Prokletá 16. Endrickovo číslo předchozím nositelům štěstí nepřineslo

Prokletá 16. Endrickovo číslo předchozím nositelům štěstí nepřineslo
Florentino Pérez a Nacho (zdroj: realmadrid.com)

Endrick bude hrát svou první sezonu v Realu Madrid s číslem 16 na zádech. Je to číslo, které v posledních deseti letech nepřineslo svým nositelům na Santiago Bernabéu štěstí.

Endrick bude hrát za Real Madrid s číslem 16 a čelit tak jeho prokletí. Za posledních deset let se prakticky žádnému hráči Realu nepodařilo s šestnáctkou na zádech triumfovat. O poměrně úspěšném působení v Madridu může hovořit pouze Mateo Kovačić. Je pravda, že v žádném okamžiku nezískal status plnohodnotného hráče prvního týmu, ale i tak je mezi ním a zbytkem smečky značný rozdíl.

Počínaje rokem 2014 odehrál tehdejší stoper s číslem 16 Lucas Silva v dresu Los Blancos pouhých 424 minut. Poté dvě sezony po sobě držel číslo 16 již zmíněný Mateo Kovačić. Chorvatský záložník byl zárukou kvality, rychlosti a fyzické síly ve středu pole a vždy se dokázal prosadit. V celém příběhu je však výjimkou, protože další hráči s číslem 16 dokázali za sedm let nasbírat pouze 1 393 minut.

V sezonách 2017/18 a 2018/19 zůstalo číslo 16 bez nositele, než ho převzal James Rodríguez, který se vrátil z hostování. Kolumbijský útočník odehrál v průběhu sezony pouze 14 zápasů, než nakonec odešel do Evertonu. Mezi dalšími hráči na seznamu nosičů 16 jsou Borja Mayoral (21 minut v prvních kolech a odchod do Říma), Luka Jović (po přestupu za 60 milionů eur pouze 551 minut ve své první sezoně v Madridu) a Álvaro Odriozola, který nikdy nebyl pro Carla Ancelottiho žádnou alternativou.

Čas pro Endricka

Endrick přistupuje k výzvě s nadšením a důvěrou ve své schopnosti. Podle původních plánů měl převzít číslo Karima Benzemy, tedy devítku. Protože se ale rozhodl Luka Modrić ještě o rok prodloužit kariéru v Madridu, nemohl si Kylian Mbappé zabrat pro sebe číslo 10. Francouzský snajpr proto při své premiérové sezóně v Madridu bude nosit 9, stejně jako kdysi Cristiano Ronaldo. Na Endricka tak zbyla 16. Všichni však vědí, že nakonec převezme číslo devět, které už má v brazilské reprezentaci. Než se tak ale stane, má před sebou jediný úkol – uspět v Realu Madrid.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: as.com

1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu
Mužstvo

Real Madrid aktivně vyhledává posilu týmu. Klub hledá dalšího člena trenérského štábu

Real Madrid se v posledních týdnech snažil o přestup, ale jeho snahy ztroskotaly. Jak však prozrazuje portál Relevo, nejednalo se…
MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč
Mužstvo

MARCA: Vinícius už ví, že dostane Zlatý míč

Vinícius Júnior se dotýká zlata, Paříž čeká, aby ho mohla korunovat nejlepším fotbalistou sezóny 2023/24. Alespoň tak tvrdí na své…
Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval
Mužstvo

Bellingham nechce proti Alavésu odpočívat. V pondělí s týmem trénoval

Real Madrid si v sobotu tvrdě vybojoval vítězství 4:1 nad Espanyolem. To se rodilo mnohem obtížněji, než by se na…
COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés
Mužstvo

COPE: Bellingham a Carvajal budou odpočívat proti Deportivu Alavés

Podle španělského rádia COPE budou Jude Bellingham a Dani Carvajal odpočívat v úterním klání proti Deportivu Alavés. Carlo Ancelotti je chce…