Osmička mu sluší. Fede Valverde ukazuje, že je důstojným nástupcem Toniho Kroose

Osmička mu sluší. Fede Valverde ukazuje, že je důstojným nástupcem Toniho Kroose
Fede Valverde (zdroj: realmadrid.com)

Uruguayec byl v zápase proti Valladolidu v nejlepším světle díky gólu i tomu, co předvedl na hřišti. Pro Ancelottiho je nepostradatelný.

Fede Valverde v neděli na Bernabéu opět dokázal, že je klíčovým hráčem Los Blancos ve středu pole. Jeho střela z přímého kopu v 50. minutě zlomila nerozhodný stav zápasu, v němž Ancelottiho tým jen těžko hledal cestu ke gólu. Klíčový byl také Carletto, který trval na tom, že to byl právě Uruguayec, kdo měl střílet na branku. Trenér věří technice, kterou má Fede v noze. Je to velký talent, který kvůli své plachosti, jak hráč sám přiznal, nedává často najevo.

Psal se 2. červen letošního roku a Real slavil na stadionu Cibeles další triumf v Lize mistrů. Na závěr svého projevu před tisíci madridistas se Kroos zeptal fanoušků: „Pro příští sezonu bude moje číslo 8 volné. Máte nějaký nápad, kdo by ji mohl převzít?“ Fanoušci bez váhání jednohlasně odpověděli a zmínili jméno Fede Valverde. Po povzbuzování fanoušků Uruguayec, viditelně dojatý, přistoupil ke Kroosovi, který ho objal. Němec dodal: „Myslím si to samé a jsem šťastný, že mohu dát své číslo tomuto chlapci, Fede Valverde.“

Od té doby nosí hráč Fede toto číslo i s břemenem, které je s ním spojeno, se stejnou důstojností a pokorou, s jakou nosil „patnáctku“. To uznal i trenér na tiskové konferenci po zápase s Valladolidem: „Kroos udělal dobře, že si vybral Valverdeho za svého nástupce, je nenahraditelný.“

Jihoamerický záložník prožívá jeden ze svých nejlepších momentů v kariéře. Předvádí skvělou úroveň na klubové i reprezentační úrovni. Dovedl Uruguay na posledním ročníku Copa América ke třetímu místu, byl nejlepším hráčem svého týmu a jedním z nejlepších na turnaji. Nebyl zatížen kapitánskou páskou a v této sezoně se od něj, jako od čtvrtého kapitána Realu Madrid očekává, že bude jedním z vůdců šatny na hřišti i mimo něj.

Valverdeho krásné okamžiky jsou také důsledkem důvěry, kterou v něj Ancelotti vkládá. Jeho důvěra v hráče se projevila ve způsobu, jakým ho Carletto vybídl k volnému kopu, který se později stal prvním gólem Realu Madrid v zápase. Ostych, který hráč sám přiznává, je s podporou trenéra stále menší.

Po 3 ze 72 možných zápasů, které v krajním případě Los Blancos čekají, je Fede zatím se dvěma góly nejlepším střelcem týmu. Prvním z nich otevřel skóre ve finále Evropského superpoháru proti Atalantě. A druhým, vstřeleným v zápase proti Valladolidu, opět otevřel výsledek duelu. Fede prolomil nerozhodný stav. Připomíná gólově nejsilnější verzi Valverdeho, který před dvěma sezónami oslnil Evropu svými 12 góly v ročníku 2022/23 a postaral se o to, že si Carletto udržel pozici v Realu Madrid.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

OFICIÁLNĚ: Kylian Mbappé je zraněný! Chybět bude až tři týdny
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Kylian Mbappé je zraněný! Chybět bude až tři týdny

Kylian Mbappé včera opustil hrací plochu v 80. minutě a nahradil ho Arda Güler. Nejednalo se o taktickou změnu, jak…
Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…