AS: Real se musí rozhodnout, zda přivést Daviese. Bayern tlačí na přestup Kanaďana

AS: Real se musí rozhodnout, zda přivést Daviese. Bayern tlačí na přestup Kanaďana
Alphonso Davies v dresu Bayernu (zdroj: wikipedia.org)

Operace s kanadským levým obráncem doznala nečekaného zvratu. Bayern Mnichov vysílá signály, že ho chce v létě za každou cenu prodat poté, co se mu nepodařilo prodloužit smlouvu. Real Madrid by mezitím raději počkal do roku 2025.

Po šťastném konci ságy s Kylianem Mbappém je v kancelářích na Santiago Bernabéu stále otevřena pouze operace na získání Alphonsa Daviese. Přestože klub považuje kádr za uzavřený, možnost přivést nového hráče stále není vyloučena, pokud se bude jednat o zjevně výhodnou nabídku nebo příležitost na trhu.

Zvrat v přestupu Daviese?

Do této kategorie spadá i Aymeric Laporte. S Daviesem se počítá v létě 2025, kdy se stane volným hráčem, což mu umožní odejít z Bayernu Mnichov zadarmo. Podle deníku AS však v posledních hodinách došlo k obratu, který nutí Real Madrid, aby o Kanaďanovi rozhodl.

Jak informoval německý tisk, představenstvo Bayernu dalo jasně najevo, že tváří v tvář nemožnosti prodloužit Daviesovu smlouvu by ho raději prodalo letos v létě a získalo za něj nějaké peníze, než aby ho nechalo v roce 2025 odejít zadarmo.

To představuje výraznou změnu strategie, kterou uplatňovali v posledních měsících, kdy čestný prezident Uli Hoeneß prohlásil, že Davies zůstane v Bayernu ještě jednu sezonu, i kdyby mu neprodloužili smlouvu. Německý klub se zároveň snažil prodloužit smlouvu s hráčem, kterého považuje za klíčovou součást svého plánu do budoucna. Avšak tváří v tvář neschopnosti dosáhnout dohody, přestože mu nabízeli 14 milionů eur za sezonu, by ho Bavoři raději prodali. Davies je nyní na trhu k dispozici a Bayern zahajuje nabídkové řízení.

Riziko odchodu

Los Blancos nyní čelí riziku, že do budoucna přijdou o hráče na pozici levého obránce. Požadovaná cena, kterou Bayern za 23letého hráče stanovil, je 50 milionů eur. Hráč se již rozhodl, že chce od roku 2025 hrát v Madridu.

Jednání o detailech jeho smlouvy však nemohla proběhnout, protože to pravidla FIFA neumožňují, dokud jeho současná smlouva nevstoupí do posledního půl roku, což se stane až 1. ledna. Nyní, když ho Bayern nabídl k prodeji, se ke Kanaďanovým zástupcům dostane řada nabídek a on musí zachovat své pevné odhodlání chtít hrát v bílém dresu a tyto nabídky odmítnout. Ale riziko tu je.

Deník AS zdůrazňuje, že Real je nyní nucen přistoupit na jednání s Bayernem o hráči, kterému v roce 2025 končí smlouva. To vše proto, aby se vyhnul riziku, že o něj přijde. Každopádně je madridský klub ve výhodné pozici, aby tuto operaci uskutečnil. Ačkoli Bayern stanovil vyvolávací cenu Daviese na 50 milionů eur, jeho přestup může být uzavřen za cenu kolem 30 milionů eur, což by vzhledem ke kvalitě a věku kanadského levého obránce (23 let) byla opravdu výhodná nabídka.

Alternativou k takovému řešení je věřit, že Davies dodrží své slovo a počká si na Los Blancos. Nelze vyloučit ani to, že na něj Bayern bude vyvíjet tlak a hrozit, že ho v nadcházejícím ročníku posadí na lavičku náhradníků.

Žádná souvislost s prodloužením Mendyho smlouvy

Královský celek již zahájil první jednání o prodloužení smlouvy s Ferlandem Mendym, jehož kontrakt, stejně jako Daviesův, vyprší v roce 2025. Francouz je pro Carla Ancelottiho nezpochybnitelným hráčem základní jedenáctky, který si velmi cení jeho přínosu pro defenzivu i postupně se zlepšujících ofenzivních schopností.

Podle zpráv z deníku AS je pro Real Madrid prodloužení Mendyho smlouvy nezávislé na tom, co se stane s Daviesem. V případě, že se klub rozhodne mít v kádru oba, hráčem, který by mohl přijít o místo v týmu, je Fran García.

Poté, co byla provedena velkolepá přestavba kádru v útoku s hráči jako Vinícius, Rodrygo, Mbappé, Güler a Endrick a ve středu pole v čele s Camavingou, Tchouaménim a Bellinghamem, zbývá obrana. Zde je hlavním jménem Davies a jeho budoucnost může záviset na okamžitých rozhodnutích.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League
Přestupy

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League

Real Madrid nebyl během letního přestupového období příliš aktivní. Jeho jediné nové akvizice nakonec byly ty, které byly předem dohodnuté…
AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese
Přestupy

AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese

Real je údajně spokojen s tím, jak Alphonso Davies odrazil tlak Bayernu. Úřadující německý vicemistr toužil s kanadským levým bekem prodloužit kontrakt.…
Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala
Přestupy

Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala

Na německém trhu je Real Madrid zatím spojován především s Florianem Wirtzem z Bayeru Leverkusen. Možná by však mohl být…
OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě

„Real Madrid a Granada se dohodly na zapůjčení hráče Reiniera na tuto sezónu, a to do 30. června 2025,“ oznámil…