Globo: Silná nabídka Saúdů na Viníciuse. Real oponuje astronomickou výkupní klauzulí

Globo: Silná nabídka Saúdů na Viníciuse. Real oponuje astronomickou výkupní klauzulí
Vinícius (© realmadrid.com)

Saúdové nabízejí Viníciovi Juniorovi nejen peníze, ale dokonce i návrat do Evropy. Bazilský deník Globo popisuje, že čtyřiadvacetiletého hráče čeká těžké rozhodování. Záležet bude na postoji Realu Madrid.

Globo potvrzuje, že Real Madrid zatím nechce o prodeji Viníciuse mluvit, a odkazuje Saúdy na miliardovou klauzuli v hráčově smlouvě. Ti hodlají bojovat až do konce přestupového okna a fotbalista prý vyhodnocuje nabídku, která je nepředstavitelná. Okolí čtyřiadvacetiletého hráče zmiňuje pětiletou smlouvu v hodnotě jedné miliardy eur, která by „založila několik generací jeho rodiny“ a podpořila jeho charitativní plány, což je také nesmírně významné.

Poukazuje se na to, že žádná dohoda v historii sportu nikdy nedosáhla takové hodnoty, o jaké se zde hovoří. Cristiano má teoreticky podobný roční plat 200 milionů dolarů, ale podepsal smlouvu na dva roky a mluví se o tom, že by ji mohl prodloužit o další rok. V současné době má nejvyšší hodnotu smlouva baseballisty Shoheie Ohtaniho, kterému Los Angeles Dodgers garantují 700 milionů dolarů v desetileté smlouvě.

Globo upozorňuje, že při přímém přepočtu je saúdský návrh více než třináctinásobkem současného Viniho platu v Madridu. Útočník loni prodloužil smlouvu do roku 2027. V nadcházející sezoně si vydělá 13 milionů eur čistého, přičemž do konce této smlouvy mu klub vyplatí celkem 45 milionů eur. Za stejné tříleté období v Saúdské Arábii by na ruku dostal 600 milionů eur.

To však není vše. Saúdové zaručují, že v roce 2029, kdy hráči vyprší pětiletá smlouva na působení v saúdské lize a bude mu 29 let, si bude moci Vini svobodně vybrat svůj další tým, včetně možnosti návratu do Evropy. Pak už bude platit pouze postupová smlouva na mistrovství světa, které se bude za deset let hrát na Blízkém východě. To je v této situaci důležitý faktor, protože případný přesun do Saúdské Arábie by Brazilce ponechal prakticky bez šance na návrat do některé z elitních evropských soutěží. Saúdové navíc Vinimu nabízejí, že si po skončení kariéry může vybrat jakoukoli pozici ve svých fotbalových strukturách, aby mohl dále rozvíjet fotbal v zemi.

První reakce Realu Madrid je nyní největší překážkou toho, aby se stalo něco víc. Saúdové si však uvědomují, že je zde prostor pro jednání, a ani oni si v této investici nekladou žádné meze. Pokud bude Real Madrid požadovat miliardu eur, pak saúdskoarabští vyjednavači vstoupí do rozhovorů s Los Blancos. Začnou přitom na částce 222 milionů eur, které PSG zaplatilo při rekordním přestupu za Neymara. Saúdové si samozřejmě mohou dovolit zvýšit nabídku na mnohem vyšší úroveň a budou na to připraveni, až dostanou od fotbalisty zelenou.

Velkým argumentem proti je Zlatý míč. Vini usiluje o Zlatý míč a doufá, že po dobré klubové sezoně má slušnou šanci ho získat. Brazilec je u sázkových kanceláří velkým favoritem. Toto ocenění však ještě nikdy nebylo uděleno fotbalistovi hrajícímu mimo Evropu. Finalisté budou vybráni 4. září a slavnostní ceremoniál se uskuteční 28. října. Okno pro Saúdskou Arábii se uzavře 6. října. Útočník ví, že jeho odchod z Evropy může být v hlasování mnoha novinářů klíčový.

