Pět postřehů pro Real Madrid z předsezónního turné v USA

Pět postřehů pro Real Madrid z předsezónního turné v USA
Arda Güler (© realmadrid.com)

Po více než týdnu stráveném ve Spojených státech amerických má Real Madrid za sebou třetí ze tří plánovaných přátelských střetnutí. Jak je v posledních letech zvykem, návštěvnost na zápasech Los Blancos byla obrovská a fanoušci měli možnost vidět své hrdiny zblízka.

Pro hráče i vedení byl však uplynulý týden neocenitelný. Díky několika změnám v týmu, který v minulé sezoně dominoval Evropě a Španělsku, dostal Carlo Ancelotti možnost vyzkoušet své kombinace na vlastní kůži a vypracovat nové recepty.

Navíc poskytl mladým talentům potřebný čas, aby mohli předvést své umění vedení klubu. Přináší Vám pět poznatků z turné Realu Madrid v USA

Lhostejnost k výsledkům

Porážky s AC Milán a Barcelonou rozhodně nejsou tím, čím by obhájci evropského titulu chtěli začít novou sezonu. Ancelotti a jeho svěřenci jsou však dostatečně vyspělí na to, aby si zachovali nadhled nad výsledky a kontextem, v němž vznikly.

Stále ještě zrezivělý po dlouhé pauze a bez některých nejdůležitějších hvězd týmu nebyl každoroční pomalý start Realu Madrid v USA nějak překvapivý.

Ancelotti i Vinícius junior ostatně v nedávných rozhovorech dali jasně najevo, že z výsledků nebudou příliš vycházet, ale zaměří se na pozitivní poznatky.

Ať to stojí, co to stojí, poslední střetnutí Los Blancos s Chelsea ukázalo, že tým je opět v plné formě a může se pochlubit sehraností po celém hřišti. S Kylianem Mbappém, Danim Carvajalem a francouzským kontingentem, který se teprve připojí, vypadají muži v bílém hrozivě.

Naděje pro obranou řadu

Joan Martinez má před sebou zářnou budoucnost. Největší starostí Realu Madrid, který vstupuje do sezony 2024-25, jsou zdroje kádru v obraně.

Vzhledem ke zranění Davida Alaby a tomu, že Nacho Fernandez už v klubu nepůsobí, má Ancelotti v této řadě z loňského kádru k dispozici pouze Edera Militaa a Antonia Rudigera.

Všechny zraky se tak před americkým turné upíraly na mladé hvězdy týmové akademie, zda některá z nich dokáže udělat výrazný dojem a nárokovat si pozici středního obránce čtvrté volby.

Raul Asencio, který dostal minutáž proti Milánu a Chelsea, se sice nepředvedl, ale také příliš nepřispěl k přímým obranným akcím.

Jacobo Ramon mezitím dostal minuty ve stále náročnějším El Clásiku a udržel si nervy na uzdě a ukázal dobrou vyzrálost.

Nejpůsobivějším z nich však byl šestnáctiletý Joan Martinez, který si užil téměř 80 minut a za tu dobu zaznamenal sedm obranných akcí.

Zralost Mario Martina

Mario Martin je připraven na roli v prvním týmu. Ačkoli je konkurence ve středu zálohy Realu Madrid vskutku nelítostná, mladý Mario Martin možná udělal dost pro to, aby se prosadil jako záložní pivot týmu.

Při absenci Aureliena Tchouameniho na cestě do USA odehrál mladík 90 minut ve všech třech zápasech Realu Madrid, kdy nastoupil na pozici pivota.

Dvacetiletý hráč sice v posledním zápase vypadal mírně ztraceně, ale ve velké míře byl pro Los Blancos inspirativní, pevný a v obraně na místě.

Velkým přínosem z turné tak je, že Martin může v příští sezoně poskytnout krytí Aurelienu Tchouamenimu, zejména když Francouz pravděpodobně občas zasáhne do obrany.

