AS: Courtois je světlo na konci tunelu

AS: Courtois je světlo na konci tunelu
Thibaut Courtois (zdroj: realmadrid.com)

Deník AS píše, že v úterý Thibaut Courtois zachránil Real. Znovu. Co by pro běžného smrtelníka bylo neobvyklé, to je pro Belgičana rutinou. Pomáhat Realu Madrid je jeho denním chlebem. V utkání proti Stuttgartu musel Thibo vytáhnout z klobouku sedm zákroků, druhý nejvyšší počet od svého návratu po loňském zranění kolene. Více jich předvedl už jen ve 36. kole minulého ročníku La Ligy proti Alavésu, kdy musel zasahovat desetkrát.

Kdyby Real Madrid v úterý proti Stuttgartu o poločasové přestávce prohrával 0:2, bylo by to zasloužené. To se však nestalo, protože tady byl Courtois, který branku znovu zablokoval. Bílý balet není v nejlepší kondici. Nejde mu vysoký pressing, neumí na hřišti jednoznačně dominovat, jeho výkony nejsou konzistentní, není si jistý v obraně, která chvílemi připomíná spíše dům z papíru než kamennou pevnost.

Zatím se může Real spolehnout na dvě jistoty. V jeho DNA je něco, co ho nutí ve správných okamžicích jednoduše naklonit misky vah ve svůj prospěch. Ani v těch nejhorších chvílích nejsou tesáky tohoto dravce tupé. „Nikdy nebudeme mít problém s góly,“ řekl Ancelotti. Měl pravdu.

Obdobně hovořil po utkání Jude Bellingham: ​​„Courtois je nejlepší brankář na světě, zachrání nemožné, ale my mu také musíme někdy pomoct.“

Zápas proti Stuttgartu odhalil velký problém. Thibaut v této sezóně zasahoval v průměru proti 2,5 střelám na zápas (počítáno pouze střely na bránu); tento počet se znatelně vymykal normálu pouze na Mallorce, kde musel zastavit pět ran. Pak přišla Liga mistrů… a nový rekord.

AS poznamenává, že na jeho branku bylo vypáleno 17 střel, z toho proti 6 musel zasahovat, na 1 nestačil. Šest zákroků, šest zázraků. Vlastně sedm, protože akce Undava z prvního poločasu se do statistik nepočítá kvůli ofsajdu. Real byl po znepokojivě dlouhá období vydán na milost a nemilost Stuttgartu. Courtois ho ale zachránil. Jako mnohokrát předtím.

Hraje na úrovni nejlepších brankářů světa. V šatně je vnímán jako klíčová postava týmu. Jeho spoluhráči berou v potaz jeho názor na nesportovní i ryze sportovní záležitosti. „Nikdo v tomto týmu není nezpochybnitelný“ řekl Carletto na tiskové konferenci. Tento výrok, který je pro tým varováním, že by nikdo neměl polevit, je třeba brát s rezervou. Courtois je nedotknutelný. A to absolutně.

Belgický gólman je znovu na elitní úrovni. Když Real hraje špatně, on je tady, aby ho ze šlamastyky zachránil. Thibaut je světlo na konci tunelu.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

VIDEO: Bellinghamova upřímná reakce na Endrickův gól
Liga mistrů

VIDEO: Bellinghamova upřímná reakce na Endrickův gól

Real Madrid v úterý zvítězil 3:1 nad Stuttgartem. Třetí trefu zaznamenal Endrick, který se díky tomu stal nejmladším střelcem Los Blancos…
Ancelotti po Stuttgartu: Endrick za tyto dva dny ukázal jako velmi statečný ve všech směrech
Liga mistrů

Ancelotti po Stuttgartu: Endrick za tyto dva dny ukázal jako velmi statečný ve všech směrech

Carlo Ancelotti se po úvodním zápase Ligy mistrů proti Stuttgartu objevil v tiskovém středisku na Santiago Bernabéu, hned v úvodu…
Endrick: Věděl jsem, že mám na křídlech Viniho a Kyliana, ale nejlepší možností bylo vystřelit
Liga mistrů

Endrick: Věděl jsem, že mám na křídlech Viniho a Kyliana, ale nejlepší možností bylo vystřelit

Před necelým měsícem se Endrick stal nejmladším zahraničním hráčem, který se za Real Madrid prosadil s ligovém utkání. Podařilo se…
Rodrygo: S Judem, Kylianem a Vinim vycházím velmi dobře
Liga mistrů

Rodrygo: S Judem, Kylianem a Vinim vycházím velmi dobře

Pod drobnohledem byl v úterním utkání Ligy mistrů Rodrygo. Brazilský útočník o víkendu nezahrál dobře proti Sociedadu, navíc se v médiích v posledních…