Zatím nepadl žádný návrh na odložení jednání na příští rok. Saúdové pouze slíbili, že jsou připraveni udělat vše pro získání Viníciuse teď a tady. Rozhovory mezi Viniho zástupci a Saúdy probíhají již zhruba měsíc a vše se děje s maximálním respektem k hráči i Realu Madrid. Všichni chápou, že nabídka na samotného hráče je míněna vážně.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: globo.com

25 Komentářů

  • Avatar

    sialena doba, sialene sumy

    hodnota hraca-cloveka v stovkach milionov

    ak by chcel odist a zabezpecit rodinu na 500 rokov dopredu, pustil by som ho
    nikto nie je nenahraditelny,
    a na lavom kridle moze hrat mbappe alebo rodrygo

    2
    0
    • Avatar

      nech vini zvazi

      zarobok 1 mld.
      kam tento svet speje?

      ina kultura, mentalita, odvratena strana arabskeho sveta vs. zapadna civilizácia

      nebudu uznavane klubove a individualne trofeje

      real ho vie nahradit, v utoku mame aj tak pretlak,
      a z prijmu predaja moze viac nakupovat

      0
      1
  • Avatar

    Asi bych rozhodnutí nechal na něm. Můžeme vydělat šílené peníze a aby u nás zůstal s vědomím,že jsme mu zkazili životní kšeft a byl naštvaný,to asi fakt nemá cenu. Nehledě na to,že za ty prachy si můžemě dovolit koupit kohokoli na post kde nás bota tlačí.

    0
    0
  • Avatar

    upříme podle me pro něj to není absolutně tema nevidím mu do hlavy ale podle jeho vyjadření za celou tu dobu si myslim že chce hrat za Real nekolikrat to rekl a s tím tymem co tam ted je muze povyhravat tolik trofejí plus je jeden ze 3 hraču který jde pro zlatý míc …
    a ten prestup nekam do saudsky arabie si myslim ze by mu to posral …
    muj nazor

    3
    0
  • Avatar

    jako já se začínám pomalu bát, že oni fakt tu miliardu eur dají a aktivují tu opci a pak nám to bude jedno…hrůza fakt..ale myslím, že sám moc dobře ví, že když by tam šel tak zlatý míč nevyhraje..uvidime..

    0
    0
  • Avatar

    Na Saudov má ešte čas, urobil by chybu v takom veku, teraz pekne zarobí, potom pred dôchodkom pochopím, ale až taká suma a rasizmus v španielskych hľadiskách, tak neviem, neviem…

    0
    0
  • Avatar

    Žiadny hráč nestojí za to, aby sme odmietli 1 miliardu… Ak zaplatia a Vinco bude chcieť, nemám s tým problém… Miliarda na účte by z nás spravila tím neobmedzených možností na štýl Bohuša… a kúpime si všetkých…

    2
    0
    • Avatar

      on by mal udajne za 5 rokov zarobit 1.000.000.000

      ale predaj by bol za onu sumu, pise sa o 400 milionoch

      0
      0
      • Avatar

        Viem, že ponúkajú 400… Ale výkupnú klauzulu má 1 miliardu… Myslel som to tak, že ak to dajú, nech ide… My určite nestratíme týmto obchodom, iba získame…

        0
        0
        • Avatar

          odkiaľ vieš, že ponúka dajú 400, som to nezachytil. ale ak 400, tak sú pripravení dať minimálne +50% čiže 600, môj názor.
          na 400 začínajú..
          aj za 700 by som ho pustil, to sú šialené peniaze

          0
          0
          • Avatar

            už tých 400 vidím.
            222 Neymar pred koľkými rokmi + inflácia a celkovo pohyb trhu = už dnes 400.
            to by som ho nepustil.
            Der Arabic Fund: 1mld a je váš