Arda Güler má před sebou velkou roli

Přichází Gülerův čas zazářit. Arda Guler přišel do Realu Madrid loni v létě, ale téměř okamžitě se nechal vyloučit kvůli zranění kolena. Zbytek sezony byl pro senzačního záložníka z velké části zapomenutelný.

Po návratu k pravidelnému fotbalu na EURO 2024 na sebe Güler upozornil svět svými výkony plnými síly, a tak si vybojoval pravidelné místo v Ancelottiho plánech.

Teenager tak odehrál 45 minut proti AC Milán, kde nastoupil na pozici útočného záložníka, a předvedl hvězdný výkon jak směrem dopředu, tak svými defenzivními vstupy.

Güler byl poté odměněn 90 minutami v El Clásicu, kde i přes porážku týmu zazářil, když si v noci připsal dvě klíčové přihrávky, vytvořil jednu velkou šanci a jeden úspěšný driblink.

Do Superpoháru UEFA zbývají necelé dva týdny a Güler tak má velkou šanci vytlačit Juda Bellinghama z pozice útočného záložníka Realu Madrid a uvidíme, jak Ancelotti naloží s jeho minutáží.

Brazilský kontingent

S Endrickem je třeba mít trpělivost. Vzhledem k tomu, že Kylian Mbappe do USA neodcestoval, očekávalo se, že se útočné řady Realu Madrid bude z velké části točit kolem brazilského kontingentu – Vinícia juniora, Rodryga a Endricka.

Vinícius Jr. se v El Clásiku vrátil do hry, odehrál 33 minut z lavičky a okamžitě vypadal jako nejlepší hráč týmu. Na to navázal skvělou asistencí proti Chelsea a zdá se, že je ve skvělé formě.

Rodrygo se mezitím objevil pouze v zápase Los Blancos proti Chelsea a stejně jako Vinícius zaujal svou formou po dlouhé pauze.

Nová posila Realu Madrid Endrick má však nepřekvapivě problémy se startem. Mladík, který hrál za klub takového formátu poprvé, se zdál být ztracený a trochu mimo hru.

V zápasech s Milánem a Barcelonou dokázal mladík navléct dohromady pouze devět, respektive dvanáct přihrávek a ve třetím utkání byl posazen kvůli drobnému zranění na lavičku. Jeho vývoj bude zajímavé sledovat.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: madriduniversal.com

Přidat komentář

Související články

REPORT: Los Blancos podlehli v přípravném El Clásiku Barceloně 1:2
Přípravné utkání

REPORT: Los Blancos podlehli v přípravném El Clásiku Barceloně 1:2

První gól svěřenců trenéra Carla Ancelottiho v přípravě vstřelil v závěru Nico Paz. Utkání bylo na více než hodinu přerušeno kvůli dešti.…
Vinícius a Militão se připojili k týmu a zúčastnili se prvního tréninku před El Clásikem
Přípravné utkání

Vinícius a Militão se připojili k týmu a zúčastnili se prvního tréninku před El Clásikem

Vinícius a Éder Militão se již připojili k tréninkovému kempu Realu Madrid v Chicagu. Oba Brazilci jsou Carlu Ancelottimu k…
Šestnáctiletý Joan Martínez budoucností Realu? Na stopera má vše, žasl Ancelotti
Přípravné utkání

Šestnáctiletý Joan Martínez budoucností Realu? Na stopera má vše, žasl Ancelotti

Je mu teprve šestnáct let, přesto si již připsal první start za A tým Realu Madrid. V klubu z hlavního…
Lucas Vázquez: Vyzdvihuji přístup týmu
Přípravné utkání

Lucas Vázquez: Vyzdvihuji přístup týmu

Po prvním zápase před sezónou promluvili k médiím Lucas Vázquez a Jesús Vallejo. Lucas novinářům řekl: „Rád bych vyzdvihl přístup…