Relevo: Stížnosti Rodryga se začínají podobat stížnostem Di Maríi

Relevo: Stížnosti Rodryga se začínají podobat stížnostem Di Maríi
Rodrygo (zdroj: Real Madrid TV)

Argentinec začal protestovat, když měl pocit, že není dostatečně oceňován. Brazilcova situace není totožná, ale chování začíná být podobné.

Portál Relevo poznamenává, že Rodrygo Goes již nehodlá mlčet. Ať už je to kvůli nové komunikační strategii, která je v kontrastu s opatrností projevovanou v předchozích letech v Realu Madrid, nebo z frustrace, ale řada Brazilcových prohlášení a reakcí zaměřených na vyzdvihování vlastní osoby nabývá podoby „vážné věci“.

Kromě toho, že se urazil, že byl vynechán ze seznamu kandidátů na Zlatý míč, vyslovil stížnost, jakou od něj dosud nikdo neslyšel. „Často jsem jen hráčem, který má zacelit mezery v útoku. Někdo chybí? Dejte tam Rodryga. Někdo chybí na pravé straně? Rodrygo. Někdo chybí na devítce? Rodrygo. To tě může ovlivnit…“ prohlásil v rozhovoru pro ESPN.

Útočník sebral odvahu a promluvil o situaci v Realu a brazilské reprezentaci, která se ho začíná dotýkat. Přestože je v klubu důležitý (je oblíbencem Florentina), vnímá, že se o jeho postavení diskutuje častěji než o postavení ostatních hráčů, a to i přes jeho značný podíl na velkých triumfech týmu.

Paralela s Di Maríou

Po příchodu do Realu Madrid se bez problémů adaptoval na pravou stranu, protože levé křídlo, kde vstoupil do dospělého fotbalu a kde se cítí nejlépe, okupuje Vinícius. Později, když odešel Benzema, se přesunul do středu. A i bez Mbappého byl jen náplastí, která měla pokrýt absenci jeho kamaráda a krajana na levé straně.

Například v minulé sezoně odehrál 45 zápasů na pozici útočníka, stejně jako tři na pravém křídle a dva na levém. V té ještě dřívější odehrál 26 zápasů na pravém křídle, 19 jako útočník a sedm na levém….. Jeho všestrannost mu umožňovala pokrýt všechny tyto pozice. „Jsem týmový hráč,“ zdůrazňuje. Ale už se začíná cítit unavený a vidí nepřátele.

Některé příznaky připomínají chování Di Maríi. V roce 2013 ohrozil Argentincovu roli přestup Garetha Balea do Realu Madrid, ale Ancelotti ho ujistil, že mu věří, a možnost odchodu odmítl. Velšan řádil na levém křídle Tottenhamu, ale tato pozice byla v Madridu Cristianovou soukromou záležitostí. Aby trenér mohl Garetha postavit do základní sestavy, umístil ho na pravé křídlo….. místo Di Maríi. V rozestavení 4-2-3-1 nebylo pro El Fidea místo.

Situace před odchodem Argentince

Relevo vzpomíná, že hráč Rosaria, který byl ještě před několika měsíci důležitým hráčem, v té době začal ztrácet půdu pod nohama, byl neklidný a začal protestovat. Bylo to v období před mistrovstvím světa a on nechtěl být vynechán z nominace.

Z jeho okolí se začaly ozývat první hlasy. „Je tady problém s prezidentem, ale nechci o tom mluvit,“ řekl jeho agent Eugenio López. Na veřejnost také prosákla údajná nabídka z Monaka. A hráčovy stížnosti na to, že občas hraje mimo pozici. Bouřlivá situace se podepsala na jeho hře, což vedlo k excesům na Bernabéu. Jedním z nich bylo, že si proti Celtě přiložil ruce na genitálie, když šel za postranní čáru, aby ho Jesé vystřídal: „Nechtěl jsem udělat nic urážlivého pro fanoušky nebo trenéra. Bylo to přirozené gesto. Pokud se kvůli tomu někteří lidé cítili špatně, omlouvám se jim,“ hájil se Di María v oficiální klubové televizi. V dalším zápase na Bernabéu už nehrál….