            1
            0
        • Avatar

          ja som v tomto laik

          tie vykupne klauzuly mi pridu ako vynysel az nezmysel

          priklad
          arabi ponuknu realu 400 mil.
          a vinimu plat 1 mld.
          real akceptuje 400 mil.
          na co je potom klauzula na 1 mld ?
          ak to real neprijme, hrac bude trucovat, mozno pojde na lavicku a strati tym klub aj hrac

          0
          0
          • Avatar

            vykupna klauzula nie je vytesana do skaly,
            stale je to o dohode troch stran:
            hrac, klub predavajuci a kupujuci

            1
            0
  • Avatar

    za miliardu nech ide.
    zasa by to trocha zničilo trh, ale verím že Perez a spol by sa nenechali vtiahnuť do hry – Real má peniaze, predávajme im 2x drahšie..
    športovo by to strata určite bola, ale nahradiť ho vieme myslím celkom slušne aj bez kúpy niekoho hneď (Rodr, Arda, Brahim, Endr..
    + stále trh ponúka top hráčov, ktorých by sme vedeli preniesť (Musiala by sa mi u nás páčil atď atď

    0
    0
    • Avatar

      Ako píšeš bratu. Len doplním ten útok + Kilián. :blush:
      A má to podľa mňa aj tretí rozmer.
      Vinicius je tak trošku v istých veciach „potížista“. Otázka nestojí tak, či sa poháda so všetkými, ale kedy. Ak je zlý deň, tak v 7 min a keď je deň fajn tak v 65 min.

      Podľa mňa sa takáto ponuka neobjavuje hocikedy. Teraz ho chcú, teraz chcú zaplatiť koľkokoľvek tak treba predávať, keď chcú kupovať

      1. predajom získame mraky peňazí a nepotrebujeme nakupovať
      2. vyriešime otázku kohútov na smetisku (v útoku Kilián Vini)
      3. nebude sa na Real pískať na každom štadióne
      4. a ako bonus možeme požičať Barce 500 melónov za akcie klubu :joy:

      Držme si palce aby to presi dobre vyriešil a Hala Madrid

      0
      0
      • Avatar

        Kylian samozrejme 😀
        základ útoku.
        čím ďalej viac nad tým rozmýšľam, tým viac vidím pozitívne predaj – za ale fakt veľkú sumu.
        aj vďaka tvojmu zhrnutiu :grin::wink:

        0
        0
        • Avatar

          A ohromná vec v tomto celom je, že po predaji Vincka v útoku máme Kilián, Endrik, Rodry, Diaz Arda (zlaté moje Turecké chlápetko),
          za nimi a s nimi je figúra Džud veľký,
          zálohu tvoria najdrahší záložníci na trhu Fede, Cama a k nim Ordlién a na to všetko dohliada a usmerňuje stará páka Luka.
          V bráne Tibor, pred ním Rudi, Dani a Mili.
          A tento orchestrík vedie don Carlo, kristušátneky toto je bohovský pohľad. A ešte nám na účte pristane pár stoviek melónov, možno aj tisíc.
          No nepredáš ho ?
          ( teoreticky, ako vraví Arnold v temnom osude :innocent:)
          Hala Madrid
          PS: a spokojní budú všetci – Saudi, Vini, Viniho rodina, Viniho agenti, náš presi, diváci na štadiónoch, rozhodcovia, Tebas,
          aj Barca bude spokojná … a možno aj nie.

          0
          0
  • Avatar

    Ať jde a užije peníze moudře pro dobro potřebných.

    0
    0
  • Avatar

    polovina lidi tady před 2 lety „toho zmrda už nechci videt ve znaku Realu “ XDDD (Mbappe)
    a ted by vyměnili Mbapeho za Viniciuse ? … (pozičně)

    neříkam že je to tady příklad vsech co tady napsali jen píšu to co se tady dělo před 2 roky kdy neřišel to byli jen nadavky a plna nenávist

