Rodrygo byl na Anoetě neviditelný, kritizuje RELEVO brazilského útočníka

Rodrygo byl na Anoetě neviditelný, kritizuje RELEVO brazilského útočníka
Rodrygo (zdroj: realmadrid.com)

Relevo upozorňuje, že Carlo Ancelotti včera překvapil, když na lavičku náhradníků posadil Rodryga. Důvody mohly být různé, ale Brazilec měl v sobotu spoustu příležitostí pokusit se ukázat, že jeho trenér udělal chybu. Zranění Brahima Díaze ve 23. minutě mu poskytlo spoustu herního času.

Jeho vliv na hru však byl nedostatečný, vlastně žádný. Třiadvacetiletý hráč byl neviditelný, nevytvářel hrozby, nestřílel a na hřišti nepotvrdil své řeči z posledních týdnů o tom, že by měly být jeho iniciály zapsány vedle ostatních hvězd Realu, nebo že by si zasloužil být mezi finalisty Zlatého míče.

Jeho výkon dobře ilustrují čísla: 27 kontaktů s míčem, 17 přihrávek, 2 vyhrané souboje, 6 ztrát, 1 faul, 0 přesných zásahů, 0 střel, 0 úspěšných driblinků….. A aby toho nebylo málo: o driblink se pokusil pouze jednou.

Mezitím nepředvídatelný Vinícius bojoval se zápalem za vítězství svého týmu. Díky své vytrvalosti vstřelil gól z penalty, druhý pokutový kop sám vybojoval.

Mbappé naopak předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů za Real Madrid. Nepřestával hledat cestu ke gólu, znervózňoval soupeřovu obranu a proměnil druhou penaltu. Mezitím se Rodrygo, který začal na pravém křídle, ale snažil se přesouvat spíše do středu a občas se vydal po levé straně, ani neblýskl ani střelou, ani dobrou přihrávkou.

Před jeho nástupem Ancelotti nasadil ofenzivně laděný tým. Byl k tomu tak trochu donucen, protože k dispozicic neměl Tchouaméniho ani dlouhodobě zraněného Camavingu. Brahim tančil po pravé straně, snažil se dostat do šestnáctky a pohybovat se mezi liniemi. Později byl Rodrygo statičtější a nedokázal si porozumět s Ardou. Turek se předvedl ve středu hřiště, a přestože mu došly síly, dal zelenou k tomu, aby byl častěji nasazován do středu pole.

Relevo poznamenává, že Rodrygo patřil v Reale Areně k nejslabším hráčům Los Blancos. Byl spíše letargický než nepředvídatelný. Samozřejmě mohl být vyčerpaný po dvou reprezentačních zápasech a dlouhé cestě. Ale stejně tak Vinícius, který odehrál 90 minut.

To, že zápas zahájil z lavičky, je stále záhadou, protože i ostatní jeho spoluhráči se těžko zotavovali z reprezentačních zápasů. Objevily se dokonce spekulace, že pociťoval nepohodlí, ačkoli skutečnost, že se začal rozcvičovat ihned po Brahimově zranění, naznačuje, že jeho kondice byla perfektní, nebo téměř perfektní.

Ancelotti již v minulosti oznámil, že navrhl systém odpočinku hráčů po přestávkách pro své  hráče. Tato metoda spočívá v tom, že unavení hráči nebudou vůbec povoláváni. Možná, že okolnosti a velký počet zraněných hráčů způsobily, že bylo těžké nechat Rodryga doma v Madridu.

Podle Releva není Rodrygo momentálně v hierarchii Realu nezpochybnitelný. Je zde svatá trojice Bellingham – Vinícius – Mbappé, o které nemůže být pochyb. Rodrygo před nedávnem způsobil rozruch, když se objevil na jeho stories příspěvek, v němž vyzval, aby k BMV bylo přidáno také jeho R. Poté příspěvek stáhl a věc byla zapomenuta.

Další věcí je, že třiadvacetiletý hráč už není v Realu Madrid nezpochybnitelný. Sestava trojice: Bellingham-Vinicius-Mbappé nenechává nikoho na pochybách. Brazilec ve svém příspěvku požádal o zařazení, poté publikaci odstranil s odůvodněním, že jde o „podvrh“, a věc byla zapomenuta. Ať už to tak bylo, nebo ne, prvním krokem k tomu, aby se stal součástí nové „BBC“, je být stálým členem základní jedenáctky.

Relevo jde ve své kritice ještě dál. Tvrdí, že v současné formě lze Rodryga považovat za nejzbytečnější kolečko hypotetického kádru Realu Madrid pro sezonu 2024/25. Jeho výkon proti Txuri-Urdinu mu nedává důvod tvrdit opak.

