Druhá polovina s Valladolidem, jako odrazový můstek do dalších zápasů

Druhá polovina s Valladolidem, jako odrazový můstek do dalších zápasů
Fede Valverde (zdroj: realmadrid.com)

Real Madrid tráví nedělní vítězství se směsí uspokojení a obav. Ať už se na to díváte jakkoli, hra týmu má stále značný prostor pro zlepšení. Jak píší novináři z Relevo, v šatně panuje spokojenost se smazáním skvrny po Son Moixovi a hlavním cílem je nyní udělat další krok vpřed. K tomu mají sloužit první tři minuty druhého poločasu posledního střetnutí.

V prvním poločase předvedli Los Blancos ospalý výkon. Ihned po přestávce však na několik okamžiků zařadili vyšší rychlostní stupeň. Hráči se řídili pokyny trenéra, který je žádal o širší rozehrávku.

Během 180 vteřin si vytvořili dobrou příležitost, když Arda střílel po přihrávce Valverdeho, a poté důrazně rozehrávali další míče do pokutového území. Soupeř měl naopak obrovský problém najít způsob, jak vyrazit do protiútoku, protože dobře fungoval rychlé odebírání míče.

Hráči si uvědomují, že právě takto by se měli v konečném důsledku prezentovat. Tento způsob hry je cestou k prolomení obrany hluboce bránících soupeřů. Takto bude k zápasům proti Realu přistupovat drtivá většina týmu, takže je naprosto nezbytné najít způsob, jak Mbappé, Vinícius a Rodrygo budou rozbíjet další hradby. Bez tvůrce Kroosova formátu je třeba hledat jiná řešení, jak si všimnout mezer a prorazit přes těsnou obranu.

Klíčové minuty

Na tři minuty se Bílý balet téměř dokonale přizpůsobil Ancelottiho požadavkům. Rodrygo a Vini byli přilepení k lajně, aby roztáhli hrací plochu a vytvořili si prostor. Fran trápil soupeře při přihrávce Valverdemu, zatímco Tchouaméni a Güler dusili soupeře rychlou hrou. Jen taktický řád a automatismy mohou čelit strategiím, jakou zvolil Real Valladolid.

Portál Relevo hledá pozitiva také v přístupu obránců. Tentokrát se trenérský štáb neměl důvod zlobit na legendární nedostatek přístupu. Obránce občas podpořili i ofenzivní hráči, což ve střetnutí na Mallorce rozhodně nebylo vidět. Tvrdá práce během týdne přinesla své ovoce. Tým udržel nervy na uzdě a nenechal se strhnout vývojem, který předtím vedl k faktickému přechodu na schéma 4-2-4.

Přestože je stále co zlepšovat, v klubu jsou spokojeni, že si soupeř prakticky nedokázal vytvořit hrozbu a že si náhradníci věděli rady s hlubokou obranou soupeře. Dosavadní zápasy byly poměrně neobvyklé, protože Atalanta uplatňovala zběsilý presink a v lize Real čelil dvěma týmům zaměřeným především na přežití. Uvnitř týmu stále panuje přesvědčení, že jakmile se Mbappé dostane do správného rozpoložení a lépe si s Brazilci porozumí, stane se z Los Blancos skutečný válec.

Další test čeká tým na Kanárských ostrovech, kde se utká s Las Palmas, které je v nouzi (remíza se Sevillou a porážka s Leganés). Ancelotti však předpokládá kontinuitu ve střídání. V neděli jsme například na hřišti viděli Ceballose a o Modrićovi se neuvažovalo, že by nahradil Bellinghama. Ať už bude hrát kdokoli, bude muset prokázat patřičné nasazení. Čas mezi 46. a 48. minutou střetnutí s Valladolidem má naopak poskytnout patřičnou inspiraci.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: relevo.com

Přidat komentář

Související články

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA
Mužstvo

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA

Najít formu z minulé sezony je pro Real Madrid o něco těžší, než se očekávalo. Zdálo se, že se Los…
Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R
Mužstvo

Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R

Real Madrid zahájil nový ročník Ligy mistrů tak, jak se na obhájce trofeje sluší a patří – vítězstvím nad Stuttgartem.…
Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů
Mužstvo

Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů

Real Madrid v úterý zahájil své tažení Ligou mistrů 2024/25 těžce rodící se výhrou 3:1 nad VfB Stuttgart. Do titulků…
Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu
Mužstvo

Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu

Carlo Ancelotti je i nadále odhodlán najít správný způsob, jak zlepšit hru Realu Madrid, což by mohlo přinést změnu rozestavení.…