Ancelotti, zkušený kapitán nejlepších fotbalistů, věděl, jak celou záležitost přesměrovat: nasadil rozestavení 4-3-3, aby Bale hrál napravo, a Di Maríu obsadil jako levého záložníka vedle Xabiho Alonsa a Modriće. Právě 12. ledna proti Espanyolu Ital tento vyvažovací vzorec vytáhl a Argentinec se opět ukázal jako důležitý. Na této pozici odehrál 22 zápasů a v konečném účtování byl klíčový při zisku 10. evropského poháru.

Sezona skončila dobře, ale Di Maríův případ nikoli. Zranění se léčilo obtížně. Argentinec se nikdy necítil doceněný a v létě 2014 odešel za 80 milionů eur do Manchesteru United. Ještě předtím došlo k poslednímu „konfliktu“ mezi oběma stranami.

Real poslal Fideovi dopis, aby nehrál ve finále mistrovství světa: chtěl se vyhnout jeho zranění, které by mu před případným odchodem ublížilo. „Už jsem věděl, že mě chtějí prodat, protože se mluvilo o tom, že James přestoupí do Realu Madrid a on byl hráčem, který měl zaujmout mou pozici. Když jsem dostal dopis, všechno jsem pochopil. Ani jsem ho neotevřel a roztrhal jsem ho. Nechtěl jsem ho číst ani se na něj dívat,“ přiznal.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: relevo.com

11 Komentářů

  • Avatar

    no, na pravom krídle je pretlak, Rodrygo/Brahim/Guler,
    neviem, ci su to take „prijemne“ starosti
    a mozno si Rodrygo pripravuje cestu na odchod (MC), kde ho viac docenia?

    0
    0
  • Avatar

    Tak zrovna Rodrygo se nemá co vztekat, když tady neodehrál ani jednu sezónu na úplně top úrovni.

    1
    0
  • Avatar

    Moj názor: predať, kým ho chcú. V MC ho Pep chce, tak pekne ich podojiť (arabov, číňanov alebo kto to tam vlastní.)
    V Reale by mal hráč aj viseť dole hlavou na brvne brány ako netopier, ak mu tréner takúto pozíciu zverí. (pokiaľ nie si libling nášho presiho)
    My sme Grúúút :stuck_out_tongue_winking_eye: teda Real
    Hala Madrid

    1
    1
  • Avatar

    asi tu dost ludi nechape ze problem neni Rodrygo ale problem je Vini a Mbappe. obaja hraju na rovnakom poste z lava a obaja sa tam tahaju a zavadzaju si.Rodrygo ako povedal je na vsetko ma ine ulohy . Pep je dost inteligentny a vie velice dobre pre co ho chce v ManC tak ako Carlo vie pre co ho stavia.Tu je problem inde a obavam sa ze bude potreba skor predat jedneho z dvojice Mbappe,Vini a kupit radsej Halanda co hra hrot.

    3
    2
  • Avatar

    ano to se přesně stane proda se Vini nebo Mbappe po rvním mesíci co přišel Mbappe nebo Vinicius kterej je TOP3 nejlepší křídelník na světe a hlavní tvář u Pereze a Realu
    A hlavne Pep taky nevi jak dlouho bude jeste v MC … minule to rikal do nejakyho rozhovoru ma smlouvu na rok …

    nechat vsechny utocny hrace co tam jsou minimalne rok a uvidi se jak si to sedne potom bych delal závěry

    4
    0
  • Avatar

    Heby jasne ze skusit rok ,ale zatial to vyzera dost biedne hlavne v podani Mbappe,Vini..motaju sa pod nohy kedze Mbappe chodi z lava tiez ,potrebuje nabeh a vyuzit rychlost on neni hrac co stoji v 16ke. Za mna Vini Arabom ako sa spekulovalo za obrovsku pálku a kupit halanda ,este mame zarobene

