Co se musí stát, aby se Aymeric Laporte připojil k Realu Madrid?

Co se musí stát, aby se Aymeric Laporte připojil k Realu Madrid?
Aymeric Laporte (zdroj: instagram.com/laporte)

Transfer španělského mistra Evropy do Madridu nebude snadný. Real nechce za přestup platit, hráč má v Saúdské Arábii smlouvu ještě na dva roky.

Tým Realu Madrid je považován za uzavřený, ale s otevřenými vrátky. Jediný tah, o kterém se ve Valdebebas stále uvažuje, je příchod Aymerica Laporteho, který by posílil pozici středního obránce. Jedná se o operaci, která podléhá řadě podmínek, aby se přestup obránce Al-Nassru mohl uskutečnit, informuje Mario de la Riva z deníku AS.

Ancelotti by měl z příchodu španělského reprezentanta radost a pozitivně se na něj  dívá i klub. Na Bernabéu však mají jednu neodvolatelnou podmínku: Laporte by musel do Madridu přijít zadarmo. Tento úkol leží na hráčových bedrech a na první pohled se zdá být komplikovaný. Střední obránce podepsal před rokem smlouvu s Al-Nassrem, který za něj Manchesteru City zaplatil 27 milionů eur. Laporte podepsal tříletou smlouvu, tudíž platí ještě dva roky. Peníze nejsou v saúdském fotbale problém, ale nechat bez náhrady odejít hráče, do kterého byla taková investice vložena, má k definici dobrého obchodu daleko.

Laporte musí nejen přesvědčit svůj současný klub, aby ho nechal odejít bez přestupové částky. Pokud chce oblékat bílý dres, bude muset sám vynaložit finanční úsilí. Obránce podepsal tříletou smlouvu s čistým platem 24 milionů eur za sezonu. To jsou částky, kterým se Real nemůže ani přiblížit. Udržení platu, který Laporte pobírá v Arábii, by znamenalo zničení platového žebříčku a Los Blancos nejsou ochotni takový ústupek udělat za hráče, který má daleko k postavení a mediálnímu vlivu hvězd jako Mbappé, Vini nebo Bellingham.

V důsledku toho musí se Laporte vzdát spousty peněz, pokud chce na Bernabéu hrát. Pro fotbalistu, který přiznal, že se v Saúdské Arábii necítí dobře, by to byla oběť. Španěl byl jedním z prvních, kdo veřejně vyjádřil svou nespokojenost s nedostatky, které se v saúdské lize skrývají za penězi.

Čas se pro Real i hráče krátí. Letos v létě je důležité si uvědomit datum uzavření přestupového okna, které ve Španělsku připadá na pátek 30. srpna. Na přestupy tak zbývá něco málo přes dva týdny. Na druhou stranu petrodolary saúdských týmů budou pro kluby ze starého kontinentu představovat hrozbu až do 6. října. Al-Nassr bude mít čas zareagovat a najít náhradu, pokud nakonec nechá stopera odejít.

Courtois a Militão se uzdravili v rekordně krátkém čase, ale žádná dvě zranění křížových vazů nejsou stejná. Příkladem budiž David Alaba, který rehabilituje mnohem déle. Kdyby měl stejné štěstí jako jeho spoluhráči, už by pracoval se zbytkem týmu. To se však nestalo. V Madridu očekávají, že se Rakušan vrátí do hry v listopadu, ale s opatrností a nevylučují, že se jeho návrat o několik týdnů opozdí. Do té doby si bude muset Ancelotti vystačit s Militãem, Rüdigerem, Vallejem, případně Tchouaménim a hráči z akademie. Na Evropský superpohár do Varšavy si trenér vzal s sebou Jacoba Ramóna poté, co si Joan Martínez při návratu z turné po Spojených státech rovněž přetrhl křížový vaz. Na tom, jak bude Alaba v následujících dnech postupovat v rehabilitaci, bude záviset, zda Real Madrid bude muset urychlit kroky týkající se Laporteho.

Real Madrid a Laporte mohou najít spojence ve struktuře Al-Nassru. Tím je Fernando Hierro, který je sportovním ředitelem saúdského klubu od června letošního roku. Jde o kartu, kterou mohou strany hrát, aby přesvědčily vedení Al-Nassru k usnadnění Laportova odchodu. Vztahy mezi Hierrem a Realem byly obnoveny po bouřlivém rozchodu, který v roce 2003 ukončil jeho klubovou kariéru. Je tu i osobní faktor: Hierro byl v sezóně 2014/15 Ancelottiho asistentem a čas ukáže, zda se královský klub pokusí získat na pomoc svého bývalého hráče.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

1 Komentářů

  • Avatar

    real – status
    * nie je ochotný platiť nič

    arabi – status:
    * vzdať sa zadarmo hráča pod zmluvou,
    * narýchlo riešiť náhradu za hráča

    táto rovnica mi veľmi nevychádza, ale „nikdy nehovor nikdy“

    0
    0

Přidat komentář

Související články

AS: Saúdové připraveni na dlouhou bitvu o Viniho
Příprava

AS: Saúdové připraveni na dlouhou bitvu o Viniho

Saúdský investiční fond se připravuje na vleklou bitvu s Realem Madrid. Cílem Arabů je Vinícius Júnior. Hráč, který je v Realu…
Ancelotti: Nejlepší pozice pro Viníciuse? Základem je mobilita, ofenzivní hráče nesmíme svázat jednou pozicí
Příprava

Ancelotti: Nejlepší pozice pro Viníciuse? Základem je mobilita, ofenzivní hráče nesmíme svázat jednou pozicí

Po utkání s Chelsea poskytl Carlo Ancelotti, kromě Real Madrid TV, rozhovor také ve smíšené zóně novinářům. Prohlásil, že ho negativní…
Los Blancos jsou zpět v Madridu
Příprava

Los Blancos jsou zpět v Madridu

Hráči Realu Madrid se dnes po skončení amerického turné vrátili do hlavního města Španělska. Nyní mají dva dny volna, do…
Brahim: Do Madridu se vracíme v dobré formě. Jsme připraveni na to, co nás čeká
Příprava

Brahim: Do Madridu se vracíme v dobré formě. Jsme připraveni na to, co nás čeká

Brahim Díaz byl zvolen nejlepším hráčem zápasu mezi Realem a Chelsea. Pro Los Blancos to bylo poslední vystoupení na DirecTV…