RELEVO: Real se ještě naposledy pokusí o letní přestup Daviese

RELEVO: Real se ještě naposledy pokusí o letní přestup Daviese
Alphonso Davies v dresu Bayernu (zdroj: wikipedia.org)

Los Blancos chtějí v srpnu udělat ještě jeden ofenzivní tah s cílem podepsat Kanaďana už letos v létě.

Real Madrid oficiálně vyhlašuje, že v létě už žádné přestupy nebudou. Toto je oznamováno soukromě i veřejně. Sám Carlo Ancelotti v průběhu amerického turné prohlásil, že „kádr je uzavřen“. Vedení se domnívá, že na trhu nejsou žádné zajímavé možnosti, a to ani na pozici stopera, na které má tým zjevný personální deficit. Přesto se zatím nevzdává jednoho konkrétního hráče. Tím je Alphonso Davies, pro kterého se dveře ještě nezavřely.

Jak zjistilo Relevo, královský celek plánuje v srpnu učinit poslední pokus vyjednat přestup Kanaďana. S největší pravděpodobností v posledních dnech okna, kdy se Bayern bude muset rozhodnout, zda ho prodá, nebo bude riskovat, že o něj přijde o deset měsíců později zadarmo. Davies byl pro Los Blancos vždy prioritou.

Politika klubu se samozřejmě nemění. Real nebude platit částky, které německý tým v červnu uváděl. Real zaplatí tolik, kolik bude považovat za spravedlivé vzhledem k tomu, že hráči začíná poslední rok smlouvy. Relevo připomíná, že stejná strategie sice vedla ke ztrátě Yora, ale byla použita při uzavírání smluv s hráči jako Bellingham, Tchouaméni a Camavinga.

Pokud se mu v létě nepodaří vyjednat přestup, bude klub rok čekat. Kanadský obránce se aktivně i pasivně vyjádřil, že chce zakotvit na Bernabéu a s optimismem vyhlíží, že se k týmu Los Blancos připojí v létě 2025. Bude to však trvat mnoho měsíců, během nichž se může stát cokoli. Bayern se bude snažit obránce přesvědčit, aby prodloužil smlouvu.

Přesvědčit klub z Bavorska je pro Real Madrid i hráče velmi obtížné. Čestný prezident Uli Hoeneß má v této věci jasno: „Řekli jsme mu jasně, že pokud neprodlouží smlouvu, necháme ho odejít zadarmo. Nemáme v úmyslu mu nabízet žádné další peníze.“ Zatímco někteří se domnívají, že se jedná o nátlakový krok, hráčovo okolí věří, že nejde o blaf a že Kanaďan bude muset v Mnichově ještě celou jednu sezónu hrát.

V tuto chvíli se Davies musí připravovat na sezónu s Bayernem. Zatím si stále užívá dovolenou poté, co pomohl Kanadě do semifinále Copa América. Věci navíc komplikuje fakt, že Hiroki Ito, nová akvizice německého týmu, který může hrát i na pozici středního a levého obránce, utrpěl zranění a bude mimo hru několik měsíců. Další balvan na cestě, který dělí Kanaďana od přestupu do Realu.

Pokud se přestup neuskuteční nyní, klub se o budoucnost nebojí. Fran García a Mendy zůstanou, Francouz navíc smlouvu brzy prodlouží. Příchod Daviese by v budoucnu mohl změnit situaci na pozici levého beka, v takovém případě by byl prodán Fran. Klub nicméně ví, že může levý kraj obrany svěřit hráčům, s nimiž zvítězil  v Lize mistrů a opanoval La Ligu.

To však neznamená, že se o Daviese nepokusí. Je to hráč, po kterém vedení touží, a má výhodnou pozici. Bayern obvykle hráče zadarmo nepouští a královští doufají, že se nakonec otevře prostor jednání. Real bude chtít přinejmenším tlačit na pilu.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: relevo.com

Přidat komentář

Související články

Manchester City chce zabránit možnému přestupu Musialy do Realu Madrid
Přestupy

Manchester City chce zabránit možnému přestupu Musialy do Realu Madrid

Sotva skončilo jedno přestupové období, média spekulují s výhledem na ty nadcházející. Jedním z předpokládaných želízek v ohni je i Jamal Musiala. Angličan,…
Bellingham se snaží přimět Trenta k přestupu do Realu Madrid
Přestupy

Bellingham se snaží přimět Trenta k přestupu do Realu Madrid

Zdá se, že Real Madrid plánuje výbušné přestupové období v roce 2025, přičemž s klubem je spojeno několik hvězd evropského…
MARCA: Real Madrid sleduje mladého francouzského stopera RB Lipska
Přestupy

MARCA: Real Madrid sleduje mladého francouzského stopera RB Lipska

Klub hledá středního obránce, ale v klidu a bez tlaku. Castello Lukeba z RB Lipsko analyzovalo sportovní oddělení Realu Madrid…
Relevo: Davies jde ve stopách Alaby. Prodloužení smlouvy s Bayernem je v nedohlednu
Přestupy

Relevo: Davies jde ve stopách Alaby. Prodloužení smlouvy s Bayernem je v nedohlednu

Kanaďan zřejmě následuje stejnou taktiku jako Rakušan, když mu v Mnichově také končila smlouva. Každým dnem se blížíme k vyřešení…