Alaba se zítra vrací do Valdebabas. Poslední měsíc měl volno

Alaba se zítra vrací do Valdebabas. Poslední měsíc měl volno
David Alaba a Gavi (zdroj: realmadrid.com)

Střední obránce bude po měsíční dovolené, během níž ovšem individuálně trénoval, pokračovat v rehabilitaci.

David Alaba se zítra vrací do Valdebebas po dovolené, během níž se nepřestal připravovat, ale která mu umožnila odpočinout si po fyzicky i psychicky velmi náročné sezoně. Zranění, které utrpěl v prosinci – přetržení předního zkříženého vazu v levém koleni – se v prvních měsících nehojilo tak rychle, jak se očekávalo, a další operace v květnu potvrdila nejhorší obavy o jeho uzdravení.

Příští týden to bude osm měsíců, co Alaba utrpěl zranění, a stále není stanoveno datum jeho návratu. Zatímco Courtois a Militão se vrátili mnohem dříve, Rakušan má větší problémy s křížovými vazy, než se očekávalo. Proto ani Real Madrid, ani samotný hráč nestanovují žádné termíny. Vrátí se, až bude stoprocentně připraven a bude moci hrát bez sebemenšího rizika.

Po skončení klubové sezóny pokračoval 32letý hráč v rehabilitaci v rakouském národním týmu. Trenér Ralf Rangnick vzal svého kapitána na turnaj jako asistenta, aby tým nepocítil absenci svého lídra, a Alaba se od prvního dne zúčastnil tréninkového kempu. Tam kromě asistence trenérskému štábu pokračoval v práci, aby se jeho zraněné koleno dostalo co nejrychleji do plné kondice. Práce to byla náročná a pozitivní, ale pomalá. „Jde to pomalu,“ říkalo upřímně jeho okolí. Ve skutečnosti se David ještě osm měsíců po zranění nemůže dotknout míče.

Měsíc odpočinku

Rakousko bylo z Eura vyřazeno 2. července, kdy bylo v osmifinále vyřazeno Tureckem s Ardou Gülerem v sestavě. Los Blancos se poté rozhodli dát mu co nejdelší volno – více než měsíc, aby se Alaba mohl restartovat na všech úrovních. Od 3. července do 7. srpna, což je termín pro návrat hráčů, kteří se dostali do semifinále Eura a Copa América, do tréninku.

Stoper se zítra vrátí do Valdebebas spolu s Carvajalem, Tchouaménim, Camavingou, Valverdem, Bellinghamem a Mbappém. Vrátí se však s úplně jiným plánem, psychicky připraven pokračovat v samostatné práci, aby se co nejdříve vrátil na hřiště. Čeká ho náročná a těžká práce, ale bez jakéhokoli tlaku. Alaba se chce vrátit na trávník, ale jak již bylo zmíněno – nejsou stanoveny žádné konkrétní termíny. Pokud bude nutné čekat až do roku 2025, pak počkají všichni. Protože nejdůležitějším cílem je získat zpět klíčového hráče pro tým a pro Carla Ancelottiho.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…