V klubu zatím talentovaného hráče zuřivě brání. Ancelotti na otázku ohledně útočníkovy žárlivosti prohlásil: „Pokud se vyskytne problém tohoto typu, odhalím ho. V šatně nekomentujeme, co hráč říká na tréninkových kempech národního týmu. Atmosféra v týmu je velmi zdravá“. Brazilec dostane další šanci v Lize mistrů, protože pokud nedojde k překvapení, se Stuttgartem nastoupí od začátku.

Bude mít tak prostor, aby kritický článek Releva vyvrátil.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: relevo.com

6 Komentářů

  • Avatar

    Upřímně,ani Vini se neukázal jako žhavý kandidát na zlatý míč. Jinak souhlasím,Rodrigo na hřišti nebyl vůbec vidět.

    0
    0
  • Avatar

    Anketa je jedna věc a předvedená hra druhá. Každopádně se něco špatného děje a musí se to co nejrychleji změnit. Možná úterý napoví.

    1
    0
    • Avatar

      Ci sa pocitaju tie 2mes alebo nie ,ja si myslim ze do GB by sa mala ppcitat aj prezentacia hraca ,je vzorom pre deti a Vinicius moc vzor (mimo futbaloveho talentu) neni. Jeho chovanie neni na urovni aj ked to bol jeden z mojich najoblubenejsich hracov ked prisiel . Niekto to hadze na rasizmus ale su ti Viniho provokacie a prezentacia ,ak by nie tak si neviem vysvetlit preco Yamal zozne potlesk na superovom stadione a je tiez cierny a Vinicius piskot a nadavky .Ci sa to niekomu paci alebo nie,ja fandim klubu a nie hracom.Vini nehra tuto sezonu ani v Reale ani v Repre vobec nic a jeho hra je dalko horsia ako Rodrygova ktoreho hadzu kade tade a musi branit.
      Za mna GB si zasluzi Carvajal aj ked je obranca ale dlhodobo podava stabilne vykony,dohodobo je v top3 na svojom poste,je vzor a vyhral toho najviac za ten rok kedze bol aj majster na Euro.Obranna cinnost je tak isto dolezita ako utocna takze si nemyslim ze by malo byt na obrancov v hre o GB zabudane.Naviac Carva mal prsty vo vela goloch aj dolezitych dokonca myslim aj vo finale ME.Na druhe miesto by som radil Rodri/Bellingham a az za nimi Vini.

      5
      1
      • Avatar

        Dlhý prispevok, ale podpisujem každé slovo. Bodka.
        Myslím,že Vinimu behajú v hlave traja :chrobáci:
        1. štvrť miliardy ročne (v USD)
        2. tvár majstrovstiev sveta
        3. boj proti rasizmu na celom svete
        Real Madrid je niekde dole nižšie.
        Okolie, rodina, agent … sú veľmi silné vplyvy. To zblbne aj silnejšie nátury, ako je 23 ročný mlaďas, ktorý 2 roky počúva stále dookola, že je the best na svete s všetci okolo mu tolerujú provokácie divákov a papuľovanie rozhodcom a protihráčom. Lebo veď Vinícius
        A Rodrygo sa už vidí v City, ako Pep buduje mužstvo okolo neho a budú si ho tam veľmi považovať. Nie ako u nás.
        Ak je po nich dopyt, za mňa predať za fest cenu. Za utŕžené peniažky kúpime aj Máriu Šaštinskú. Nielen veľkého blonďáka.
        Vyriešiť toto bude tvrdý orech aj pre Carla. Držme si palce.
        Hala Madrid

        2
        1
  • Avatar

    Mě je tedy upřímně celkem jedno kdo tu trofej vyhraje,ale s tím rasizmem máš naprostou pravdu. Nedávno jsem to tu psal také.

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA
Mužstvo

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA

Najít formu z minulé sezony je pro Real Madrid o něco těžší, než se očekávalo. Zdálo se, že se Los…
Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R
Mužstvo

Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R

Real Madrid zahájil nový ročník Ligy mistrů tak, jak se na obhájce trofeje sluší a patří – vítězstvím nad Stuttgartem.…
Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů
Mužstvo

Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů

Real Madrid v úterý zahájil své tažení Ligou mistrů 2024/25 těžce rodící se výhrou 3:1 nad VfB Stuttgart. Do titulků…
Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu
Mužstvo

Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu

Carlo Ancelotti je i nadále odhodlán najít správný způsob, jak zlepšit hru Realu Madrid, což by mohlo přinést změnu rozestavení.…