Ancelottiho plán na výběr základní sestavy pro Evropský superpohár. Ti z Wembley a…. Mbappé?

Ancelottiho plán na výběr základní sestavy pro Evropský superpohár. Ti z Wembley a…. Mbappé?
Kylian Mbappé a Carlo Ancelotti (zdroj: realmadrid.com)

Real Madrid trénuje v plné palbě teprve od středy minulého týdne, kdy se zapojilo kvarteto Francouzů, Valverde, Bellingham a Carvajal. I tito hráči odvedli během volna prvotřídní práci, což Ancelottimu umožňuje nasadit proti Atalantě Bergamo vskutku hvězdnou základní sestavu. Největší neznámou zůstává, zda se v ní objeví Kylian Mbappé.

Když skončila minulá sezona, Carlo Ancelotti věděl, že ta příští bude – eufemisticky řečeno – netypická. Většina jeho hráčů odjížděla na Euro a Copa América a bylo logické, že řada z nich zůstane v Německu a Spojených státech až do konce. Nemýlil se.

Proto trenérský štáb Realu Madrid dal každému z těchto hráčů tréninkový plán, aby se dva týdny před návratem do Valdebebas zapojili do práce a fyzicky se připravili na nadcházející výzvy, informuje deník MARCA. A první z těchto výzev bude zápas o Evropský superpohár proti Atalantě ve středu ve Varšavě.

Tento plán hráči královského klubu poctivě plnili. Ancelotti během přípravy v USA poznamenal, že tyto dva týdny práce přinesly první výsledky, což bylo nejlépe vidět na Vinim a jeho přístupu k utkání proti Barceloně. Když se Brazilec objevil na hřišti, v žádném případě nepřipomínal hráče, který se právě vrátil z dovolené, ale spíše někoho, kdo už má v nohách a plicích neomezený dostatek paliva.

První tréninky ve hráčů, kteří se připojili později (Carvajal, Mendy, Tchouaméni, Camavinga, Bellingham, Valverde, Mbappé a zraněný Alaba), dokonce vyvolaly mezi členy trenérského štábu překvapení kvůli jejich formě, zejména v případě Francouzů.

Za této situace, kdy je před střetnutím v polské metropoli necelý týden práce, má Carletto možnost postavit proti italskému týmu svou nejlepší jedenáctku. A to s plnou důvěrou. Nemá to nic společného například s tím, co se stalo v roce 2018, kdy Real zápas o Evropský superpohár v estonském Tallinnu prohrál s Atlétikem Madrid.

Od pátku má Ancelotti před středečním střetnutím k dispozici všechny své hráče. Je to jen několik dní společného tréninku, ale s obrovskou výhodou výborné fyzické kondice týmu, který dokáže vytěžit maximum z každého tréninku se skupinou, která už má zažité mechanismy.

Ti z Wembley a… Mbappé?

Superpohár je pro ty, kteří vyhráli Ligu mistrů,“ řekl Ancelotti v roce 2022 a setrval na tom i v roce 2024: „Myslím, že Superpohár by měli hrát ti, kteří vyhráli Ligu mistrů.“ To znamená, že Los Blancos vyběhnou na trávník Národního stadionu ve Varšavě s osmi nebo devíti hráči základní sestavy z finále Ligy mistrů ve Wembley a dvěma novými hráči, kteří nahradí Nacha a Kroose: Courtois, Carvajal, Rüdiger, Mendy, Valverde, Vinícius, Rodrygo, Bellingham a Camavinga nebo Tchouaméni. Militão bude bezpochyby hrát ve středu obrany vedle Rüdigera.

Zbývá tedy ještě jedno místo. A zde přichází někdo, kdo nebyl v základní jedenáctce ve finále proti Borussii Dortmund, protože v té době ještě nebyl hráčem Realu Madrid. Řeč je samozřejmě o Kylianu Mbappém.

Kdyby šlo o někoho jiného, žádná diskuse by se nekonala. Nový hráč by čekal na vstup na hřiště z lavičky náhradníků. Jenže tady jde o Mbappého, dlouho očekávanou akvizici, novou tvář týmu a nejlepšího fotbalistu na světě. A co víc, pětadvacetiletý hráč se ve Valdebebas objevil ve formě, jakou byste od hráče jeho kalibru očekávali.

Do zápasu zbývá ještě několik dní, ale Ancelotti se usmívá, když vidí, že jeho letní plán byl do puntíku splněn a že už může počítat s týmem, který má v hlavě pro rozhodující okamžiky sezony, v níž může získat až sedm titulů.

 

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Real Madrid představil na Bernabéu Evropský superpohár
Evropský superpohár

Real Madrid představil na Bernabéu Evropský superpohár

Před začátkem zápasu s Realem Valladolid představili hráči Bílého baletu fanouškům Evropský superpohár, který nedávno získali ve Varšavě. Několik okamžiků…
Real Madrid dnes představí Evropský superpohár
Evropský superpohár

Real Madrid dnes představí Evropský superpohár

Hráči Realu Madrid ukáží fanouškům před zápasem s Realem Valladolid Evropský superpohár. 14. srpna získal Real Madrid po finálovém souboji…
MARCA: Real Madrid 12 – Barcelona 3. Los Blancos mají v posledních letech nad Katalánci výraznou převahu
Evropský superpohár

MARCA: Real Madrid 12 – Barcelona 3. Los Blancos mají v posledních letech nad Katalánci výraznou převahu

Real Madrid získal za posledních pět sezón dvanáct trofejí, zatímco Barcelona jen tři. Rozdíl mezi oběma kluby se stále zvětšuje…
Ještě větší králové Evropy. Los Blancos za sebou nechali AC Milán a Barcelonu v počtu Evropských superpoháru
Evropský superpohár

Ještě větší králové Evropy. Los Blancos za sebou nechali AC Milán a Barcelonu v počtu Evropských superpoháru

Ve Varšavě přidali Los Blancos do své sbírky už šestý Evropský superpohár. Real Madrid v probíhajícím ročníku rozšířil svůj už…