    jedna věc peníze jsou nadherny … co si budeme
    ale odejde ti hrac ktery chce hrat za Real
    odejde ti nejlepsi Kridlo na svete
    odejde ti Rozdilovej hrac 3X LM prvni Benzema a Vinicius druha Vinicius treti opět Vinicius staci kouknout na to jak hraje proti velkým týmum a ve velkých zapasech …
    dneska neni jednoduchy najít takoveho hrace a shodou okolnosti posledni dva roky se to nedaří ani Mbappemu …
    v LM tenhle rok hrozny …. ME hrozny
    minulej rok LM az na jeden nebo dva zapasy nic moc a Ligue 1 nepocitam to je liga pro dementy

    myslim si že Perez tu praci kterou děla, děla fakt dobre at uz po marketingove strance tak finanční a myslim si že o prachy mu v tuhle chvili fakt nejde

    na co ho prodavat kdyz ted mame hotovej tym kterej muze dominovat klidne 7 let fotbalovemu svetu

    nedava mi to smysl uprimě kdyby jsme byli v pozici Barcelony
    a za Yamala někdo nabizel 400 mega tak ani nevaham z jejich finanční situací

    a otazka „kohoutu“ ? XD do prdele však sám vinicius byl jeden z lidi který mu psali aby přišel … sam Mbappe to říkal na první tiskovce
    pokud to tak bude klidne se omluvim ze jsem měl ruzove brýle ale fakt si nemyslim že Mbappe a Vinicius budou „proti sobě“
    to už vidím teda vic nějaký hrot mezi

    1
    0
    • Avatar

      tak o peniaze ide vždy až na prvom mieste,
      či už s tým súhlasíš alebo nie.

      a to, že bol a je rozdielový hráč, to ale predsa všetci vieme a s mnohými bodmi čo píšeš možno súhlasiť.
      môžem doplniť, že na ihrisku môže byť len 11 hráčov, takže aj keby si ich môžeš dovoliť, všetci naraz hrať nemôžu. všetko pravda.

      ale tu sa možno hrá o balík – ktorý sakra pomôže pokladnici pre budúcnosť a preto treba,
      hlavne s chladnou hlavou,
      dať do pomeru jeho prínos na ihrisku,
      schopnosť tímu ho plnohodnotne nahradiť
      a samozrejme finančný prínos.

      a ja som teda názoru, že od istej veľkej sumy by pozitíva predaja prevážili pozitíva zotrvania.

      budúci úspech tímu totiž nemáš v žiadnej zostave istý, vždy to bude boj a povedzme si, že bez Rodrygo a Joselu by sme boli o 2 trofeje ľahší,
      naozaj to nie je len Vini a o Vinim..
      vyhrávame sme aj bez neho, aj bez CR, aj bez Benzín..

      vždy je to otázka ceny. vždy.

      0
      0
    • Avatar

      V zásade sa dá súhlasiť. No nie vo všetkom.
      Čo sa Kiliána týka, tak som stále na pochybách, ale toto prenechávam na šéfstvo. A bojím sa vyslovene mamky želváčky. To je iný kaliber na scéne aj pre nášho presiho.
      Hráčov čo chcú hrať za Real je mnoho. To je len nutná podmienka ale nie postačujúca. Vini má jednu vadu a o tej vieme všetci. Aj súperi. On má veľmi krátku zápalnú šnúru a nezlepšuje sa to. Je veľmi ľahký cieľ pre súpera. V taký čas je pre mužstvo riziko. To neznamehá, že sa ho máme zbaviť. Len poznámka k tomu najlepšiemu krídlu.

      Šef može byť vždy len jeden. Jeden prezident, jeden tréner, jeden boss na ihrisku. Dnes sú to všetko len PR keci. Na začiatku sme vždy všetci kúl, hepy a ízi. No pri prvej strate bodov a prvom stratenom doležitom zápase to začne.
      Kiliánovo okolie má biznis založený na vedúcej osobnosti Kiliána, jeho vodcovstve a statuse jednotky. Nepripustia, aby hral druhé husle. Je v tom veľa peňazí

