Arda udělal na Anoetě velký krok vpřed

Arda udělal na Anoetě velký krok vpřed
Arda (zdroj: realmadrid.com)

Arda Güler se ve střetnutí proti Realu Sociedad ukázal v dobrém světle, přestože nehrál na svém oblíbeném postu. Carlo Ancelotti vidí, že jeho nasazení ve středu pole nabízí nové příležitosti. Turek má za sebou celkem 14 zápasů v La Lize, ve kterých ještě neutrpěl ani jednu porážku.

Brahim nebo Arda? Dobrá otázka, mám pochybnosti… Ne, víc neprozradím. Pokud mám pochybnosti, bude to chvíli trvat. Můžeme také změnit systém. V posledním zápase jsme hráli na tři záložníky a fungovalo to dobře,“ řekl Carlo Ancelotti na tiskové konferenci před včerejším zápasem s Realem Sociedad. Ital nakonec překvapil a oba hráče jsme na hřišti sledovali od první minuty.

Brahim začal střetnutí na pravé straně, i když ještě v prvním poločase musel kvůli zranění odstoupit. Střed hřiště naopak patřil Ardovi, který byl postaven na pozici ofenzivního záložníka. Jak poznamenává deník AS, Turek nezklamal a odehrál velmi dobré utkání. Nebál se zodpovědnosti, v přihrávkách byl téměř bezchybný, a navíc měl nemalý podíl na prvním gólu. Právě po jeho střele trefil míč ruku hráče Sociedadu, což nakonec znamenalo pokutový kop a vedení Los Blancos.

Vzhledem k mnoha absencím si Arda své místo v základní jedenáctce zasloužil. Byl to jeho druhý zápas od úvodního hvizdu v sezoně. Jak podotýká AS, pozice středního záložníka nepatří mezi oblíbené pozice devatenáctiletého hráče, ale toto rozestavení poskytuje Carlettovi řadu nových možností. Ital chce, aby Arda operoval v blízkosti pokutového území, a jeho přesun do středu mu umožní častěji těžit z jeho výborných střel z dálky. V minulé sezóně vystřelil šestkrát, což znamenalo… šest gólů. Včera se do střelecké listiny nezapsal, ale právě po jeho střele z dálky ukázal rozhodčí na penaltový puntík.

Arda nemůže hrát ve dvojici defenzivních záložníků, ale může být středním záložníkem. To může dělat. Musíme ho ale trénovat, protože jsme ho nikdy na tuto pozici nepřipravovali, ale má pro to předpoklady. Je to houževnatý hráč, který na to má kvalitu,“ dodal Carlo před včerejším zápasem. V Reale Areně bylo chvílemi patrné, že Arda potřebuje na tomto postu ještě získat praxi, ale trenérský personál v něm vidí velký potenciál.

Turek udělal velký krok vpřed a dodal týmu kvalitu v ofenzivě. Šestkrát přihrál Mbappému, více přihrávek na francouzského útočníka vyprodukoval už pouze Ferland Mendy. Celkem si Arda připsal 35 přihrávek, pouze jedna nenašla svůj cíl, což znamená 97% efektivitu.

Zajímavé je, že Güler se stal jakýmsi talismanem Realu Madrid, který s ním na hřišti neprohrává. Záložník odehrál v La Lize 14 zápasů a výsledkem těchto střetnutí je 10 výher a čtyři remízy. K výsledkům Josého Callejóna, který teprve ve svém 27. ligovém zápase utrpěl teprve první porážku, má sice v tuto chvíli ještě daleko, ale včera Arda udělal vážný krok vpřed.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

KONEC: Real Madrid – VfB Stuttgart 3:1. Los Blancos rozhodli o třech bodech v závěru
La Liga

KONEC: Real Madrid – VfB Stuttgart 3:1. Los Blancos rozhodli o třech bodech v závěru

Real Madrid se ve svém úvodním utkání Ligy mistrů na vítězství pořádně nadřel. Německý Stuttgart odehrál na půdě obhájce titulu…
Ancelotti: Bellingham a Tchouaméni se cítí dobře. Militão je stoprocentně k dispozici
La Liga

Ancelotti: Bellingham a Tchouaméni se cítí dobře. Militão je stoprocentně k dispozici

Carlo Ancelotti dnes vystoupil na tiskové konferenci před zítřejším utkáním Ligy mistrů se Stuttgartem. Přinášíme nejdůležitější výroky trenéra Realu Madrid…
Courtois: Při tyčkách soupeře jsme měli štěstí, ale i to k vítězství pomáhá
La Liga

Courtois: Při tyčkách soupeře jsme měli štěstí, ale i to k vítězství pomáhá

Thibaut Courtois počtvrté v sezóně uhájil čistý štít. Recept na něho naposledy v sobotu nenašli hráči Sociedadu. Třikrát Courtoisovi pomohla branková konstrukce.…
KONEC: Real Sociedad – Real Madrid 0:2. Vini a Mbappé proměnili penalty a Los Blancos berou tři body
La Liga

KONEC: Real Sociedad – Real Madrid 0:2. Vini a Mbappé proměnili penalty a Los Blancos berou tři body

Los Blancos v sobotu večer urvali tři body na Anoetě. Domácí Sociedad třikrát trefil brankovou konstrukci, dvakrát v prvním, jednou…