AS: Aymeric Laporte usiluje o přestup z Al-Nassru do Realu Madrid

AS: Aymeric Laporte usiluje o přestup z Al-Nassru do Realu Madrid
Aymeric Laporte (zdroj: instagram.com/laporte)

Aymeric Laporte prý stále více usiluje o odchod z Al-Nassru a o možnost hrát za Real Madrid. Královský klub zvažuje, že by třicetiletého španělského stopera přivedl pouze na volný přestup.

Podle zpráv saúdských médií měl Aymeric Laporte prostřednictvím svých agentů stále více naléhat na Al-Nassr, aby mu povolil odchod z klubu. Dokonce mělo dojít k přímému jednání na toto téma se sportovním ředitelem Fernandem Hierrem, trenérem Luísem Castrem a prezidentem Sulajmánem Al-Muhaidíbem. Na druhou stranu deník AS prostřednictvím svých zdrojů uvádí, že v nejbližších hodinách rozhodně nedojde k žádnému posunu v této záležitosti.

Real Madrid se po fiasku s Leny Yorem v hlavní roli nerozhodne na přestupovém trhu bláznit, ale zároveň si nenechá ujít lákavou příležitost, pokud se nějaká na obzoru objeví. A tou Laporte bezpochyby je. Třicetiletý španělský stoper má s Al-Nassrem ještě dva roky platnou smlouvu, ale stále častěji se objevují zprávy, že není spokojený s hraním v Saúdské Arábii a usiluje o brzký odchod. V posledních týdnech ho navíc začala lákat varianta s Realem Madrid v hlavní roli, ale klub ze Santiaga Bernabéua si zde stanovil jednu podmínku – za samotný přestup nehodlá zaplatit ani korunu, takže je na samotném hráči, aby vyjednal možnost odchodu zdarma.

Laporte se v roce 2023 přestěhoval do Al-Nassru. Klub z Rijádu, v němž působí i hráči jako Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozovič, Bento nebo Alex Telles, za tehdejšího hráče Manchesteru City zaplatil 27,5 milionu eur. V minulé sezoně odehrál Španěl celkem 37 zápasů a zaznamenal čtyři góly a jednu asistenci. To vše vedlo k tomu, že dostal pozvánku na EURO 2024 a pod vedením manažera Luise de la Fuenteho se stal hráčem základní sestavy, přestože hrál méně kvalitní soutěži.

Laporte se velmi optimisticky dívá na možnost návratu do Španělska a připojení se k Realu Madrid, kde by byl další oporou stoperských pozic, o které se momentálně dělí Éder Militão, Antonio Rüdiger, David Alaba a Jesús Vallejo. Rakušan stále pokračuje v rehabilitaci po vážném zranění kolena a jeho návrat je naplánován až na listopad, zatímco nad Španělem Vallejem visí jeden velký otazník. Vzhledem k tomu všemu již Carlo Ancelotti dal zelenou možnému příchodu Laporteho.

Aby byla tato operace vůbec možná, je třicetiletý hráč připraven udělat velké ústupky, pokud jde o jeho plat. Při přesunu do Saúdské Arábie podepsal tříletou smlouvu, podle níž ročně inkasuje 24 milionů eur čistého. V Madridu by tato částka byla samozřejmě výrazně nižší. První tým Al-Nassru je v současné době na přípravě v Portugalsku a zítra sehraje přípravné utkání s Granadou. Sám Laporte je uprostřed posledních dnů dovolené po úspěšném EURO a doufá, že by se jeho klubová budoucnost mohla brzy výrazně změnit.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League
Přestupy

Real Madrid vyhlíží posily. Na jeho radaru jsou čtyři hvězdy z Premier League

Real Madrid nebyl během letního přestupového období příliš aktivní. Jeho jediné nové akvizice nakonec byly ty, které byly předem dohodnuté…
AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese
Přestupy

AS: Cílová rovinka. Real je spokojen s tím, jak si vede v případě přestupu Daviese

Real je údajně spokojen s tím, jak Alphonso Davies odrazil tlak Bayernu. Úřadující německý vicemistr toužil s kanadským levým bekem prodloužit kontrakt.…
Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala
Přestupy

Všichni mluví o Wirtzovi, ale k dispozici ke koupi by mohl být i Musiala

Na německém trhu je Real Madrid zatím spojován především s Florianem Wirtzem z Bayeru Leverkusen. Možná by však mohl být…
OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě
Přestupy

OFICIÁLNĚ: Reinier stráví sezónu na hostování v Granadě

„Real Madrid a Granada se dohodly na zapůjčení hráče Reiniera na tuto sezónu, a to do 30. června 2025,“ oznámil…