RELEVO: Luninova situace uvázla na mrtvém bodě

RELEVO: Luninova situace uvázla na mrtvém bodě
Andriy Lunin (zdroj: realmadrid.com)

Situace Andriye Lunina se za poslední tři měsíce výrazně změnila. Ukrajinec před časem zářil mezi třemi tyčemi a svými výkony si prakticky řekl o prodloužení smlouvy. Dnes je však opět ve stínu Courtoise a jeho budoucnost je nejistá. Pobyt v USA nic nevyjasnil. Naopak, ve skutečnosti se ví stále méně.

Proti Milánu se Lunin objevil na hřišti od začátku druhého poločasu a do jisté míry se stal obětí četných změn v sestavě. Po změně stran nastoupila méně kvalitní jedenáctka a padl i jediný gól zápasu. Proti Barceloně nedostal ani minutu, ale v posledním přípravném utkání se hned po přestávce znovu dostal do akce a tentokrát udržel čisté konto. Celkem nasbíral 90 z 270 možných minut. Nikdy ale nebyl hráčem základní sestavy. Courtois odehrál zbývajících 180 minut a pokaždé byl v základu.

Pro všechny, včetně Ancelottiho, je věc jasná: Thibaut je jedničkou Los Blancos. Tady není o čem diskutovat. A nebylo by to jiné, ani kdyby Belgičanovým konkurentem byl jakýkoli jiný brankář na světě. Pokud chce Andriy zůstat, musí se smířit s tím, že vzhledem ke Courtoisově dobrému zdravotnímu stavu bude mít opět vedlejší roli a týkat se ho budou převážně zápasy Copa del Rey.

Jediný, kdo má pochybnosti, je sám Lunin, který se nejprve dohodl na nové smlouvě, aby následně podpis odmítl a požadoval důležitější roli v týmu. Ve svých prohlášeních dává 25letý hráč míč na stranu klubu. „Uvidíme, jestli zůstanu v Realu, moje budoucnost je v jeho rukou,“ řekl před časem v rozhovoru pro deník MARCA. Podmínky společně dohodnuté na přelomu března a dubna však funkcionáři Realu nehodlají nijak upravovat. Nová smlouva by měla platit do roku 2029. Pokud Ukrajinec hodlá zůstat, musí přijmout předchozí domluvu.

Představitelé klubu se domnívají, že Luninovy pochybnosti i změna přístupu jsou z převážné části vinou jeho okolí. Faktem ovšem zůstává, že ukrajinský brankář nenesl dobře, že při finále Ligy mistrů zůstal pouze na lavičce, když Realu na jaře víceméně vychytal cestu do Wembley. V nejdůležitějším utkání sezóny byl ve stínu Thibauta Courtoise. Podle serveru RELEVO Lunin svému staršímu spoluhráči k úspěšnému výkonu zpočátku ani neblahopřál. Andriy chce pravidelně hrát a jeho agent Jorge Mendes hledá na trhu místo, kde by to bylo možné.

Po El Clásiku se k Luninovi vyjádřil i sám Courtois: „Chápu, že v minulé sezóně hrál hodně a teď chce hrát dál. Jsou rozhodnutí, která děláte pro sebe, stejně jako já před mnoha lety. Vybral jsem si svou cestu a on teď musí udělat to samé. Musí udělat to nejlepší pro svoji kariéru. Je to skvělý brankář a vždy si zaslouží to nejlepší,“ řekl před kamerami.

Zdroje z týmu navíc hovoří o tom, že se změnilo Luninovo chování. Jedinou pravdou však je, že věc je od jara na mrtvém bodě a nic se nezmění, pokud se Andriy konečně jasně nerozhodne. V pozadí je ale stále Kepa, který čeká na telefonát z Madridu a nejraději by ve španělské metropoli zůstal natrvalo. Baskova smlouva s Chelsea platí ještě jeden rok, Londýňané ho proto chtějí prodat za každou cenu. Převod by tedy proběhl za rozumnou cenu. Pokud Real zůstane bez dvojky, Kepa bude určitě první volbou. Jeho schopnosti jsou oceňovány a sám Arrizabalaga nemá problém s přijetím své role.

Trh zůstává otevřený, ale Real sám od sebe žádné kroky podnikat nechce. Zástupci klubu přesto vědí, že hráči mohou dostávat nabídky a někdo může dokonce požádat o povolení odejít. Přesto zůstává Luninova situace nevyjasněná. Na jedné straně chybí podpis nové smlouvy, na druhé straně nejsou na obzoru žádné podrobnosti ohledně odchodu. V tuto chvíli má Ukrajinec jeden rok smlouvy. Z tohoto pohledu je vše v jeho rukou. Může ji prodloužit, nebo po šesti letech odejít za rok zcela zdarma.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: relevo.com

Přidat komentář

Související články

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…