Čas pro Fran Garcíu. Španěl může využít jednozápasového trestu Mendyho

Čas pro Fran Garcíu. Španěl může využít jednozápasového trestu Mendyho
Fran García a Fede Valverde (zdroj: realmadrid.com)

Vyloučení Ferlanda Mendyho v zápase s Mallorkou opět otevírá dveře do základní jedenáctky pro Španěla, který s jistotou nastoupí od první minuty v nedělním zápase proti Realu Valladolid.

Fran García se v neděli vrátí do základní sestavy v zápase proti Realu Valladolid, který bude pro Real Madrid domácí premiérou v této sezóně. Levý obránce nahradí Ferlanda Mendyho, který je suspendován na jeden zápas kvůli červené kartě, kterou obdržel v zápase s Mallorkou. Hráč narozený v Bolaños de Calatrava se vrátí na pozici, kterou naposledy hájil v soutěžním zápase 19. května při remíze 4:4 s Villarrealem na Estadio de La Cerámica, poznamenává AS.

Fran se na Santiago Bernabéu vrátil loni v létě po třech skvělých sezonách strávených ve Vallecanu. Odchovanecbzaznamenal v uplynulém ročníku 31 zápasů ve všech soutěžích, ačkoli v základní jedenáctce vyběhl jen v 18 z nich (58,06 %), vypočítává madridský deník. Vstřelil jeden gól ve venkovním střetnutí proti Granadě na Estadio Nuevo Los Cármenes (4:0) a zaznamenal pět asistencí. Od začátku do konce však byl na hřišti pouze v 11 zápasech, což je na hráče, který se vracel s úmyslem nahradit Mendyho, poměrně málo. Díky svému dobrému přístupu si dokonce stihl odbýt debut za španělskou reprezentaci v říjnu 2023 proti Skotsku.

Během letošního předsezónního turné se zdálo, že mu vše vychází – využil Mendyho dovolené, odehrál všechny tři zápasy v USA a ukázal své kvality a talent, tvrdí AS. Stojí za to připomenout, že Carlo Ancelotti ho nepřímo označil za jednoho z viníků jediné porážky Los Blancos v uplynulé ligové sezoně. Pětadvacetiletý hráč byl v základní sestavě v derby proti Atléticu na Metropolitano (1:3), ale Ital ho v 57. minutě stáhl (spolu s Lucasem Vázquezem, který ten den hrál na pravé straně obrany, a Eduardem Camavingou, jenž hrál na pozici defenzivního záložníka).

Nyní má další šanci rehabilitovat se a upevnit si pozici v týmu, i když to bude vzhledem k Ancelottiho naprosté důvěře v Mendyho obtížné. Příchod Alphonsa Daviese v roce 2025 bude mezitím pro jeho budoucnost další nepříjemností. Než k tomu však dojde, bude mít Fran ještě jednu příležitost (a výzvu), aby znovu prokázal svou hodnotu, uzavírá AS.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…