KOMENTÁŘ DENÍKU MARCA: Co trápí Real Madrid?

KOMENTÁŘ DENÍKU MARCA: Co trápí Real Madrid?
Vinícius a Arda Güler (zdroj: realmadrid.com)

Ani nepříliš vydařený začátek ligové sezóny, ani gólově slabší měsíc Kyliana Mbappého nezpůsobily v Madridu vážné znepokojení. Představitelé klubu se nejvíce obávají toho, aby mladí hráči, zejména Arda s Endricekm, měli dostatek herních příležitostí a necítili se frustrovaní z nižšího počtu minut. Píše to ve svém sloupku Carlos Carpio, zástupce šéfredaktora deníku MARCA.

Nyní, když je La Liga po reprezentační přestávce zpět, je vhodný čas promluvit si o tom, jak uvnitř Realu Madrid prožívali svěřenci Carla Ancelottiho špatný start do ligové sezony. Ani dvě remízy s Mallorkou a Las Palmas, ani průměrný herní styl, ani čtyřbodový náskok Barcelony, a dokonce ani nezvyklé gólové sucho Mbappého v prvních třech zápasech nevyvolaly v kancelářích Valdebebas výrazné znepokojení.

Počítalo se s možností počátečních potíží kvůli nedostatečné přípravě způsobené neúprosným kalendářem. A pokud jde o francouzského útočníka, není pochyb. Klub je přesvědčen, že jakmile se plně začlení do týmu a jeho kolegové se naučí interpretovat jeho neustálý pohyb bez míče, budou góly přirozenou a pravidelnou záležitostí.

Nikdo nesmí být odrazen

Novinář zdůrazňuje, že jediné, co Real Madrid znepokojuje, je potenciální hrozba rostoucího napětí u některých hráčů. Nejde jen o pozice Mbappého a Viníciuse na hřišti. To, co může Florentina Péreze a Josého Ángela Sáncheze znepokojovat, není, kdo se objeví na levém křídle, ale kdo bude sedět na lavičce náhradníků. Šéfové klubu mají velkou důvěru v Ancelottiho schopnost řídit mužstvo, ale také si uvědomují, že v útoku i ve středu pole je spousta plodných hráčů.

Pro italského trenéra nebude snadné najít ideální recept na to, aby Arda, Endrick nebo Brahim byli spokojeni se svou rolí a s počtem minut, které stráví na hřišti. Nejinak je tomu ve druhé lajně, kde také není místo pro všechny teoretické hráče základní jedenáctky, jako jsou Camavinga nebo Tchouaméni.

Všestrannost a zranění

Je proto šokující, že během této první přestávky v aktuálním ročníku je to právě stálý člen základní sestavy Rodrygo, který kromě zklamání z nenominování do finálové třicítky Zlatého míče vyslal znepokojivé signály o své roli a uznání.

Brazilec nechápe, že jeho schopnost hrát na různých pozicích je považována za výhodu, nikoliv za problém. Tato všestrannost je jednou z vlastností, které si sportovní ředitelství u několika hráčů královského klubu cení nejvíce.

Vedení sportovního úseku se domnívá, že právě to je pro Ancelottiho klíčové, aby mohl své hráče přesouvat z jedné části hřiště na druhou v závislosti na přebytku či nedostatku hráčů způsobeném zraněním.

Zmíněná univerzálnost také vysvětluje rozhodnutí upustit od podpisu středního obránce poté, co si to Yoro rozmyslel. Real má totiž k dispozici Tchouaméniho. Právě z tohoto důvodu se v klubu domnívají, že absence způsobená zraněním je sice vždy problémem, ale někdy může být i řešením, které umožní mladým hráčům snadněji se prosadit do prvního týmu, uzavírá Carpio.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Kdo se směje naposled… Florentino Pérez dokázal, že tradiční klub je více než petrodolary
Komentáře

Kdo se směje naposled… Florentino Pérez dokázal, že tradiční klub je více než petrodolary

Carlos Carpio, zástupce šéfredaktora deníku MARCA, se ve svém nejnovějším textu dělí o své názory na úterní představení Kyliana Mbappého…
KOMENTÁŘ: Florentino Pérez rozbil monopol FIFA a UEFA. Obě asociace musí s Realem tvrdě jednat
Komentáře

KOMENTÁŘ: Florentino Pérez rozbil monopol FIFA a UEFA. Obě asociace musí s Realem tvrdě jednat

Joaquín Maroto je novinář deníku AS, který se může pochlubit přímou linkou k Florentinu Pérezovi. Maroto je bývalý ředitel komunikace…
Tomás Roncero volá po udržení legend: Prodlužte jim smlouvy, prosím!
Komentáře

Tomás Roncero volá po udržení legend: Prodlužte jim smlouvy, prosím!

Velký madridista a zároveň šéfredaktor deníku AS Tomás Roncero si přeje, aby Real Madrid udržel pohromadě stávající kádr pohromadě s co…
KOMENTÁŘ: La Liga goal-line technologii potřebuje. Bez Xaviho pláče se obejde
La Liga

KOMENTÁŘ: La Liga goal-line technologii potřebuje. Bez Xaviho pláče se obejde

Real Madrid vítězstvím v El Clásiku zřejmě definitivně rozhodl o mistrovském titulu. Zatímco na hřišti sledovali fanoušci zajímavý a férový…