Hlavní otázky a výzvy týmu Realu Madrid v sezóně 2024/25. Co Mbappé a Vini? Křehká defenziva? Endrick a Arda?

Hlavní otázky a výzvy týmu Realu Madrid v sezóně 2024/25. Co Mbappé a Vini? Křehká defenziva? Endrick a Arda?
Carlo Ancelotti a realizační tým (zdroj: realmadrid.com)

Jste připraveni na vzrušující sezónu Realu Madrid? S novými přírůstky a mladými talenty slibuje sezóna 2024/25, že bude vzrušující. Zde je to, na co se můžete těšit, otázky, které vyžadují odpovědi, a příběhy, díky nimž bude nadcházející sezóna zajímavá.

Vinícius – Mbappé: Jeden – dva údery

Jednou z nejvíce vzrušujících vyhlídek je vidět Viniho a Mbappého hrát spolu. Vinicius byl v minulé sezóně vynikající a Mbappé je generační talent. Jejich kombinace by mohla být nezastavitelná ve více scénářích, ať už jde o bourání nízkých bloků nebo při ničení soupeřů z rychlých protiútoků.

Real Madrid měl v minulém ročníku silné brejky, ale Mbappého rychlost jim přidá nový rozměr. Trenér Carlo Ancelotti se bude muset rozhodnout, jak své hráče nejlépe využít. Přetíží levou stranu? Hrát 4-4-2? To jsou otázky, na které dá odpověď až samotná sezóna.

Druhá sezóna Juda Bellinghama

Jude Bellingham měl fenomenální debutovou sezónu, vedl týmu Los Blancos v počtu gólů a asistencí. Otázka zní: Jak si povede v bodování ve své druhé sezóně, kdy na něj nebude po příchodu Mbappého takový tlak na góly? Soupeři už nyní znají Judovy přednosti. Bude pokračovat ve zvyšování své úrovně, nebo ho čeká ve druhém ročníku propad?

Bellinghamova schopnost najít prostor a skórovat navzdory těsné obraně by mohla zazářit ještě více, přičemž pozornost by na sebe poutali Vinícius a Mbappé. Bude vzrušující sledovat, zda dokáže vyrovnat nebo překonat svůj bodový výkon z minulé sezóny.

Více od Ardy

Arda Güler měl pozoruhodnou sezonu 2023/24: vstřelil šest gólů při nízkém počtu minut. Jeho efektivita skórování byla bezkonkurenční, navíc prokázal dobré obranné schopnosti a pressing. Güler bude soupeřit s Rodrygem a Brahimem Díazem o své místo v útoku, ale jeho všestrannost mu možná umožní hrát hlouběji a dá Fedemu trochu odpočinout.

Odchod Toniho Kroose

Odchod Toniho Kroose zanechává ve středu pole velkou díru. Jeho dovednosti a schopnosti řídit hru týmu jsou nenahraditelné. Do éry po Kroosovi vstupují Los Blancos s velmi mladou záložní řadou, v níž budou, kromě veterána Modriće, operovat Aurélien Tchouaméni, Jude Bellingham, Eduardo Camavinga a Fede Valverde. Tyto mladé pušky budou muset udělat vše pro to, aby poskytli kontrolu, kterou Kroos do hry Los Blancos přinášel Kroos.

Poslední sezóna Luky Modriće?

Zažít éru Luky Modriće je dar, kterého je třeba si vážit. I přes svůj věk zůstává elitním rozehrávačem a organizátorem. Když je Kroos pryč, bude Modričovo vedení klíčové. Možná nenastupuje pravidelně, ale počítejte s tím, že získá důležité minuty, zvláště ve velkých zápasech.

Endrickův nástup

Endrick je vzrušující nový přírůstek, který připomíná dobu, kdy se k týmu poprvé připojil Vinícius. Přináší všestrannost a může hrát na všech třech postech v útoku. I když ve své debutové sezóně nemusí dostat velkou porci minut, každé vystoupení bude bedlivě sledováno.

Partnerství Militao – Rüdiger: Obranná linie je křehká a tenká

Antonio Rüdiger se v minulé sezóně naplno prosadil v základní sestavě Los Blancos. Nebudeme přehánět, když o něm uvedeme, že byl hlavním pilířem defenzivy. S Nachovým odchodem a zraněním Davida Alaby bude dvojice Militao – Rüdiger základem. Klíčová bude jejich agresivita a kontrola míče, zejména ve vzduchu. Zápasů ale bude mnoho. Kolik toho stopeři Los Blancos vydrží?

Rodrygo vs. Eduardo Camavinga

Rodrygo a Camavinga budou nepřímo soupeřit o místo v základu. Díky Rodrygově defenzivním schopnostem a vytváření prostoru se dobře hodí do trojzubce vedle Viniciuse a Mbappeho. Camavinga zase exceluje na levé straně zálohy. Tato zdravá konkurence prospěje Realu Madrid. Rodrygo vs. Camavinga se bude odvíjet od toho, zda 4-3-3, nebo 4-4-2.

Forma Ferlanda Mendyho

Ferland Mendy všem připomněl své obranné schopnosti v minulé sezóně. Jeho přítomnost bude životně důležitá, zvláště s omezenými defenzivními příspěvky Viniho a Mbappého. Prodloužení smlouvy s Mendym je klíčové pro udržení rovnováhy v týmu.

Ancelottiho výzva: Rotace a standardky

Ancelotti čelí výzvám při řízení herního času pro své superhvězdy a rozhodování, kdo bude rozehrávat penalty a přímé kopy. Mbappého příchod přidává na možnostech týmu a bude zajímavé sledovat, jak se tato dynamika projeví.

 

Tato sezóna slibuje, že bude pro Real Madrid plná vzrušení, intrik a výzev. Užijme si ji!

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: football-espana.net

Přidat komentář

Související články

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…