El Debate: Lunin zůstává v Realu Madrid

El Debate: Lunin zůstává v Realu Madrid
Andriy Lunin (zdroj: realmadrid.com)

Královský klub mu stále nabízí novou smlouvu, ale Ukrajinec ji prozatím nepodepíše. Nedoporučuje mu to jeho agent Jorge Mendes.

Odchod z nejlepšího klubu na světě stojí peníze. Je těžké opustit místo, kde by chtěly být desítky tisíc profesionálních fotbalistů. Místo, kde se během deseti let vyhrála šestkrát Liga mistrů a všechny významné mezinárodní trofeje. Andriy Lunin zůstává v Realu Madrid ještě rok, konstatuje Tomás González-Martín z deníku El Debate.

Přemýšlel o tom, zvažoval odchod, ale nic nešlo podle plánu. Dveře do špičkových anglických týmů se mu kvůli jiným přestupům a setrvání několika brankářů zavřely a Ukrajinec nenašel nabídku, která by mu vyhovovala. Ani nabídky druholigových klubů z Anglie a Itálie nebyly ideální.

Politika Realu je jasná a hráče nedává zadarmo. Darování skončilo za Florentina Péreze. Prezident tuto filozofii změnil před patnácti lety. Výsledek je impozantní a věčným varováním pro ostatní. Klub získal 50 milionů za Higuaína, dalších 50 za Özila, 80 za Di Maríu, 80 za Moratu, 25 za Jesého a 100 za 34letého Cristiana. Neuvěřitelné, ale pravdivé.

Nyní sportovní vedení Realu požaduje 30 milionů za Lunina, který jako první brankář madridského klubu zaznamenal vynikající sezonu a hrál klíčovou roli při vítězství v Lize mistrů, La Lize a Španělském superpoháru.

Vážné zranění Thibauta Courtoise mu umožnilo předvést své schopnosti. Nejprve trpěl nedostatkem důvěry, protože klub přivedl belgického brankáře Kepu Arrizabalagu. Ukrajinec se však nezlomil. Naopak. Promluvil na hřišti, na tréninku. Llopis ho sledoval, hodnotil a analyzoval s Ancelottim. Andriy musel hrát. Zasloužil si to.

Lunin prožil nejlepší období svého života, překonal počáteční ostrakizaci a od ledna dosáhl pozice prvního gólmana Realu Madrid. Andriy chtěl využít nejlepší chvíle své profesionální kariéry, aby získal dobrou finanční a sportovní nabídku.

Návrat Courtoise na pozici prvního brankáře pro něj byl bolestivou ranou. Ancelotti mu dal jasně najevo, že Belgičan bude vždy jedničkou. Thibaut si zahrál ve finále Ligy mistrů, navzdory skvělým výkonům Lunina proti Bayernu a Manchesteru City. Andriy podepsal smlouvu s Jorgem Mendesem, aby vyjednal přestup do dobrého klubu, kde by mohl být brankářskou jedničkou, ať už v Anglii, nebo v Itálii. Ideální klub pro velký krok v kariéře však nenašel. Mendes mu poradil, aby ještě rok zůstal v Realu Madrid, dokončil smlouvu a v červenci příštího roku jednal o budoucnosti jako volný hráč.

Real Madrid je ohledně Luninovy budoucnosti velmi klidný. Je to vynikající brankář a skvělá alternativa ke Courtoisovi. Klub mu nabídl prodloužení smlouvy o pět sezon, což by znamenalo ztrojnásobení jeho platu.

Brankář na tyto podmínky nepřistoupil, protože požadoval, aby mu Ancelotti vzhledem k jeho formě v minulé sezoně zaručil minimální počet startů. Ital mu odpověděl, že mu nemůže garantovat určitý počet zápasů. V této situaci uvidíme, co se stane v průběhu sezony.

Real Madrid očekává, že si Lunin vše rozmyslí a v následujících měsících podepíše novou pětiletou smlouvu. Pro konečné rozhodnutí bude klíčová jeho role v průběhu sezóny.

Fotbal je nepředvídatelný a Jorge Mendes se z významného agenta spolupracujícího s Realem Madrid stal manažerem, na kterého se obracejí hráči, kteří chtějí z Bernabéu odejít. Lunin si stejně jako Asensio hledal nový klub. Oba kontaktovali portugalského agenta. Jorge Mendes Ukrajinci radí, aby neprodlužoval svou pětiletou smlouvu a v červenci odešel jako volný hráč, což by mu také umožnilo získat podpisový bonus. Dilema spočívá v tom, že portugalský agent upřednostňuje peníze před sportovními otázkami. Lunin si to musí dobře rozmyslet.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: El Debate

Přidat komentář

Související články

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…