    1
    1
    • Avatar

      Toto sa pozdáva aj mne. Vini arabáčom za mrte peňazí a skúsiť veľkého blonďáka od Pepa.
      Ale náš presi má na vec svoj názor a ja ho asi neukecám. Takže trápiť sa bude Carlo, až kým ho presi neodošle na dochodok a neangažuje nášho bývalého DM-ka.
      Želáme uzdravenie maródom a
      Hala Madrid

      4
      1
    • Avatar

      aj vo vlastnej histórii sme už zažili, keď pretlak hviezd bol viac kontraproduktívny než osožný.
      hodnotiť súhru po pár zápasoch je ešte priskoro,
      možno to sadne tak perfektne, že ozaj vezmeme ešte aj zvyšných 6 titulov.
      ale ak nie, tak núkajúce sa riešenie e Vinim za balík + možno priviesť Halanda, by mohlo byť nakoniec dobrým riešením.
      určite by som sa mu nebránil.
      nemali by sme sa fixovať na hráčov, ale na klub

      1
      0
    • Avatar photo

      Já bych upozornil na takový detail. Koupě Haalanda, není nákup housek v obchodě. 1. On sám nemusí chtít odejít. 2. S tím nemusí a nebude MC souhlasit. Výkupní klazule je jen čistá spekulace.

      1
      0
      • Avatar

        tu ale nejde o Halanda v prvom rade. ide o to, či vieme fungovať s tým, či máme teraz.
        ak nie a ponúka sa možnosť šialene predať jedného hráča, ktorého pokryjeme iným top hráčom na rovnakej pozícii a ešte vyriešime problém pozícii,
        tak ak by aj Haland neprišiel, v tomto nevidím ani cieľ ani problém.

        btw PS1
        Haland vraj pri predĺžení zmluvy chce doložku, že môže odísť do Barca alebo Real za nejakých „jemu lepších podmienok

        PS2 aj Guardiola rozmýšľa predĺžiť a jeden z dôvodov prečo nie má byť vraj možnosť, že City skončí potrestané za financie a preradené niekam nižšie..

        0
        0
  • Avatar

    Myslím si, že to dopadne tak, že pokud Carlo neurčí pevný systém, jak a kde se mají útočníci pohybovat, tak tato sezona úspěšná nebude. Peréz samozřejmě nebude hledat chybu v hráčích, ale udělá to nejjednodušší a nahradí Ancelottiho Xabi Alonsem. Což by mohlo být tím nejlepším a finančně nejrozumnějším řešením. Viniho ani Mbappeho se Real dobrovolně nezbaví, ledaže by některý z nich měl za celou sezonu jen 1+1 či podobné statistiky. U Rodryga by přecejen k odchodu dojít mohlo, ale Realu by z toho mohl mnohé vytěžit. Zaprvé na pravém křidle může hrát také Endrick, Brahim a Güller. Zadruhé by se mohla změnit formace zpátky na diamant, kdy by do zálohy mohl za získané peníze přijít Wirtz, o kterém se už teď píše nebo přípdně jiný hráč, který přinese kreativitu. V diamantovém rozestavení by v záloze našli jako střídající hráči uplatnění jak Güller, tak Brahim a Endrick by byl prvním náhrdníkem do útoku za Viniho i Mbappeho. Ve výsledku by Rodrygův odchod mohl zachránit krk Carlovi a Realu přinést víc pozitiv, než když tu hraje.

    3
    0

Přidat komentář

Související články

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA
Mužstvo

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA

Najít formu z minulé sezony je pro Real Madrid o něco těžší, než se očekávalo. Zdálo se, že se Los…
Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R
Mužstvo

Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R

Real Madrid zahájil nový ročník Ligy mistrů tak, jak se na obhájce trofeje sluší a patří – vítězstvím nad Stuttgartem.…
Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů
Mužstvo

Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů

Real Madrid v úterý zahájil své tažení Ligou mistrů 2024/25 těžce rodící se výhrou 3:1 nad VfB Stuttgart. Do titulků…
Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu
Mužstvo

Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu

Carlo Ancelotti je i nadále odhodlán najít správný způsob, jak zlepšit hru Realu Madrid, což by mohlo přinést změnu rozestavení.…