      A áno v minulosti som aj ja bol za Viniho a Kilián nech si užíva v Paríži melody boys z Kataru.
      No situácia sa zmenila tak, že Kilián prišel zadara ( vo vzťahu ku Kefalínovi ) a iní prišli s ponukou, ktorá tu ešte nikdy nebola a druhý krát sa asi nezopakuje. A to podstatne mení pohľad na vec, lebo sa zmenili okolnostu z pred dvoch rokov.
      Podľa mojho názoru má predaj Viniho Saudom pre Real Madrid len pozitíva. A podmienky sú výkupka a s Vinim si dohodnite čo len chcete, jak je libo.
      Ako vždy Hala Madrid

      0
      0
      • Avatar

        @Boby pohodička jak říkam okud se to mezi Viniciusem a Mbappem dosere tak ze rozhada nekdo z nich kabinu klidne to uznam ale nemyslim si že se to stane
        ne v Realu …. kdyby prisel VInicius do Parize vubec bych se nedivil protoze tam jsou neschopny lidi který to vedou

        0
        0
  • Avatar

    C.F.M. Real takhle
    podle nějakých novin a novinářu klub řekl že musi zaplatit jednu miliardu takže snima nechteji ani jednat což zjednodušuje situaci
    a je tím pádem neprodejny
    „dejte výkupku“ a jdete se pobavit s Lidma od Viniciuse ….
    za druhe neverim ani v největším vesmiru že Saudi zalatí výkupku 1 miliardu fakt tomu neverim

    a za mě vlastně tohle udělali dobře pokud si nechceš poštvat hrace proti sobe

    co kdyby Vinicius rekl že nechce nikam i kdyby dali na stul 600 mega a perez rekl okey za tohle ho pustime

    a on by se vzepřel a rekl ale ja chci mit normalni karieru a chci toho jeste hodne dosahnout a nepodepisu to …

    co pak …

    tlačili by na něj ? … jako v PSG na mbapeho „pokud nepodepises budes sedet “ v tomhle pripade je to opacne tak aby ho vyštvali

    myslim si kdyby tam byl nejaky naznak Viniciuse tak by se dalo jednat o ceně že by to zvažoval ale Perez podle me moc dobre vi jak to ma Vinicius nastaveny ted a co chce od fotbalu

    tak jako to rekl perez o Mbappem pred 2 roky „tohle neni ten Mbappe kteryho chci “ …

    muj nazor dejte Miliardu takze výkupku a kontaktujte se jinak nejde vlak …

    a jsem v pohode s tim ze lidi to vidi jinak jen se tu urcite najdou tací
    kteří
    kříčeli na Mbappeho že šel za prachama že si vybral prachy coz nerikam ze není jedna z veci ale sam v rozhovoru rekl ze na něm byl extremni natlak ze vsech stran

    a ted by prakticky uprednostnili prachy za hrace ktery ten tym miluje chce tu hrat … jen proto že jim je nejakym stylem sympaticky ma extremní potencial , značku , herně je TOP3 hrac na svete a minus mas ze se chova jak blbec na hristi coz podotykam CR7 taky nebyl ze zacatku kariery andilek na to si ani lidi nevzppominaji uz ….
    ne kazdy podotýkam ale najdou se tu tací takže prakticky je to pokrytectví … za mě …

    ale jak rikam muj nazor 100 lidi sto chuti …

    1
    0

Přidat komentář

Související články

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League
Přestupy

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League

Real Madrid nebyl během letního přestupového období příliš aktivní. Jeho jediné nové akvizice nakonec byly ty, které byly předem dohodnuté…
AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese
Přestupy

AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese

Real je údajně spokojen s tím, jak Alphonso Davies odrazil tlak Bayernu. Úřadující německý vicemistr toužil s kanadským levým bekem prodloužit kontrakt.…
Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala
Přestupy

Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala

Na německém trhu je Real Madrid zatím spojován především s Florianem Wirtzem z Bayeru Leverkusen. Možná by však mohl být…
OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě

„Real Madrid a Granada se dohodly na zapůjčení hráče Reiniera na tuto sezónu, a to do 30. června 2025,“ oznámil…