hřiště.

Pro formování středu pole hodlá Ancelotti kromě Bellinghama dát týmu kontrolu a sílu, ale zranění hráčů jako Tchouaméni a Camavinga tento úkol v úvodu sezóny zkomplikovala.

Kromě taktických změn, i přes zjevné zlepšení rychlosti a formy v určitých momentech zápasu se Stuttgartem, trenér Los Blancos stále viděl špatné „návyky“, které se v minulé sezóně neobjevovaly, pokud jde o defenzivní hru. Během zápasu bylo možné vidět, jak Ancelotti po svých hráčích požaduje větší obětavost při kontrole soupeře. Zejména od útočníků.

Analýza v šatně po debutu v Lize mistrů zanechala některé pochybnosti živé, ale jiné se začaly rozptylovat. Tým věří, že zlepšení se projeví v dalších zápasech. Největším plusem startu sezóny se zdá být rostoucí výkonnost dvou mladých hráčů: Arda a Endrick, uzavírá José Félix Díaz.

 

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů
Mužstvo

Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů

Fede Valverde byl zvolen nejlepším hráčem Realu Madrid za měsíc srpen. Ve čtvrtek ve Valdebebas převzal speciální cenu od sponzora…
Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R
Mužstvo

Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R

Real Madrid zahájil nový ročník Ligy mistrů tak, jak se na obhájce trofeje sluší a patří – vítězstvím nad Stuttgartem.…
Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů
Mužstvo

Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů

Real Madrid v úterý zahájil své tažení Ligou mistrů 2024/25 těžce rodící se výhrou 3:1 nad VfB Stuttgart. Do titulků…
Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu
Mužstvo

Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu

Carlo Ancelotti je i nadále odhodlán najít správný způsob, jak zlepšit hru Realu Madrid, což by mohlo přinést změnu rozestavení.…