AS: Carvajal může proti Sociedadu opět hrát jako stoper

AS: Carvajal může proti Sociedadu opět hrát jako stoper
Dani Carvajal (zdroj: realmadrid.com)

V minulé sezoně odehrál Dani dva zápasy jako střední obránce: proti Atléticu (1:1) a Gironě (4:0).

Deník AS upozorňuje, že vzhledem k četným absencím stoperů může Carlo Ancelotti v nadcházejícím zápase proti Realu Sociedad postavit do středu obrany Daniho Carvajala. V minulé sezoně musel Španěl na tomto postu nastoupit ve dvou po sobě jdoucích ligových zápasech: proti Atlétiku Madrid a Gironě na Bernabéu. V derby musel hrát jako pravý středový obránce vedle Nacha, zatímco proti katalánskému týmu byl jeho partnerem Tchouaméni.

Carvajal se poprvé objevil na pozici středního obránce v prodloužení čtvrtfinálového duelu Ligy mistrů 2021/22 proti Chelsea a několik minut před koncem musel obránce na tomto postu nahradit Nacha, protože Ancelotti již provedl všechna střídání. Vedle Alaby pomohl ubránit tým proti tehdejším obhájcům trofeje. Stejně tak si počínal i proti Manchesteru City v semifinále a odvetě prodloužení. V tomto střetnutí vytvořil dvojici s Vallejem a výsledek byl stejný, pro Real pozitivní.

Deník AS připomíná, že v minulé sezoně musel odchovanec na této pozici hrát znovu. Příležitost k tomu měl dvakrát: bylo to na začátku února, kdy Los Blancos hostili na Bernabéu Atlético Madrid a Gironu. Proti Rojiblancos vytvořil stoperskou dvojici s Nachem. Několik dní před derby hráli Los Blancos proti Getafe s vážnými problémy v obraně: Militão a Alaba dlouho pauzírovali, Rüdiger si navíc přivodil zranění v utkání s Los Azulones.

Dalším absentérem byl Aurelièn Tchouaméni, suspendovaný na jeden zápas. V derby proti Atlétiku (1:1) se tak jako stopeři představili dva odchovanci Carvajal a Nacho.

V utkání s Gironou už Dani hrál ve dvojici s Tchouaménim, protože Nacho utrpěl svalové zranění. Los Blancos poté svého soupeře rozdrtili a po celý zápas neměli žádné problémy: Výborný výkon, který před stopery předvedl Camavinga, zabránil Míchelovu týmu v jakémkoli přiblížení se k Luninově brance. Pokud by Ancelotti musel na post stopera znovu nasadit Carvajala, neváhal by, neboť Dani se v této pozici prezentuje velmi vysokou úrovní.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

AS: Ancelotti je otevřen prodloužení kontraktu
Mužstvo

AS: Ancelotti je otevřen prodloužení kontraktu

Carlo Ancelotti v úterý vedl Real Madrid ve 300. utkání jako trenér. To je v tak horkém křesle docela úspěch. Pětašedesátiletý kouč…
AS: Šatna Realu Madrid zmatena zvláštním zacházením ze strany rozhodčích
Mužstvo

AS: Šatna Realu Madrid zmatena zvláštním zacházením ze strany rozhodčích

Včerejší vítězství Realu Madrid nad Alavésem vyvolalo velké pozdvižení kvůli dvojímu metru rozhodčích. Některé výroky Alejandra Muñize Ruize z úterního večera…
OFICIÁLNĚ: Kylian Mbappé je zraněný! Chybět bude až tři týdny
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Kylian Mbappé je zraněný! Chybět bude až tři týdny

Kylian Mbappé včera opustil hrací plochu v 80. minutě a nahradil ho Arda Güler. Nejednalo se o taktickou změnu, jak…
Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…