Mbappé se hledá v pozici devítky. Ancelotti však nepochybuje o tom, že bude úspěšný

Mbappé se hledá v pozici devítky. Ancelotti však nepochybuje o tom, že bude úspěšný
Kylian Mbappé (zdroj: realmadrid.com)

Kylian Mbappé odehrál první tři zápasy v Realu Madrid na pozici středního útočníka, kde se necítil příliš dobře.

Všichni dobře vědí, že Kylian Mbappé odehrál své nejlepší zápasy v PSG na levém křídle, kde byl postrachem soupeřových obran. Ve svých prvních třech zápasech v dresu Los Blancos hrál Francouz na pozici, která je přirozená pro jeho číslo dresu, tedy na pozici číslo devět. Ani v jednom z těchto zápasů jsme však neviděli fotbalistu, který je všeobecně považován za nejlepšího na světě.

Ubližuje Mbappému pozice středního útočníka? Možná, i když Carlo Ancelotti má na to úplně jiný názor. „Ne, myslím, že ne, rozhodně ne. Je to velkolepý útočník, velmi rychlý. Velmi dobře se pohybuje bez míče, útočí zezadu. Měl tři čtyři příležitosti, protože si je vytvořil svým pohybem. Myslím, že na této pozici bude skórovat, jako skóroval vždycky. Myslím, že nepotřebuje jít dolů doleva nebo doprava, protože nakonec, když bude hrát uprostřed, bude dávat góly,“ řekl Carletto na tiskové konferenci po zápase s Realem Valladolid.

Je pravda, že Mbappé ve většině zápasů své kariéry měnil pozice a hrál jako střední útočník. Je také pravda, že na levé straně měl jen zřídkakdy po svém boku výjimečného fotbalistu, jako je Vinícius. V minulé sezoně začal Brazilec nastupovat více ve středu, ale systém byl tehdy jiný. V systému 4-3-3, který Ancelotti momentálně používá, je rozdělení rolí v ofenzivě jasné.

Výrazně odlišná liga

Nepříjemné pocity Mbappého v prvních zápasech mohou mít jiný základ než prostý předpoklad, že fotbalista není zvyklý hrát na pozici středního útočníka. Za prvé se jedná teprve o jeho první zápasy. Přišel do vítězného týmu, který má vyvinuté mechanismy, jimž se musí přizpůsobit, ať už jako křídlo, nebo jako devítka.

Dále je tu velmi důležitý faktor organizace hry, která je ve Španělsku velmi odlišná od té francouzské. Španělské týmy jsou takticky velmi dobře vybavené a jsou v Evropě měřítkem. Dva zápasy v La Lize stačily k tomu, aby Mbappé viděl, že hrát proti defenzivní struktuře týmů La Ligy nemá nic společného s tím, s čím se setkával každý týden v Ligue 1.

Mbappé musí pochopit a naučit se žít s touto novou realitou v zápasech, jako byl ten proti Realu Valladolid, kde se defenzivní hra soupeře velmi liší od toho, co viděl v Ligue 1. A ještě více v Lize mistrů.

Je zřejmé, že Ancelotti a celý štáb necítí žádné obavy. Mbappé je pro tohoto hráče Realu Madrid životní pojistkou a přestupem, o němž není pochyb. O tom, že se Francouz nejlépe pohybuje, když má volný prostor, není pochyb. O tom, že bude sezónu co sezónu střílet spoustu gólů, také není pochyb.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů
Mužstvo

Valverde: Sezóna je teprve na začátku a ještě nás čeká dlouhá cesta. Čeká nás mnoho zápasů

Fede Valverde byl zvolen nejlepším hráčem Realu Madrid za měsíc srpen. Ve čtvrtek ve Valdebebas převzal speciální cenu od sponzora…
Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA
Mužstvo

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA

Najít formu z minulé sezony je pro Real Madrid o něco těžší, než se očekávalo. Zdálo se, že se Los…
Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R
Mužstvo

Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R

Real Madrid zahájil nový ročník Ligy mistrů tak, jak se na obhájce trofeje sluší a patří – vítězstvím nad Stuttgartem.…
Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů
Mužstvo

Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů

Real Madrid v úterý zahájil své tažení Ligou mistrů 2024/25 těžce rodící se výhrou 3:1 nad VfB Stuttgart. Do titulků…