Ancelottiho nová skládačka. Italský stratég musí správně poskládat hvězdnou ofenzivu

Ancelottiho nová skládačka. Italský stratég musí správně poskládat hvězdnou ofenzivu
Carlo Ancelotti a realizační tým (zdroj: realmadrid.com)

Italský trenér opět stojí před úkolem poskládat všechny dílky do nejlepší možné jedenáctky.

V minulé sezóně dokázal Ancelotti zakrýt hlavní nedostatky kádru díky formaci, která mu umožnila dát dohromady všechny dostupné talenty tím nejlepším možným způsobem. Experiment, zpočátku silně kritizovaný, fungoval tak dobře, že stál za jednou z nejúspěšnějších sezón v historii Realu. Nyní však bude muset trenér jedenáctku znovu přepracovat, aby pokračoval ve své vítězné cestě. Ačkoliv Los Blancos učinili na přestupovém trhu jen pár pohybů, italský kouč se po návratu z dovolené dostává do úplně jiné reality.

Příchody Mbappého a Endricka, odchody Joselua a Nacha, stejně jako konec kariéry Toniho Kroose, narušují řád, který v Madridu panoval. Od nedostatku útočníků na konci léta 2023 po jejich nadbytek v roce 2024. Požehnaný problém? Dát všem dostatek minut bude opravdu těžké, ale Carletto se bude hodně snažit, aby to vypadalo jednoduše.

Loňské přípravné období začalo zprávami o slavném „diamantu“ a Bellinghamově nové pozici. Postupem času se tento vzorec změnil, aby bylo dosaženo nejlepší verze každého hráče. Četná zranění donutila Itala přizpůsobit se tomu, co měl. Uspěl téměř ve všech svých experimentech, ale nyní bude muset být znovu kreativní, aby našel dokonalou rovnováhu v klubu, který neuznává žádná přechodná období.

Prvním a nejdůležitějším úkolem je najít místo pro Mbappého. Francouz nejvíce září na levé straně, stejně jako Rodrygo a Vinícius, takže jeden z nich se bude muset přesunout do středu, třetí, nejspíše Rodrygo, na pravou stranu.

Endrick je další postavou skládanky, jejíž role by neměla být zapomenuta. Mohl by převzít tu, kterou zanechal Joselu, protože nedostatek klasické devítky mu otevírá příležitosti. V případě Ardy vidíme, že možná nejbližší budoucnost Turka je přesun do středu zálohy, ačkoliv má střelecký instinkt.

Bellingham je také velmi důležitý. Do Realu Madrid přišel jako střední záložník a nakonec spíše připomínal útočníka. S Kroosovým odchodem do důchodu by jednou z možností mohlo být vrátit ho zpět do středu pole, ale Ancelotti už na své tiskové konferenci varoval, že čím blíže je Angličan k bráně, tím lépe. Alternativou může být kompenzace Němcovy absence hrou se dvěma pivoty, což by opět znamenalo revoluci ve formaci Realu.

V prvních přípravných zápasech zvolil Carlo rozestavení 4-3-3, které se následně přetransformovalo na 4-4-2. Nutno však podotknout, že zatím neměl k dispozici Kyliana, Bellinghama ani Viníciuse. Až budou všichni tři připraveni a fit, uvidíme, jaké má trenér doopravdy úmysly.

Rozestavení 4-3-3 patří mezi Italovy oblíbené formace, které využil ve své první sezóně v Realu i při svém návrat. Řešení, které by mu umožnilo vytvořit svůj vysněný trojzubec s Rodrygem, Vinim a Mbappém. Navíc by bylo možné věnovat dostatek minut prvotřídním náhradníkům, jako jsou Brahim a Endrick, zatímco Arda by se musel přizpůsobit své nové roli záložníka. Judova pozice by mohla být problémem. Pokud se tři tenoři sejdou, Angličan bude muset ustoupit. V přípravném období zkouší Ancelotti různé možnosti s Ardou. V případě, že by turecký hráč nastupoval na pozici blíže pravé straně zálohy, zůstal by patrně mimo sestavu Rodrygo.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: marca.com

Přidat komentář

Související články

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…