Endrick nechce v Realu sdílet osud Vítora Roqueho v Barceloně

Endrick nechce v Realu sdílet osud Vítora Roqueho v Barceloně
Endrick a Carlo Ancelotti (zdroj: realmadrid.com)

Real nebude se zařazením mladého Brazilce do hry spěchat a Carlo Ancelotti bude s jeho minutami během předsezónního turné ve Spojených státech nakládat rozumně.

Jak již dříve informoval deník AS, Endrick si zkrátil dovolenou o polovinu, aby byl co nejdříve k dispozici Carlu Ancelottimu. Dne 21. července, v den svých 18. narozenin, se oficiálně stal fotbalistou Realu Madrid. Královský klub zaplatil Palmeiras částku 35 milionů eur, přičemž 25 milionů eur může ještě vyplatit na dalších bonusech.

Několik dní před prvním tréninkem s týmem využil Endrick k aklimatizaci v Madridu. Dokonce se proběhl po svém domovském hřišti a přitom trpěl vysokými teplotami španělské metropole. Brazilec obětoval dny volna, aby byl italskému trenérovi od začátku k dispozici a mohl bojovat o minuty v oblasti hřiště, kterou pokrývají Vinícius, Mbappé, Rodrygo, Brahim a Arda Güler.

Ancelottiho plán

Rodák z Taguatigy přistupuje ke své první předsezónní přípravě s Realem Madrid jako k příležitosti předvést svůj fotbalový um. Endrick si je velmi jistý svými schopnostmi pro postupný vstup do hry Los Blancos. Nejprve ho však Carletto musí vidět v akci ve Valdebebas a především během přípravy ve Spojených státech amerických při přípravném turné. Endrick a ostatní jeho spoluhráči odcestovali do USA včera (28. července).

Další důležitou postavou ve vývoji mladého útočníka bude Antonio Pintus. Trenér fyzické přípravy se bude muset vypořádat s působivou a na chlapce, který právě dovršil 18 let, vzácnou postavou. Endrickova stavba nohou se dá přirovnat pouze ke svalům Roberta Carlose a Ronalda a pro nejlepšího trenéra fyzické přípravy v historii klubu představuje skutečný zlatý důl.

Jedinečný případ

Příchod Brazilce do Madridu je jedinečný a liší se od předchozích případů Vinícia a Rodryga. Endrick přichází jako dvojnásobný mistr brazilské Série A, hvězda ve své vlasti, pravidelný reprezentant země, jak jsme mohli vidět na posledním Copa América, a rekordní mládežnický talent, který před dovršením osmnácti let vstřelil góly proti Anglii ve Wembley a Španělsku na Santiago Bernabéu. Z tohoto důvodu nebude v Castille, ale hned se stane součástí prvního týmu, kde bude čekat na své šance a klepat na dveře Ancelottiho systému pravidelné rotace.

Vyhněte se opakování situace Vitora Roqueho

Klubu i samotnému hráči je jasné, že nechtějí, aby se opakovala situace, kterou v současné době prochází Vitor Roque v Barceloně. Devatenáctiletý hráč není v plánech nového manažera Blaugranas Hansiho Flicka a jeho číslo 19 bylo právě předáno Lamine Yamalovi. Za prvních šest měsíců v katalánské metropoli odehrál 16 zápasů a v základní sestavě nastoupil pouze dvakrát, přičemž nasbíral 353 minut a vstřelil dvě branky. V probíhajícím předsezónním období trénuje s mládežnickým týmem a klub i jeho okolí se snaží co nejdříve rozvázat spolupráci a dostat se z této patové situace.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA
Mužstvo

Ancelotti se vrátí ke hře se čtyřmi záložníky, píše José Félix Díaz z deníku MARCA

Najít formu z minulé sezony je pro Real Madrid o něco těžší, než se očekávalo. Zdálo se, že se Los…
Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R
Mužstvo

Bellingham se zastal Rodryga: Pouze hlupáci zapomínají na R

Real Madrid zahájil nový ročník Ligy mistrů tak, jak se na obhájce trofeje sluší a patří – vítězstvím nad Stuttgartem.…
Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů
Mužstvo

Kylian Mbappé napodobil oslavu legendy Realu Madrid v úvodním zápase Ligy mistrů

Real Madrid v úterý zahájil své tažení Ligou mistrů 2024/25 těžce rodící se výhrou 3:1 nad VfB Stuttgart. Do titulků…
Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu
Mužstvo

Ancelottimu se nepodařilo najít rovnovážný bod současného týmu. Vedení klubu zůstává v klidu

Carlo Ancelotti je i nadále odhodlán najít správný způsob, jak zlepšit hru Realu Madrid, což by mohlo přinést změnu rozestavení.…