REPORT: Los Blancos podlehli v přípravném El Clásiku Barceloně 1:2

REPORT: Los Blancos podlehli v přípravném El Clásiku Barceloně 1:2
Lucas Vázquez (© realmadrid.com)

První gól svěřenců trenéra Carla Ancelottiho v přípravě vstřelil v závěru Nico Paz. Utkání bylo na více než hodinu přerušeno kvůli dešti.

Real Madrid pokračuje v přípravě na sezónu. Proti Barceloně si vůbec poprvé zahráli Militão a Vini Jr.. Los Blancos se svým rivalem prohrávali už o dvě branky, v závěru snižoval Nico Paz. Svůj debut si odbyli Jacobo Ramón, Lorenzo a Obrador.

První nebezpečnou akci měla Barcelona, po osmi minutách hry hlavičkoval po rohu Pau Victor a donutil Courtoise k zákroku. V čase 11:35 byla hra na více než hodinu přerušena kvůli zavedení protokolu o bouřce.

Po obnovení hry začali Ancelottiho svěřenci nebezpečně pronikat do pokutového území soupeře. Ve 24. minutě skóroval Arda Güler, který předvedl výjimečnou kontrolu míče a v souboji jeden na jednoho překonal Ter Stegena, ale gól nebyl uznán pro ofsajd.  O minutu později skončila Brahimova nebezpečná střela z hranice pokutového území v rukou brankáře Barcelony.

Šance

Real si vytvářel nebezpečí a ve 38. minutě byl blízko vyrovnání. Endrickova razantní střela z hranice pokutového území minula cíl jen o centimetry. O čtyři minuty později, kdy Real Madrid dominoval, se Barcelona ujala vedení poté, co se po Lewandowského odražené střele prosadil Pau Victor.

Tempo nepolevilo ani po přestávce a druhý poločas začal střelou Paua Victora z levé strany v 51. minutě, kterou Courtois vyrazil parádním zákrokem. O tři minuty později barcelonský hráč střelou z hranice šestnáctky zvýšil na 2:0.

Gól Nica Paze

Vini  mohl snížit v 63. minutě, kdy Modrićův roh prodloužil Endrick, ale Ter Stegen byl na místě a míč po Brazilcově střele na vzdálenější tyč odvrátil na roh. V 82. minutě se Nico Pazovi podařilo překonat Iñakiho Peňu razantní hlavičkou po rohu Ardy Gülera. V nastaveném čase měl dokonce šanci na vyrovnání Courtois, když se dostal k zakončení z volného přímého kopu.

Los Blancos ale nakonec prohráli Barceloně 1:2. Americké turné zakončí zápasem proti Chelsea, které se bude hrát v noci z úterý na středu v 1 hodinu SELČ.

 

Real Madrid – FC Barcelona 1:2 (0:1)

Branky: 82. Nico Paz – 42. a 54. Víctor.

Real Madrid: Courtois – Lucas (76′ Lorenzo), Militão (57′ Martínez), Rüdiger (67′ Ramón), Fran García (67′ Obrador) – M. Martín, Ceballos, Modrić – Brahim (57′ Vinícius), Arda, Endrick (67′ Paz).

Barcelona: Ter Stegen (64′ Peña) – Valle (64′ Faye), Christensen (46′ Domínguez), I. Martínez (64′ Fort), Balde (46′ Martín) – Casadó (76′ Darvich), Bernal (76′ Gündoğan), Torre (64′ Guille) – Víctor (64′ Raphinha), U. Hernández (46′ Junyent), Lewandowski (76′ Roque).

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: realmadrid.com

1 Komentářů

  • Avatar

    privstal som si na 01 hod , po 12 minutach prerusili zapas a isiel som spat

    islo o pripravny zapas, vela hracov chyba, nepripisujem vysledku velky význam

    ALE
    za ten cas sa hralo na nasej polovici, barca bola aktivnejsia

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Pět postřehů pro Real Madrid z předsezónního turné v USA
Přípravné utkání

Pět postřehů pro Real Madrid z předsezónního turné v USA

Po více než týdnu stráveném ve Spojených státech amerických má Real Madrid za sebou třetí ze tří plánovaných přátelských střetnutí.…
Vinícius a Militão se připojili k týmu a zúčastnili se prvního tréninku před El Clásikem
Přípravné utkání

Vinícius a Militão se připojili k týmu a zúčastnili se prvního tréninku před El Clásikem

Vinícius a Éder Militão se již připojili k tréninkovému kempu Realu Madrid v Chicagu. Oba Brazilci jsou Carlu Ancelottimu k…
Šestnáctiletý Joan Martínez budoucností Realu? Na stopera má vše, žasl Ancelotti
Castilla a junioři

Šestnáctiletý Joan Martínez budoucností Realu? Na stopera má vše, žasl Ancelotti

Je mu teprve šestnáct let, přesto si již připsal první start za A tým Realu Madrid. V klubu z hlavního…
Lucas Vázquez: Vyzdvihuji přístup týmu
Přípravné utkání

Lucas Vázquez: Vyzdvihuji přístup týmu

Po prvním zápase před sezónou promluvili k médiím Lucas Vázquez a Jesús Vallejo. Lucas novinářům řekl: „Rád bych vyzdvihl přístup…